kozan.gr: Με 13 ψήφους υπέρ και 11 κατά, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σερβίων για το έτος 2022 – To μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων: “”Κατάπιαν” τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάρει ο Δήμος μας ούτε ευρώ από την διάσπαση με το Βελβεντό μιας και ο Δήμος απορροφά κοντά στις 300.000 ευρώ “ζεστό” χρήμα.”

5 Φεβρουαρίου 2022
06:48

Με 13 ψήφους υπέρ και 11 κατά, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σερβίων. Καταψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις του Β. Κωνσταντόπουλου και Ν. Γεωργακόπουλου (Λαϊκή Συσπείρωση).

To μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων Χ. Ελευθερίου, αμέσως μετά την ψήφιση: ” Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου μας. Η πρώτη φωτογραφία αποδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή δε φροντίζει μόνο τη Μητρόπολη του Δήμου. ”Κατάπιαν” τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάρει ο Δήμος μας ούτε ευρώ από την διάσπαση με το Βελβεντό μιας και ο Δήμος απορροφά κοντά στις 300.000 ευρώ “ζεστό” χρήμα. Δυστυχώς για την “μίζερη” αξιωματική αντιπολίτευση οι αριθμοί είναι αριθμοί και σε κάθε προϋπολογισμό λένε μόνο την αλήθεια. Από τα 11.000.000 του συνολικού προυπολογισμού του 2014 του ενιαίου Δήμου Σερβίων Βελβεντού φτάσαμε το 2022 στα 31.400.000 ευρώ του Δήμου Σερβίων και από αυτά τα 22.000.000 είναι ειδικευμένα χρήματα που προέρχονται από προγράμματα.Ευχαριστώ την Δημοτική Παράταξη “Στάση Σερβίων” για την θετική της στάση στην ψήφιση του προυπολογισμού και ειδικά τη αρχηγό της “Στάσης Σερβίων”, κ.Ρίτσα Σπυρίδου. Γίνεται ναι γίνεται με αλήθειες να ωριμάσει η συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ των Δημοτικών μας Συμβούλων στο Δήμο μας”.

16 σχόλια

  • Α είναι ενας από τους Δημους που κατά τον Δημαρχο Κοζάνης γινονται καραγκιοζλικια και δνε περμνούν προυπολογισμοί ε; Πόσο σανό μοιραζες Μαλουτα για να κρατησεις την τριανδρια; Nτροπή σου οχι για την συνεχιση της τριανδριας αλλα για τα παραμυθια που λες για τους αλλους Δημους προσβαλλοντας τους

      • ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΛΟΥΤΑΚΙ. ΞΥΔΙ. ΓΥΜΝΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΣ

        • 7 η συμπολιτευση 6 μια παράταξη της αντιπολίτευσης. Και τα περσινα 500 έγιναν 300
          Και είναι τόσο άσχετος που στο πινάκιο έχει βάλει έσοδα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και …..κρατήσεις!
          Αρε Κίτσο όταν μιλάς σοβαρά προσφέρεις πολύ γελιο

    • Βρε 7.42 αξημερωτε με ψήφους της αντιπολίτευσης πέρασε η στάση Σερβίων είναι αντιπολίτευση!
      Επίσης πέρσι ο Ελευθερίου έλεγε ότι ο Βελβεντός θα δώσει 500.000 ευρώ στα Σέρβια μέσα στο 2021 και ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών που παραιτήθηκε έλεγε ότι δεν θα τα πάρουν το 2021! Τώρα τα 500.000εγιναν 300.000 το 2022 οπως έλεγε ο Κακαφικας περσι!

      Α Ελευθερίου το ψέμα έχει κοντά ποδαρια

  • Μεστός, συγκαταβατικός, συγκροτημένος και καθόλου διχαστικος ο λόγος του δημάρχου. Συγχαρητήρια στους δημότες Σερβίων, πάντα τέτοια!

    • Ρίτσα Σπυρίδου 5 ημέρες πριν
      Απευθύνομαι στους συνδημότες μου και κρούω , όχι, καμπανάκι αλλά καμπάνα.

      Η δημοτική αρχή με δόλο και χαράζοντας «πολιτική αλητεία» έχοντας “μπροστάρη” τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καταστρατηγεί τη δημοκρατία ,υποτιμάει την νοημοσύνη μας και εν τέλει, μια χούφτα άνθρωποι, βάζουν στο περιθώριο όλη την κοινωνία, που τους πρόσταξε με τη ψήφο τους να είναι υπηρέτες τους και όχι άρχοντες «λειράτοι».

      …και εξηγούμε.

      Από το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο μέχρι και αυτό του Ιανουαρίου (28-1-2022), προκαλούν, επιπλήττουν, σνομπάρουν, κατηγορούν, ενώ απευθύνονται με αυταρχισμό σε όποιον δημοτικό σύμβουλο αλλά και πολίτη «τολμήσει» να εκφράσει διαφορετική γνώμη –άποψη με αυτή της Δημοτικής Αρχής.

      Ακόμα, με ευκολία «απειλούν» έμμεσα, «χρησιμοποιώντας» την αποκεντρωμένη διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

      Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κ.Βασίλειος Μιχελάκης , κατά την γνώμη μου , οφείλει να το εξετάσει σοβαρά.

      Να καλέσει, τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και τους ανεξάρτητους, προκειμένου να αναζητήσει γιατί το ανώτατο όργανο του Δήμου μας, δεν δύναται να επιτελεί το θεσμικό του ρόλο?

      Γιατί η αποκεντρωμένη διοίκηση, αναφέρεται ως «απειλή» στη ελεύθερη έκφραση των δημοτικών συμβούλων ?

      Γιατί, τα μικρόφωνα κλείνουν από τον Πρόεδρο συνεχώς .. με εμμονή και μόνο στην αντιπολίτευση?

      Γιατί ,με την ανοχή του Δημάρχου , κρινόμαστε ανά πάσα στιγμή με αρνητικούς χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου?

      Γιατί, ενώ όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται έντονα, οι ίδιοι -επτά στο σύνολο των είκοσι επτά –να νιώθουν άνετα και να συνεχίζουν απτόητοι ,δια στόματος Προέδρου, με την ίδια ανήθικη τακτική και μάλιστα, δείχνοντας με το δάχτυλο την αποκεντρωμένη?

      …Τα λόγια μου είναι καθαρά και αποδεδειγμένα.

      Αγαπητοί συνδημότες.

      Οι ενεργοί πολίτες έχουν λόγο.

      Εάν θέλαμε «δυνάστες» στις ζωές μας θα επιζητούσαμε και καθεστώτα.

      Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε τη δημοκρατία που μας αξίζει.

      Προσωπικά, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων, ζω πολιτική βία εδώ και είκοσι εννέα μήνες. Την αντιμετωπίζω με άνεση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε ντρέπομαι που τη ζω. Την εκφράζω δημόσια , όχι τόσο για τη δική μου προστασία όσο για τη συνέπεια αυτής της κάκιστης συμπεριφοράς που οπωσδήποτε μετακυλίεται στο ευρύ κοινό.

      Ωστόσο, με περισσή άνεση, δηλώνω περήφανη που έχω τη διάθεση να συνεχίζω στα κοινά με περισσότερη θέρμη από ποτέ και ευλογημένη που μπορώ και σέβομαι το συνάνθρωπο.

      Οι ενεργοί πολίτες, έχουν λόγο αλλά έχουν και τρόπο να αποτρέπουν τέτοιες τακτικές, που δηλητηριάζουν κατά τη γνώμη μου τη νοοτροπία καθώς και τη συνοχή της κοινωνίας.

      …και επαναλαμβάνω χωρίς καμία αναστολή.

      Ο ανήθικος τρόπος είναι «κατάρα» για την κοινωνία.

    • Γιατί συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ο Ελευθερίου; 3 χρόνια μετά κόμη δεν κατάλαβε ότι είναι διοίκηση του δήμου;

      • Γιατί η σωστή θέση του σωστού αριστερού είναι στην αντιπολίτευση για να κρίνει, εσείς τους βγάλατε συμπολιτευση

  • Μα δεν έλεγε ΚΑΝΕΙΣ ότι δεν θα πάρει λεφτά τα Σέρβια. Έλεγαν ότι δεν θα πάρουν 500 χιλιάρικα το 2021 που έλεγε ο Ελευθερίου και είχε στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός που κατέθεσε ο Κακαφικας! Και τα περσινά 500 έγιναν 300!!!!!!
    Όσο για την συνεδρίαση μάλλον έπιασε τόπο η ανακοίνωση της στάσης Σερβίων και του Κωνσταντόπουλου

  • “”Κατάπιαν” τη γλώσσα τους όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάρει ο Δήμος μας ούτε ευρώ από την διάσπαση με το Βελβεντό”
    Αυτοι σε κάνανε Δήμαρχο κε Ελευθερίου, αλλά το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!
    Ραντεβού στις εκκλογές!

  • Στους Ισολογισμούς αποτυπώνεται αποκλειστικά η πρόοδος έργων και υπηρεσιών του Δήμου προς τους Δημότες.
    Στον Προϋπολογισμό φαίνεται ο σχεδιασμός της ερχόμενης, τρέχουσας εν προκειμένω, χρονιάς.

    Οικισμός Φρουρίου, υπομονή και κατανόηση στα προβλήματα:
    • Σε ποια Δημοτική Ενότητα – Κοινότητα ανήκει; Μήπως ανήκει στο Ρύμνιο; Πως επικοινωνούν μεταξύ τους τα χωριά της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ; Οδοποιία Ρύμνιο – Φρούριο – α. Τρανόβαλτο-Μικρόβαλτο β. Λαζαράδες-Ελάτη-Παλιουριά-Δεσκάτη, Καλαμπάκα.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΦΡΟΥΡΙΟ – ΤΡΑΒΟΒΑΛΤΟ πρέπει να κατεβείς Ρύμνιο και από εκεί ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ, ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ (έδρα της Δημοτικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ), ΛΑΖΑΡΑΔΕΣ, Ελάτη.
    Ο δρόμος Φρούριο-Τρανόβαλτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ του Φρουρίου αλλά όλων των πολιτών πέραν των Δημοτών.
    Το φαράγγι του Αλιάκμονα το αξιοποίησε ο Δήμος; Τις αποκαταστάσεις στην περιοχή των έργων Ιλαρίωνα, η ΔΕΗ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της;
    Εκανε ελέγχους ο Δήμος;
    • Ο Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, είναι χαρακτηρισμένος ως μεταβυζαντινό μνημείο αλλά είναι ετοιμόρροπος.
    Ποιες ενέργειες έκανε ο Δήμος ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές με παράλληλη διάσωση του μνημείου;
    • Τι έγινε με το ποσό του 1,9 εκ. €, για χρηματοδότηση έργων από τη ΔΕΗ Α.Ε. Αν ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται για έργα άρδευσης ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ άλλων έργων στην εν λόγω περιοχή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι