X. Kάτανας: “Ο «Απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής» θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως ο απολογισμός με τη μεγαλύτερη έλλειψη ειλικρίνειας, στην πιο κρίσιμη περίοδο για την Δυτική Μακεδονία”

1 Φεβρουαρίου 2022
17:55

Ο κ. Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια του ετήσιου απολογισμού είπε πως παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες με την απολιγνιτοποίηση και την πανδημία, η Περιφερειακή Αρχή κατάφερε να θέσει σε εφαρμογή το σχεδιασμό της και πως άρχισε να αποδίδει καρπούς. Μας διαβεβαίωσε επίσης πως η Δυτική Μακεδονία θα μπει σε τροχιά ανοδικής πορείας από το 2022 και θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με εκατοντάδες έργα και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι πολιτικά άκομψο την ώρα που η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα, η Φλώρινα, τα Γρεβενά και η Καστοριά μαστίζονται από ανεργία, φτώχεια και φυγή κόσμου προς αναζήτηση εργασίας να δημιουργούμε ελπίδες στους συμπολίτες μας διαβεβαιώνοντάς τους πως όλα θα αλλάξουν τόσο γρήγορα, προσδοκώντας μόνο και μόνο στο πολιτικό όφελος των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.
Τα δρώμενα για τον τόπο μας ασφαλώς και δεν είναι έτσι. Ζούμε μία παντελής έλλειψη διεκδικήσεων προς όφελος του τόπου από την Περιφερειακή Αρχή. Θα αναφέρω ως κορυφαίο παράδειγμα την έλλειψη διεκδίκησης των «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» όπου εξήγγειλαν δύο κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης πριν από δύο χρόνια στην Πτολεμαΐδα, αλλά ασφαλώς και την κακοδιαχείριση των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης την εποχή της πανδημίας. Ειδικότερα οφείλω να αναφέρω την παταγώδη αποτυχία του προγράμματος στήριξης «μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» όπου υπήρξε άνιση κατανομή των χρημάτων και το μόνο που κατάφερε είναι να σπείρει διχόνοια στους επιχειρηματίες του τόπου μας.
Κύριε περιφερειάρχη όχι μόνο δεν καταφέρατε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων στην πιο κρίσιμη περίοδο για την Δυτική Μακεδονία, αλλά αντιθέτως επιταχύνατε στο μέγιστο βαθμό τις επιπτώσεις της απολυτοποίησης για την τοπική κοινωνία.
Εξαγγείλατε έργα όπου εύχομαι και εγώ να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό. Ποιους όμως θα εξυπηρετούν αυτά τα έργα όταν θα έχουν φύγει και οι τελευταίοι νέοι προς αναζήτηση εργασίας από τον τόπο μας; Η απογραφή στην Δυτική Μακεδονία την καθιστά την περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη. Επίσης η Δυτική Μακεδονία φέρεται να είναι η περιφέρεια με τους περισσότερους νέους που φεύγουν προς αναζήτηση εργασίας. Αλήθεια δεν το βλέπετε αυτό; Ή μήπως περιμένετε τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής;
Ελπίζουμε στον απολογισμό του 2023 να είστε πιο ειλικρινής και να κάνετε πιο σκληρή αυτοκριτική, καθώς από τις πολιτικές επιλογές σας επηρεάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ζωές συμπολιτών μας Δυτικομακεδόνων. Από υποσχέσεις χορτάσαμε κύριε Περιφερειάρχη, θελουμε να είστε αποτελεσματικός σε ότι έχετε εξαγγείλει. Και να είστε σίγουρος πως η κριτική που ασκούμε στην πολιτική σας, υπάρχει και για να στηρίζει και τις επιλογές προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να βλέπουμε κι εμείς πώς κάνετε βουτιά στην κοινωνία, δε φτάνει να βρίσκεστε στο γραφείο σας από τις εφτά το πρωί, πρέπει να ζείτε την καθημερινότητα του κάθε συμποπολίτη και να αφουγκράζεστε τις ανησυχίες μας. Η «μετάβαση» για είναι «δίκαιη» πρέπει να συμμετέχει ενεργά και η κοινωνία. Και η κοινωνία πρέπει να έχει σε αυτές τις περιπτώσεις ως «ακροατή» τους άρχοντες του τόπου, ειδικότερα δε, το κορυφαίο πολιτικό όργανο της Δυτικής Μακεδονίας. Κάντε λαϊκές συνελεύσεις, αφουγκραστείτε τους συμπολίτες μας και μεταφέρετε τις απόλυτα δικαιολογημένες ανησυχίες τους στο κέντρο. Οφείλω να θυμίσω πως «κανείς δεν μπορεί να διοικήσει αποτελεσματικά, αν δεν αφουγκράζεται την κοινωνία του».
Εύχομαι σε εσάς προσωπικά, αλλά και σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το 2022 να είναι ένα έτος όπου θα τελειώνουμε με την πανδημία και στο τέλος του θα μας βρει όλες και όλους υγιείς. Η εποχή απαιτεί επαγρύπνηση και όπου χρειάζεται συμπόρευση και διεκδίκηση από ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο προς όφελος της Δυτικής Μακεδονίας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για λανθασμένες πολιτικές επιλογές, ούτε για πολιτική εσωστρέφεια. Ενωμένοι και μόνο μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας.
Κάτανας Χάρης

37 σχόλια

  • ελάτε μικρά μου παπαγαλάκια.. Πάμε όλοι μαζί…

    “Κάτανα σε καταλάβαμε θες περιφέρεια.”

    Φτάνει πια κουρασες με την Περιφέρεια… ”

    Έτσι είναι όμως… Όταν είσαι παντελώς άχρηστος πολιτικά, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πετάς λάσπη για να μην φανεί η πολιτική σου ξεφτίλα…

    ευγε κυριε Κάτανα, κατέβα και θα σε πάρουμε στα χέρια μπας και σώσεις τον τόπο.

    Δυτική Μακεδονία ο Περιφερειάρχης σου.

    • ακομα δεν ανεβηκε και εσυ εγραψες. κανει καλη δουλεια το γραφειο κασαπιδη αφου ζει με την αγωνια αυτη. ετοιμος ρε φιλε μπραβο. μετα το 2023 ομως σε ποια αυλη θα τρεξεις να ζητησεις δουλεια αφου δεν εμαθες ποτε σου να εργαζεσαι πραγματικα? χαρη συνεχισε και αστους να λενε…φοβουνται πολυ το βλεπουμε ολοι!

    • Ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες ποια είναι τα παπαγαλακια και με τίνος το μέρος είναι. Θα σου είναι εύκολο να αναγνωρίσεις το είδος σου.

  • Η λεβεντιά και το ηθος σου είναι γνώρισμα δυναμικής ανατροπής του σημερινού ξεφτισμενου συστήματος της περιφέρειας.δημιουργησε στρατηγικο σχεδιασμό και ξεκινά με τακτικές κινήσεις την αποδόμηση.οι δυτικομακεδονες θα δώσουν την απάντηση.

  • Και όσο κάποιοι κρυβονται στα πολιτικά τους φουστάνια και κοιτάνε σαν θεατές τον μαρασμό του τόπου κάποιοι έχουν τρανα.. Κότσια και βγαίνουν μπροστά, την στιγμή που ο Περιφερειάρχης έχει κρυφτεί λόγω χιονιά…

    Ακόμα κάποιοι θεωρείτε πως ο Γιωρίκας σας δικαίωσε.. ;

    Αι σιαπέρα γκιουμια, τραβάτε να ταΐσετε τις κοτούλες τώρα και κλείστε τες γιατί έχει χιοοον

  • Κατανα οσο να θες περιφερειαρχης Δεν γινεσαι.περιφερειακος Συμβουλος και πολυ ειναι κατανα…αρε καρακασιδη τι μας τον εφερες τον Κολητο του Καμμένου.

    • Ενω νομιζεις οτι θα μεινει ο Γιωρικας των κηπων
      Καλα κρασια! Δεν θα δει περιφερεια ξανα ουτε με το κυαλι ο αριστος. 1 χρονο ακομη υπομονη και μετα πισω ξανα στην περηφανη αγροτια του.

  • Κύριε Κάτανα μας κάνατε να ακουστούμε μέσα από τα λόγια σας. Επιτέλους ένας άνθρωπος που πονάει τον τόπο του. Τέτοιες φωνές θελουμε!!!!

  • Ένας άνθρωπος της αγοράς που εργάζεται από μικρός και κτίζει μια σοβαρή επιχείρηση στην περιφέρεια και μπράβο του. Ποιος από τους ανεπάγγελτους να ομιλήσει και τι να πει ..!
    Κ. Κάτανα είμαστε μαζί σας !

    • ετοιμα τα βρηκε….

      “εκατοντάδες χιλιάδες ζωές συμπολιτών μας Δυτικομακεδόνων…” πειτε του Κατανα η Δ.Μακεδονια εχει καμια 2-3 μυρια συμπολιτες….

  • Μπράβο σας κύριε Κάτανα για την ειλικρίνεια σας .
    Δεν σας γνωρίζω προσωπικά αλλά το να λες τα πράγματα με το όνομά τους και μάλιστα σε ομοϊδεάτη σας περιφερειάρχη δείχνει την αγάπη σας και την ανησυχία σας για τον τόπο.
    Συγχαρητήρια

  • Ένας άνθρωπος της αγοράς που εργάζεται από μικρός και κτίζει μια σοβαρή επιχείρηση στην περιφέρεια και μπράβο του. Ποιος από τους ανεπάγγελτους να ομιλήσει και τι να πει ..!
    Κ. Κάτανα είμαστε μαζί σας !

  • ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ. ΠΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΟΥΝ . ΕΣΥ ΘΙΓΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΟΕΙΣ? ΧΑΛΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΚΡΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ.

  • Η υγιείς πολιτική και το ενδιαφέρον για την περιοχή είναι δυο χαρακτηριστικά που δείχνουν ποιότητα κύριε κατανα εύγε

  • Κατανα τι έχεις να πεις για τον Πάνο καμμενο που βάζει φίλτρα στις φωτογραφίες με το ρολεξ των 20.000€

    Αστο ρε φίλε μια φορά γίνονται τα λάθη.
    Καταλάθος περιφερειάρχης δεν γίνεσαι

    • Όσο και να ζορίζεσαι αυτό με τον Καμμένο είναι παλιό και δεν πιάνει πλέον . Κάτι μεμπτό μπορείς να του προσεχείς πέρα από τις πολιτικές φτήνιες σου; Πέντε χρόνια στη ΝΔ έδωσε αγώνα όσο κανείς και το ξέρεις καλά αυλικέ του Κασαπίδη . Κάτι άλλο βρες λοιπόν. Αλλά τι να βρεις σε κάποιον που ζει από τη δουλειά του και όχι από την πολιτική όπως εσυ …. Κάτανα θα ακούς και θα σέβεσαι ανεπάγγελτε πολιτικέ.

  • Πριν από 7 χρόνια, μια βουλευτική έδρα στη Μακεδονία κρίθηκε σε μια ζαριά. Οι ΑΝΕΛ Κοζάνης έφεραν ντορτια και ο κος Κατανας έγινε βουλευτής.
    Εννιά μήνες αργότερα έφερε ασσοδυο και δεν πήρε ούτε έδρα αλλά ούτε και θέση από αυτές που παίρνουν οι αποτυχημένοι πολιτευτές. Έτσι σήκωσε παντιέρα και έβαλε και στο μάτι την Περιφέρεια και για να κάνει τη δουλειά του προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Μητσοτάκης είναι καλός και για την απολιγνιτοποιηση φταίνε άλλοι.
    Με τέτοια επιχειρήματα πάλι για ασσοδυο τον βλέπω.

  • Μεροκάματο να σας έδινε, τέτοια ταύτιση και τέτοιο κώλυμα, δεν θα είχατε!
    Βρέθηκε βουλευτής εκμεταλλευόμενος την πικρία και την αγανάκτηση του κόσμου και με σωρεία “μπουμπουκιών” κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα ενώ δεν ήταν ικανοί να σηκώσουν τέτοιο βάρος!
    (όχι βέβαια πως η πληθώρα των “κλασικών” πολιτικών ήταν καλύτερη!)
    Με μια φράση: Ο ευτελισμός και η κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου!!!
    Αλίμονο μας αν εξαρτάτε το μέλλον του τόπου μας από τέτοιους “Σωτήρες”!

  • Χάρη άστο. Πάει πολύ ρε φίλε. Δες τη μεγάλη εικόνα.

    Λεουδης Δάκης Καρυπίδης Κασαπιδης και μετά εσύ;

    Γνώμη μου είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να καταργηθεί και να διοικείτο από το κεντρικό κράτος τουλάχιστον για 15 χρόνια ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η περιοχή.

  • Στην καστορια το εχασε το παιχνιδι ο κασαπιδης απο την στιγμη που ακουσε τα φαντασματα του παρελθοντος και αλλαξε οτι πιο ικανο και αξιο ειχε που ο κοσμος τον εξελεξε με τριπλασια διαφορα απο την δευτερη και παρολα αυτα μας αγνοησε σαν ψηφοφορους και υπεκυψε στα απολιθωματα,κασαπιδη θα μας ψαχνεις αλλα δυστυχως για σενα το πουλακι πεταξε,θα το δεις στην καλπη και δεν θα το πιστευεις.

  • Διαβάστε τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την Περιφέρεια Δυτ,Μακεδονίας και θα καταλάβετε για ποιο ύψος ευθυνών και ύψος περιστάσεων μιλάει ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Περιφερειάρχης.
    Τελευταία σ όλα η Δυτ, Μακεδονία σε σύγκριση με τις άλλες Περιφέρειες!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.