Οδηγούμε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα την Κοζάνη, Εορδαία, Αμύνταιο, Φλώρινα, σε φτωχοποίηση (Γράφει ο Γ. Καραβασίλης)

2 Φεβρουαρίου 2022
11:25

Θα μιλήσει κάνεις! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ που μαστίζει τα νοικοκυριά τις επιχειρήσεις, τους αγρότες κτηνοτρόφους, την κοινωνία όλη. Τα αίτια γνωστά, έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα 237,23 ευρω Mwh, έκλεισε όλες τις Λιγνίτες Μονάδες. Πολωνία 141,97 ευρώ Mwh, αύξησε κατά 8%την λιγνιτική παραγωγή.
Γερμανία 140,22 ευρώ Mwh διατηρεί έως το 240 την λιγνιτική παραγωγή.
Εμείς οι έξυπνοι της Ευρώπης, που θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη από την επιβάρυνση των ρύπων που σχεδόν έχουμε μηδενικούς, με τα σύγχρονα φίλτρα στις λιγνιτικές μονάδες, έτσι η κοινωνία στην χώρα μας υποφέρει, την στιγμή που αγοράζουμε ενέργεια που παράγεται από Άνθρακα από τα γειτονικά κράτη.
Οδηγούμε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα την Κοζάνη, Εορδαία, Αμύνταιο, Φλώρινα, σε φτωχοποίηση με την Βίαιη και αναίτια απολιγνιτοποιηση. 2,5 χρονιά τώρα κλείνουν τα πάντα αλλά δεν ανοίγουν νέες επενδύσεις, χάνουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά δεν δημιούργησαν ούτε μια στην περιοχή μας…..

18 σχόλια

  • Δεν εκλέχτηκες για να κάνεις διαπιστώσεις που μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει. Εκλέχτηκες για να προσφέρεις λύσεις.

    Και μην μας πεις πάλι για λειτουργία ΑΗΣ Πτολεμαϊδας 5, Αγ. Δημητρίου 5 και ΑΗΣ Μελίτης μέχρι το 2040. Γιατί ακόμα και αυτό να γίνει δεν θα σώσει την οικονομία της περιοχής.

  • Αιντε κανε καμμιά δουλεια που μου κλaίς με κροκοδείλια δάκρυα μεγάλε συνδικαλιστή που ησουν τοσα χρόνια ΔΣ ΔΕΗ και κοιτούςσ μόνο τα ανεβα κατέβα και τις συνεδριάσεις για το μπακίρι . Ελα σε παρακαλώ πολύ.

  • Ένα κράτος που την εποχή των οπτικών ινών κινείται με ρυθμούς χελώνας, σχεδόν ανυπαρξίας, σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που δεν καθυστερεί είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ!!!!!

  • αντι να κανουν τοσα χρονια τα σωστα φιλτρα και σκεπασουν τους ταινιοδρομους μεταφορα λιγνιτη, χρεωκοπησαν την ΔΕΗ και επενδυσαν χερι χερι με τα ξενα κεφαλαια σε βιασμους βουνων με ΑΠΕ και πουλαν ρευμα απο το δικτυο της ΔΕΗ οι κολλητοι

  • Μητσοτάκη θέλανε
    Πολύ ωραία! Ας λουστούν τώρα νεοφιλελευθερισμο και μπλε σανό μαζί που κερνάει αβερτα ο μπλε θίασος και τσιμουδια.

      • Ο πολιτισμός στην απάντησή σου ξεχειλίζει! Το “μόκο” το λες και στο σπίτι σου στη γυναίκα σου ή εκεί δεν σε παίρνει γι’ αυτό τα γράφεις ανώνυμα; Μόκο μόνο στην οικογένειά σου. Φάε Κούλη και φόρεσε μπρατσάκια γιατί έρχεται βροχόπτωση. Μην πνιγούμε και τους κλείσουμε κανά ποταμάκι εμείς οι απροετοίμαστοι πολίτες στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ δεξιούς σου φίλους και ηγέτες!

      • Τα κανε μοκο στους νουδουληδες φιλους σου τους μακονομαχους των κορονοεπιδοματων
        που για χαρη ενος ονοματος (που ο μπαμπακας του συγκεκριμενου το ξεπουλησε ηδη απ το 1992) καταδικασατε σε ανεχεια και καταστροφη ολη την περιοχη και την χωρα γενικοτερα με την ψηφο σας. Κανε τωρα μοκο εσυ και οταν βγεις εκει εξω στην παραγωγη με το καλο και δεις τι τραβαει ο κοσμακις τωρα ισως να ασχοληθουμε και με την νεοφιλελε μπαρουφα σου!

  • Η καταστροφολογια και οι προφητειες των νεοσυριζαιων καλα κρατουν!!!!!!ο κοσμος ομως δεν σας παρακολουθει εδω και καιρο ειστε σε απομονωση και σε απογνωση!!!

  • Δεν την οδηγούμε την οδηγήσατε.Εσεις που όταν είχατε λόγο δεν κάνατε τίποτα για το μέλλον της περιοχής.Και δε μιλάω προσωπικά.Απολαυστε τώρα τις συνταξουλες σας και καμαρωστε τα παιδιά σας να βασανίζονται να επιβιωσουν

  • τα μαλλιά σου άσπρισαν και ακόμα δεν κατάλαβες τίποτα:

    θερμογόνος δύναμη λιγνίτη Γερμανίας : 2.195 kcal/kg
    θερμογόνος δύναμη λιγνίτη Ελλάδας : 1.200 kcal/kg
    θερμογόνος δύναμη λιγνίτη Τσεχίας : 2.915 kcal/kg

    αν προσθέσεις και τα παλιάς τεχνολογίας εργοστάσια με αυξημένες
    εκλύσεις co2 όπου το κόστος των ρύπων από 5 ευρώ έφτασε 80 ευρώ
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΟΣ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

    • Η θερμογόνος δύναμη των Σκοπίων δεν μας είπες πόσο είναι. Τετραπέρατοι όλοι που εξαιτίας σας τραβάει η περιοχή μας.

    • Χαίρομαι που το επίπεδο σου είναι τόσο ανώτερο που σε ενόχλησαν τα άσπρα μαλλιά μου. Μάθε λοιπόν ότι οι λιγνιτικές μονάδες της περιοχής σχεδιαστηκαν ανάλογα με το υπάρχον κοίτασμα της περιοχής μας. ΑΗΣ Καρδιάς του ορυχείου καρδιάς ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου με το κοίτασμα του ορυχείου νότιου πεδίου κλπ. Η σωστή εξόρυξη του Λιγνίτη, η ομογενοποιηση του δίνει την δυνατότητα υψηλής θερμογονου δύναμης, με ελάχιστους ρύπους, πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια και φθηνότερη ενέργεια. Η Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, η Μελίτη είναι οι πιο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες.

  • Καραβασιλη,σωσε μας.Σωσε τη δ.μ.Μονος εναντιον ολων.Μονο εσυ μπορεις γιατι εχεις γνωσεις.Οπως θα ελεγε και ο ποιητης” ΠΑΣΟΚ ΣΩΣΕ ΜΑΣ”.

  • Αν αφήσουμε τις σκοπιμότητες, τις παραταξιακες ή κομματικές, τις κακιουλες τι έκανες εσύ, κλπ και με θάρρος όλοι απαιτήσουμε παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων γιατί στην πράξη πλέον δεν βγαίνει το σενάριο της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Επάρκεια, Ασφάλεια φτηνό ρεύμα τότε κάτι θα γίνει. 1ως μέλος της διοίκησης της ΔΕΗ αγωνιστικά και υπέγραψα την Πτολεμαΐδα 5 υπό κατασκευή, 2.οι Λιγνίτες της περιοχής μας έχουν υψηλή θερμογονο δύναμη, ορ Μαυροπηγης κλπ, επίσης στο προσηλιο ξυλιτες όπως και άλλες περιοχές αγγίζουν τις 4000 θερμίδες. Εγώ είμαι παρών και αγωνίζομαι. Ευχαριστώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.