Β. Παπαποστόλου: “Ημέρες Καριέρας στη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη” – Tι κέρδος υπάρχει για την Κ.Δ.Β.Κ

29 Ιανουαρίου 2022
11:08
Costa NAVARINO, Mitsis Luxury Hotels και τώρα Sani Resort και IKOS Resorts. Το πρόγραμμα συνεχίζεται. “Ημέρες Καριέρας στη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη”. Κάθε ημέρα, τί κέρδος υπάρχει για την Κ.Δ.Β.Κ και την περιοχή γενικότερα ;
1.Τεράστια διαφήμιση και “προώθηση” της Βιβλιοθήκης και της πόλης από τους ξενοδοχειακούς ομίλους.
2. 50 συνεντεύξεις νέων παιδιών της περιοχής μας σε κάθε εκδήλωση, με πιθανότατα 10-20% πρόσληψης. Άρα, έστω και μικρή απορρόφηση ανεργίας.
3. Αρκετά χρήματα για τον προϋπολογισμό της Βιβλιοθήκης, που αν γίνει εφικτό το σενάριο των 10-15 “ημερών” από το Νοέμβριο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα μπορέσει να φτάσει και τα 5.000€ τουλάχιστον (ο πρώην πρόεδρος επέμεινε για ποσά παραχώρησης του χώρου σε τέτοιους ομίλους, μέχρι και τα 300€ -500€ και το πέτυχε. Απειροελάχιστα ποσά γι’ αυτούς.
Χρήματα τα οποία θα μπορέσουν πχ να χρησιμοποιηθούν για τις παιδικές δράσεις του καλοκαιριού κι όχι να ψάχνουμε μαρκαδόρους μέσω χορηγιών. 375.000€ είναι η επιχορήγηση του Δήμου κι αυτά σχεδόν όλα πηγαίνουν στη μισθοδοσία.
Κάποτε πρέπει αυτό το ποσό να μηδενιστεί.
Μέσω χορηγιών, εσόδων και γενικά μιας αυτοδιαχείρισης. Για να πάψει το ΝΠΔΔ να παρακαλάει για “ελεημοσύνη” το Δήμο.
Μακριά κι αγαπημένοι θα ήταν το ιδανικό.
Το project είναι τεράστιο. Ας αφήσουμε τις θεωρητικές προσεγγίσειςκι ας γίνουμε πραγματιστές και ίσως και λίγο υλιστές.

26 σχόλια

  • Η επαγγελματική μας ενασχόληση ΝΟΜΙΖΩ ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δημοτική βιβλιοθήκη….και αφού τα έκανες όλα σωστά γιατί σε βγάλανε;;;

  • Η βιβλιοθήκη κόστισε πάνω από 8.000.000 ευρώ. Για τη λειτουργία της και όπως μας δηλώνεις για μισθοδοσία πληρώνουμε τουλαχιστον 600.000 ευρώ το χρόνο για μισθοδοσία. Η βιβλιοθήκη δεν είναι θήκη βιβλίων αλλά κάτι παραπάνω.

  • τα δυο πρώτα είναι αστεία επιχειρήματα! το κοστα ναβαρινο θα μας προτεινει στο ροναλντο να ερθει! πες ανθρωπε μου οτι ειχες εσοδα και κανε ερευνα ποσο πληρωνουν αυτοι οι ομιλοι σε αλλα μερη της ελλάδας και ποσο εδω
    ή ακομα καλύτερα πειτε τους να κανουν μια δωρεα για την κοινωνικη τους δραση!

  • Οι οφειλές του οαπν στην δευακ είναι 1.850.000 ευρώ. Πώς θερμαίνεται η βιβλιοθήκη και πόσο κοστίζει; Βασίλη είσαι ένας τεχνοκράτης που θα μπορούσε να βοηθούσε τους απλούς πολίτες να καταλάβουν τι πληρώνουν και γιατί;

  • Παπαποστόλου τι αποδοχές είχες; Η βιβλιοθήκη δεν θέλει προβληματικούς χρηματοδότες σαν και αυτούς που προτείνατε άλλα ένα ολιστικό πλάνο για τις επόμενες δεκαετίες. Η βιβλιοθήκη δεν έχει ανάγκη 5-10 χιλιάδες ευρώ αλλά αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού, του υλικού, και των υποδομών της. Τι δεν κατάλαβες επιτέλους; βρέχει λες;

  • Μπορεί να κερδίζει η Βιβλιοθήκη ελάχιστα χρήματα , αλλά χάνουν άλλοι χώροι, ιδιωτικοί ή μη. Σχετικά με το επιχείρημα προβολής τι ακριβώς θα προσφέρει; Θα φέρουν τους πελάτες οι ξενοδόχοι εδώ; Σταμάτα να θεωρείς Παπαποστόλου ότι κάτι έκανες για την βιβλιοθήκη, δεν μπορείς, ούτε καν ένα αξιοπρεπές δελτίο τύπου να γράψεις

    • Αγαπητέ οι ιδιωτικές εκτάσεις νοικιάζονται για 200 ευρώ το στρέμμα το χρόνο και ο δήμος κοζάνης τις νοικιάζει 25 ευρώ..αυτό τα λέει όλα. Νοικιάστηκαν 5000 στρέμματα για να πάρει ο δήμος 3 εκατομμύρια σε 25 χρόνια ενώ μπορούσε να πάρει 25 εκατομμύρια.

    • Που το είδες το δελτίο τύπου αγαπητέ κύριε της Ενότητας; Στην προσωπική του σελίδα τα έγραψε. Α ρε Μαλούτας που σας χρειάζεται…

  • Αν αυτό είναι δελτίο τύπου μάλλον γι’αυτό έφυγες , εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τίποτα , 375000 € σε ποια μισθοδοσία της βιβλιοθήκης ? Θα τρελαθουμε ?

  • Εγώ στη θέση σου θα τους είχα φτύσει και θα είχα φύγει μετά από αυτό που σου έκαναν κρίμα να κάνεις ακόμα το δεκανίκι του μαλούτα.

  • Είσαι για άλλη πόλη φίλε μου Βασίλη. Εδώ οι άνθρωποι έχουν μείνει στην εποχή του Παγούνη. 40 χρόνια πίσω. Παράτα τους κι αστούς να κάνουν στη Βιβλιοθήκη εκδηλώσεις με κιχια σε συνδιοργάνωση με το Δήμο. Τζάμπα δηλαδή. Να είσαι πάντα καλά φίλε και να μας βοηθάς.

  • Ένας άνθρωπος βρέθηκε να έχει στόχους, όραμα, πλάνο για την βιβλιοθήκη και τον λιθοβολείτε! Ενώ έχει αποσυρθεί, προωθεί τις δράσεις της βιβλιοθήκης και εσείς τον κατακρίνετε!Πόσο φτωχοί μπορεί να είστε σε πολλά πράγματα και μικροί σε ακόμη περισσότερα!Βασίλη είσαι πολύς για αυτούς τους λίγους!

  • Οι περισσότεροι, που γράφετε για οφειλές, ολιστικα πλάνα, οφειλές και Ρόναλντο, μάλλον ούτε έξω από την βιβλιοθήκη έχετε περάσει!Τώρα που θα κάνει ο Μαλουτας με το σιναφι τα πάρτι δωρεάν, τότε η βιβλιοθήκη θα αποκτήσει κύρος! Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος θέλετε! Ο Παπαποστόλου σας πείραξε!

  • ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΌΣΟΝ ΚΑΙΡΌ ΠΡΌΕΔΡΕ. ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΉΣΕΙΣ ΌΜΩΣ ΝΑ ΥΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΠΕΤΑ ΠΈΡΣΙ ΤΟ ΜΆΡΤΙΟ. ΕΚΕΊ ΝΑ ΤΟΥΣ ΈΒΛΕΠΑ ΤΟΥΣ ΜΆΓΚΕΣ. ΤΟΥΕ ΡΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ ΚΙ ΑΦΗΣΑΝ ΕΣΈΝΑ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙΣ ΤΟ ΦΊΔΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΎΠΑ. ΜΑΓΚΕΣ

    • Βασίλη σε υπονόμευσε μέλος του ΔΣ που είναι κολλητή του μαλουτα. Βγες και μίλα γιατί τα παρουσιάζουν όπως θέλουν.

  • Είσαι ότι καλύτερο έχει περάσει από Βιβλιοθήκη. Αγνόησε τους “γνωστούς άγνωστους” του καθεστώτος και συνέχισε την πορεία σου. Λίγους μήνες πολιτικής ζωής” τους έχουν μένει. Μετά, οι… πρώην Δήμαρχοι, οι πρώην διευθύντριες και τα πρώην μέλη ΔΣ απλά θα πάνε στο σπιτάκι τους.

    • η Βιβλιοθήκη είναι του 17ου αιώνα και έχει περάσει εκεί ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η Κοζάνη μέχρι και πρόσφατα. Δεν γράφεις για τα goodys. Ηρεμήστε, ένας μισθός ήταν δεν τέλειωσε η ζωή

    • Ο Βασίλης ανήκει στο καθεστώς. Ο Λάζαρος και ο Κυριάκος είναι εδώ και τριάντα χρόνια αιρετοί. Απλά όταν του φόρτωσαν τη βιβλιοθήκη ήξεραν αυτοί και είχε άγνοια αυτός. Τώρα που θα γίνει η μπίζνα με το μουσείο…δεν ταιριάζει ο οπαδός.

  • Εάν κύριε Παπαποστολου χαίρεστε με την κατάντια αυτήν, τότε πολύ καλά έκαναν κ σας έβγαλαν!
    Δεν θελουμε ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο δημόσιο «με πιθανότατα 10-20% πρόσληψης. Άρα, έστω και μικρή απορρόφηση ανεργίας.»

    Σοβαρά τώρα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.