ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: “Με θλίψη αποχαιρετάμε το σύντροφο Κώστα Τσιρέκα που έφυγε από τη ζωή”

4 Φεβρουαρίου 2022
14:17

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο σύντροφος Κώστας Τσιρέκας, πάντα πιστός στην επαναστατική θεωρία, πάντα πιστός στο ΚΚΕ και πάντα σταθερός σε όλες τις μάχες που έδινε το Κόμμα και το κίνημα γενικότερα.

Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε το 1951. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Σερβίων και Κοζάνης.

Ξεχώρισε για τη δράση του μέσα στις γραμμές του Κόμματος, που υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Ακόμα και την τελευταία του «προσωπική» μάχη, την πάλεψε παλικαρίσια.

Ο σύντροφος Κώστας έγινε μέλος του Κόμματος το 1977, όταν μαζί με άλλους συντρόφους από την Άνω Κώμη, οργανωμένα προσχώρησαν στο Κόμμα, από το ΚΚΕ Εσωτερικού που ήταν προηγούμενα.

Στα χρόνια μέχρι σήμερα χρέωθηκε σε πολλά καθοδηγητικά όργανα του Κόμματος στο Νομό Κοζάνης, από την Αχτιδική Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης, τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης, την Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης. Ήταν πολλά χρόνια γραμματέας της ΚΟΒ Άνω Κώμης.

Πολλές φορές έδωσε τη μάχη ως υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος.

Δεν ταλαντεύτηκε την περίοδο της κρίσης του Κόμματος 89-91 από τις οπορτουνιστικές διαβρωτικές κινήσεις και πρωτοστάτησε στην επαναστατική ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Κόμματος στην περιοχή.

Ήταν μπροστά πάντα, με γνωστή δράση στα εργατικά σωματεία, στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης, στο οποίο διετέλεσε πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης.

Όλα τα χρόνια ήταν ακούραστος διακινητής του Ριζοσπάστη, με έγνοια για το πώς θα φτάσει η εφημερίδα στο χωριό, το πώς θα αυξηθεί η διακίνησή της. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, ο σύντροφος Κώστας είχε αυτή την έγνοια. Την ίδια ανησυχία έδειχνε και για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Πάντα ανησυχούσε για την ανάπτυξη και λειτουργία του Κόμματος, όχι μόνο στην οργάνωσή του, αλλά σε όλη την περιοχή. Πάλευε για την ανάπτυξη και ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Πάντα συνέβαλε με το παράδειγμα του στις αρχαιρεσίες των σωματείων. Ήταν πάντα συνεπής σε όλους τους αγώνες που αναπτύσσονταν από το ταξικό εργατικό κίνημα.

Ο σύντροφος Κώστας, ως ανήσυχος κομμουνιστής, ασχολήθηκε και με τον αθλητικό σύλλογο Άνω Κώμης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά, καθώς με το φιλότιμο και την ανιδιοτέλεια του, συνέβαλε στο ζωντάνεμα του συλλόγου.

Χαρακτηριστικό δείγμα της προσωπικότητας του ήταν το ήθος του, που ήταν αναγνωρισμένο ευρύτερα από την κοινωνία, που του εξέφραζε την εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Ήταν αγαπητός από όλους. Όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για το σύντροφο Κώστα.

Σύντροφε Κώστα, έβαλες το λιθαράκι σου στην υπόθεση μας. Σε αυτό το δρόμο, σου υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα μέχρι την τελική νίκη της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό κομμουνισμό.

Οι σύντροφοι σου σε χαιρετάμε. Ευχόμαστε βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.