Αγροτικό Τμήμα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “Oι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ εξάντλησαν την υπομονή του αγροτικού κόσμου και τους έβγαλαν στους δρόμους”

4 Φεβρουαρίου 2022
12:02

 

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα καλέσματα αγροκτηνοτροφικών συλλόγων και φορέων για κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα.

Η χωρίς σχέδιο, επιδερμική και επιδοματική λογική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, η ξέφρενη πορεία των τιμών σε ενέργεια, αγροεφόδια και ζωοτροφές, η μείωση των τιμών παραγωγού σε πολλά προϊόντα, το αλαλούμ με τις ζημιές και τις αποζημιώσεις, η εγκληματική απουσία στήριξης σε στρατηγικής σημασίας για τη χώρα προϊόντα, αλλά και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα στην ΕΕ, είναι μερικά από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ειδικά για τη περιοχή μας που πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση και την αυξανόμενη ανεργία, ο αγροτικός τομέας αποτελεί μια διέξοδο για την άμβλυνση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων. Όμως η στήριξη της πολιτείας είναι ανύπαρκτη και το περίφημο σχέδιο της “δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης” ακόμα στα χαρτιά. Το 1/3 των Νέων αγροτών έχουν μείνει εκτός του προγράμματος ενίσχυσης. Οι αποζημιώσεις για τις θεομηνίες και τους παγετούς της άνοιξης αναμένουν στο ακουστικό του αρμόδιου υπουργού. Το ίδιο μπάχαλο και στις δικαιούμενες ενισχύσεις της Ε.Ε. Δύσκολη αναμένεται η νέα καλλιεργητική περίοδος για όλους, φασολοπαραγωγούς, κερασοπαραγωγούς, κροκοπαραγωγούς, μηλοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές, αλλά και για όλους τους κλάδους που πλήττονται από την ακρίβεια, των καυσίμων, των εφοδίων, των ζωοτροφών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα με σειρά παρεμβάσεων τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και κοινωνικά, έχει θέσει τα ζητήματα και έχει προτείνει λύσεις που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς και θα βοηθήσουν στην επιβίωση του πρωτογενούς τομέα.

Δυστυχώς όμως, οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ εξάντλησαν την υπομονή του αγροτικού κόσμου και τους έβγαλαν στους δρόμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίζει τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας για επιβίωση, συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προς την κυβέρνηση και δεσμεύεται να καταργήσει όλα τα αντιαγροτικά μέτρα της ΝΔ.

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

10 σχόλια

  • Πόσο καλύτερη θα ήταν η χώρα χωρίς εσάς, χωρίς τα τσίγκινα σωβρακάκια σας, χωρίς τις αυταπάτες σας, χωρίς τα δημοψηφίσματά σας, χωρίς τα καπιταλ κοντρόλ σας, χωρίς το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο σας, χωρίς τους ΑΝΕΛ σας,χωρίς χωρις….κτλ κτλ
    -Έχετε αναρωτηθεί ποτές σας αλλά τι λέω τι ψάχνω εσείς ζείτε και ανδρώνεστε στην αναμπουμπούλα, όπως και ο λύκος!!!

    • Ποσο καλυτερη θα ηταν η χωρα χωρις το μπλε τσιρκο που μας φορτωσατε το 2019 και επισης ποσο καλυτερα θα ηταν αν δεν υπηρχαν και οι μητσοτακηδες που οταν μεσα στα χρονια τυχαινε να παρουν την διακυβερνηση του κρατους ο κοσμακις παντα υπεφερε.

        • Δεν ειμαι τρολ του γραφειου μην μπερδευεσαι , αυτα μονο στο γραφειο του Σταθικα που σας ταιζει σανο. Πηγαινε βρες τους και μιληστε για το ποσο καταπληκτικη ζωη ειναι η ζωη στην Ελλαδα απ την μερα που βγηκε ο μπλε θιασος οπως πιστευει ο αρχηγος σας ο κλοουν!

    • Όχι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, μα δεν ντρεποντε ανεβάζουν ανακοινώσεις αυτοί που κατάργησαν το ΕκαΣ γιατί το έσπερνε η ανώτερη οικ ταξη, βρε δεν πάτε,,,,

    • Τον Μάρτη έρχονται τα χελιδόνια τον Σεπτέμβρη η Μαθητικές κινητοποίησης των Φλεβάρη τα Μπλόκα των Αγροτών καιρο έχουμε να ακούσουμε για τους φορτηγατζήδες, μάλλον εξαφανιστήκαν.

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε.,ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ(ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ) ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ,ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    • Η ντροπή είναι δική σου που δεν σέβεσαι τους αγώνες των αγροτών, που τόσα προσφέρουν στην οικονομία και στο λαό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.