Α. Τερζοπούλου – Γιατί δεν στηρίξαμε το αίτημα του ΕΚΕΤΑ

27 Ιανουαρίου 2022
08:16
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , που διεξήχθη με εντάσεις στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Χαρακτσή και την υποβολή συγγνώμης εκ μέρους του στην κ. Τερζοπουλου και στον  κ. Μπίγγα , η παράταξή μας :
1) Θεώρησε σωστό να μην στηρίξει το αίτημα του ΕΚΕΤΑ ( κέντρο έρευνας και τεχνολογίας) να του παραχωρηθούν για 30 χρόνια, χωρίς σαφή ανταλλάγματα προς  τον Δήμο μας  δημοτικές εκτάσεις-βοσκότοποι 13.483,99 τ.μ ,πλησίον του Μποδοσακειου για εγκατασταση  φ/β και ΣΗΘΥΑ και ζήτησε αναβολή του  θέματος για να κατατεθούν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί και δεσμεύσεις, αλλά η συμπολίτευση προχώρησε στην ψήφιση, χωρίς τις αντιπολιτεύσεις και την  Πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας Πτολεμαΐδας να γίνουν τ ανωτέρω  έργα σε άλλο  χώρο, πιθανόν  της ΑΕΒΑΛ.
2) Ομόφωνα στηρίξαμε το αίτημα του Προέδρου των ΚΤΕΛ ΑΕ Πτολεμαΐδας  να τους παραχωρηθεί   ( με την προβλεπόμενη διαδικασία  περί εκμίσθωσης ) έκταση στον χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ για χώρο στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων τους.
Εξ άλλου πιστεύουμε πως έτσι θα εξυπηρετούνται το προσωπικό του Δήμου που εδρεύει στις εκεί εγκαταστάσεις ,αλλά και μελλοντικά το προσωπικό των επιχειρήσεων που προσδοκούμε να εγκατασταθούν στον χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ -ΒΙΟΠΑ με τα ευνοϊκά φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις 60, 70 η 80%  σύμφωνα με τους σχεδιασμούς μιας Δίκαιης αναπτυξιακής Μετάβασης 
και το νέο αναπτυξιακό  και επενδυτικό νόμο.
(Αθηνά Τερζοπουλου,Στεφ.Μπιγγας, Κώστας Μιχος,Χρύσανθος Ταιριδης Γιαννης Δικας, Ειρήνη Τσάγια, Στεφανος Κωτσιδης)

11 σχόλια

    • μα νεοδημοκράτισα είναι η κυρία φίλε μου
      λογικό είναι να βλέπεις τέτοιο δελτίο τύπου.
      Τουλάχιστον ένα καλό για την Πτολεμαιδα ήταν που ευτυχώς δεν βγήκε δήμαρχος η κυρία αυτή.

      • Όλο τα ίδια γράφεις γνωστό τρολλακι των ανεπαγγελτων πολιτικών παλιάς κοπής.
        Τιμή για τον τόπο που άτομα σαν την Τερζοπουλου ασχολούνται με τα κοινά, ν ανασάνει ο τόπος.

        • Πόσες επενδύσεις έχει η κυρία σε Φ/Β της ΔΕΗ; ΝΑ δώσει εξηγήσεις και όχι να ζητάει και τα ρέστα από πάνω. Αμάν πια με τους “αρίστους” της ΝΔ!

  • ανωνυμε 10 και 51 φανερωσου να δουμε ποιος εισαι και να αναμετρηθουμε φανερα,αλλωστε ξερεις φανταζομαι τι επαθε ο τσουκατος,κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια

  • Ανακοίνωση “άλλ’ αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα”… Επιχειρήματα χωρίς βάθος, μόνο για να στείλουμε τη νέα φωτογραφία στα ΜΜΕ της περιοχής. Ευτυχώς η πόλη γλίτωσε από την κυρία κι έχει μια διαφορετική προσέγγιση!

  • Όταν υλοποιηθεί όλο αυτό τότε θα καταλάβουν τι πρόκειται να κερδίσει ο η πόλη μας ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε όλους πού συνέβαλαν και ιδιαίτερα στον Παναγιώτη Πλακεντας!!Υ.Γ (δεν είμαι γλυφτης πολίτης που βλέπω τα καλά που πάνε να γίνουν ενόψει τις καταστασης που θα διανύσουμε για να έχουμε συνέχεια έστω και αυτό βγάλετε τις πολιτικές παρωπίδες φτάνειειει!!!

  • Τα φιλέτα δεν τα παραχωρούν για καθρεφτάκια και πράσινα άλογα. Στην εκεί γύρω περιοχή θα έπρεπε να προγραμματίσετε την έλευση πανεπιστήμιακης σχολής και εγκατάστασεων αυτής. Οι ιατρικές σχολές δίπλα στο πανεπιστήμιο νοσοκομείο γίνονται σε όλο τον κόσμο.

  • Μήπως θα έπρεπε να φύγει το ΕΚΕΤΑ από εκεί και να πάει στην αεβαλ για να γίνουν οι εγκαταστάσεις του μαζί με του ΟΑΕΔ οι σχολές υγείας που τις έχουν σε ένα κτήριο λύκειου? Λέω εγώ τώρα και όχι να παραχωρήσουν και επιπλέον εκτάσεις. Το μέλλον της περιοχής είναι μόνο αυτό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.