Σεμινάριο εξειδίκευσης 120 ωρών «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία»

28 Ιανουαρίου 2022
11:43
Κανένα σχόλιο

 

Κάθε άτομο με αναπηρία δικαιούται «Προσωπικό Βοηθό» σύμφωνα με το Νόμο 4837/1-10-2021

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση του Προσωπικού Βοηθού/ Συνοδού σε θέματα που αφορούν τόσο τα χαρακτηριστικά και τις υποχρεώσεις του συνοδού όσο και σε θέματα αναφορικά με τις δεξιότητες ζωής, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης, δεξιότητες ελεύθερου χρόνου των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ο μελλοντικός προσωπικός βοηθός θα μπορέσει να αποκτήσει βασικές γνώσεις σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο οι οποίες είναι απαραίτητες για την κάλυψη ιδιαίτερων απαιτήσεων που θέτει η υποστήριξη ατόμων με αναπηρία και ιδιαίτερα από τη θέση του «Προσωπικού Βοηθού».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, που είτε έχουν κάποια εκπαίδευση είτε όχι στην ειδική αγωγή, θέλουν να συμμετέχουν ως συνοδοί, σε εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτές ενηλίκων αλλά και γενικότερα σε αποφοίτους διάφορων επιστημονικών πεδίων που επιθυμούν να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί των Ατόμων με Αναπηρία σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4837/2021 (ΦΕΚ 178/Α/1-10-2021).

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 36 του ίδιου Νόμου επιλέξιμοι ωφελούμενοι στην πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος που σύντομα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στην χώρα μας προβλέπεται να ενταχθούν 2.000 ωφελούμενοι (άτομα με αναπηρία) και κατόπιν θα υλοποιηθεί η καθολική πανελλαδική εφαρμογή του.

Παρακολούθηση Εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης

Έναρξη: Φεβρουάριος 2022

Κόστος: 130 €

Πληροφορίες-Εγγραφές : 6987672869 Πάτρα Κατερίνα

email kozanieef@gmail.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.