Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στην Αθήνα

17 Μαΐου 2017
12:14
Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄  τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στην Αθήνα την Παρασκευή 12 ως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.
Το πρωί της Παρασκευής 12ης Μαΐου ξεκινήσαμε την εκδρομή μας με ιδανικές καιρικές συνθήκες. Μετά την άφιξή μας στην Αθήνα, καταλύσαμε στο ξενοδοχείο Ξενοφών και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους τους μαθητές μας. περάσαμε τα προπύλαια και ανεβήκαμε τον ιερό βράχο. Θαυμάσαμε από κοντά τον ναό του Παρθενώνα, ένα ναό χτισμένο προς τιμή της Θεάς Αθηνάς, το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας που αποτελεί την πλέον αξιόπιστη μαρτυρία ενός προηγμένου τεχνολογικά και αισθητικά πολιτισμού που επηρέασε σημαντικά την ανάπτυξη του σύγχρονου δυτικού κόσμου.
Η πρώτη μας μέρα στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με μία βόλτα στην παραδοσιακή Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο.
Τη 2η μέρα πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πρόκειται για ένα Mουσείο κόσμημα που χτίστηκε, για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εντυπωσιαστήκαμε από τα  αρχαιολογικά ευρήματα ασύλληπτης ομορφιάς και τον περίτεχνο τρόπο δημιουργίας, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο γνώσης και φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν μία επίσκεψη που πρόσφερε σε όλους μας ένα πλούτο συναισθημάτων : υπερηφάνεια για την Ελληνικότητά μας και για τις προσωπικές μας ιστορίες που υπηρέτησαν αυτή την Ελληνικότητα, θλίψη, πίκρα και οργή για την κλοπή και καπήλευση της κληρονομιάς αυτής.
Από κει κατευθυνθήκαμε προς τη Βουλή. Στη διαδρομή επισκεφθήκαμε την πύλη του Ανδριανού και τις στήλες του Ολυμπίου Διός. Το επιβλητικό κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκάλεσε τον θαυμασμό των μαθητών, που περίμεναν με αγωνία να ξεναγηθούν στους εσωτερικούς χώρους. Αρχικά, ενημερωθήκαμε για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα σ’ αυτό, είδαμε το Μουσείο και στη συνέχεια καθίσαμε στα βουλευτικά έδρανα και θαυμάσαμε τον υπέροχο διακοσμημένο χώρο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που γίνονται οι συνεδριάσεις, τις θέσεις των κομμάτων και τους κανονισμούς λειτουργίας.
Έπειτα, διασχίσαμε τον Εθνικό Κήπο, περάσαμε μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο και κατευθυνθήκαμε προς το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου διασχίσαμε τη Ρωμαϊκή Στοά και θαυμάσαμε την έκθεση με αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Ακολούθησε η προγραμματισμένη μας επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο. Είδαμε από πολύ κοντά τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται στο πάρκο και απολαύσαμε το εξαιρετικό σόου με τα δελφίνια, που κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα όλων.
Η 2η μέρα της εκδρομής ολοκληρώθηκε με μία στάση στο εμπορικό κέντρο Mc Arthurglen Athens για φαγητό.
Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε την 3η ημέρα με μία βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου παρακολουθήσαμε την καθιερωμένη αλλαγή της Προεδρικής φρουράς. Από κει κατευθυνθήκαμε προς τον Πειραιά, όπου κάναμε μία στάση στην μαρίνα Φλοίσβου, και θαυμάσαμε από κοντά τις πολυτελείς θαλαμηγούς, και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Με ένα σάκο όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μία στάση στην όμορφη Χαλκίδα.
Μαθητές και συνοδοί αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες γνώσης και ζωής, οι δεσμοί φιλίας έγιναν πιο ισχυροί, δικαιολογώντας απόλυτα τον πολύπλευρο χαρακτήρα της εκδρομής. Εξυπηρετήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην υποδειγματική συμπεριφορά όλων των παιδιών και το καλό κλίμα σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.