ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας: “Αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα περίθαλψης – Εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο δημόσιο σχεδιασμό -Τεστ και εμβόλια για όλους”

2 Φεβρουαρίου 2022
14:56

 

 

            Η κρατική διαχείριση και η εγκληματική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού.

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση.

            Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α.

            Αντί να αντιμετωπίζει την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, που θυμίζει πόλεμο, σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, ενώ η Όμικρον εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά, οι θάνατοι από Covid κάθε μέρα είναι περίπου 120 και οι διασωληνωμένοι παραμένουν κοντά στους 700. Ταυτόχρονα, η υπερφόρτωση του ΕΣΥ δημιουργεί «έμφραγμα» σε όλους τους τομείς της δημόσιας περίθαλψης, με αναρίθμητες περιπτώσεις ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ή βρέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο λόγω αναβολής προγραμματισμένων χειρουργείων ή λόγω «λουκέτου» σε πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των ασθενών με Covid.

            Αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών και η Παναγία στη Θεσσαλονίκη,  μετατρέπουν το «Παίδων» Πεντέλης  σε εμβολιαστικό κέντρο και αδίστακτα προωθούν πάνω στα ερείπια της δημόσιας υγείας, το νέο ΕΣΥ,   με στόχο να κλείσουν κι άλλα δημόσια νοσοκομεία, διευρύνοντας την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζει!

            Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας καλεί  όλες τις δυνάμεις του κινήματος, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές/δημοτικές κινήσεις, δομές αλληλεγγύης, κάθε κοινωνική συλλογικότητα και όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και αναζητούν δρόμους συλλογικού αγώνα, να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη για να ηττηθεί, να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική. Να διαμορφωθεί τώρα ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα διεκδικήσει αλλά και θα επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία αιτήματα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας και την άμεση  ικανοποίηση των αιτημάτων του υγειονομικού και λαϊκού κινήματος για θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε  και καλούμε στις κινητοποίησεις στις 5 Φλεβάρη. Συγκέντρωση στο ρολόι Κοζάνης, 12 πμ.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.