Ενημέρωση του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ για την φορολόγηση αναδρομικών και την εκπρόθεσμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ 28/1/2022) για 48 δόσεις αλλά έντοκα

2 Φεβρουαρίου 2022
13:28

 

    Με την αναφερόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28-1-2022, η Πολιτεία έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συνταξιούχους να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος για τα αναδρομικά που έλαβαν σε έως και 48 δόσεις και μάλιστα εντόκως.

   Και το Σωματείου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την εκπρόθεσμη αυτή νομοθετική πρωτοβουλία ΔΙΟΤΙ:

  • Αφενός μεν, δεν έλαβε χώρα έγκαιρα (με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι να έχουν ήδη πληρώσει ολόκληρο τον αναλογούντα φόρο χωρίς δόσεις) και
  • Αφετέρου, διότι η Πολιτεία θα έπρεπε να μην επιβάλλει φόρο εισοδήματος στα ούτως ή άλλως «πετσοκομμένα» αναδρομικά ψίχουλα που έλαβαν οι συνταξιούχοι από τις αντισυνταγματικές μνημονιακές περικοπές.

   Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να εντείνει την πίεσή του προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας και την ΑΑΔΕ, για να φορολογηθούν τα επόμενα καταβληθησόμενα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις καθώς επίσης και στα δώρα – επιδόματα που μας οφείλονται, έτσι ώστε κατά την καταβολή τους να μην φορολογηθούν οι δικαιούχοι ή σε κάθε περίπτωση να φορολογηθούν στην πηγή με ανώτατο συντελεστή 20% για να αποφύγουν οι συνταξιούχοι τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία και  τα επιπλέον έξοδα με λογιστές, φοροτεχνικούς κλπ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.