kozan.gr: Θέλετε “ν’ ανάψουν” οι Φανοί της Κοζάνης ή θα είναι μια ανεύθυνη πράξη με βάση τα σημερινά δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού; Τι απαντούν συμπολίτες μας στο ερώτημα που έθεσε ένας εκ των κορυφαίων μελών του Φανού “Πηγάδ’ απ το Κεραμαριό”

6 Φεβρουαρίου 2022
12:53

Θέλετε “ν’ ανάψουν” οι Φανοί της Κοζάνης ή θα είναι μια ανεύθυνη πράξη με βάση τα σημερινά δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού; Τι απαντούν συμπολίτες μας στο ερώτημα που έθεσε ένας εκ των κορυφαίων μελών του Φανού “Πηγάδ’ απ το Κεραμαριό”.

 

43 σχόλια

  • Προσωπικά διαφωνώ. Άλλωστε, αν και κοζανίτισσα, ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα οι απόκριες. Ωστόσο, καταλαβαίνω την επιθυμία αυτών που είναι υπέρ. Θεωρώ πως αν υπάρχει ακόμη το μέτρο με τους καθήμενους στα καταστήματα (και επιβεβαιώνουν οι αρχές πωςτηρείται), δεν πρέπει να ανάψουν. Αλλά αν επιτρέπονται οι όρθιοι, δε βλέπω τον λόγο να μην ανάψουν και οι φανοί. Θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει έλεγχος εμβολιασμένων και να τηρηθούν τα μέτρα, αλλά, το ξέρουμε όλοι πως δε θα τηρηθούν. Οι υπεύθυνοι των φανών έχουν μεράκι και πρέπει να προσέξουν για τους ηλικιωμένους. Και φυσικά δε νομίζω να πιστεύουν πως μπορούν να βασιστούν στη βοήθεια του Δήμου για την τήρηση των μέτρων. Καλές Αποκριές με υγεία πάνω από όλα!

    • Όλοι έξω στο γάμο, όπως παλιά. Αυτό με τα καταστήματα, έχει καταντήσει αηδία.
      Απόκριες είναι ο φανός και τίποτα αλλο.

  • Βέβαια κρίσιμη ερώτηση… βλέπεις τα κλαμπ και τα μπουζούκια που είναι ανοιχτά ενώ είναι κλειστοί χώροι, όλοι χορεύουν και είναι “αμιγείς” χώροι (εδώ γελάμε) δεν διασπείρεται, ενώ στους φανούς θα υπάρξει μεγάλη διασπορά η οποία μπορεί και να προκαλέσει κανένα τρίμηνο λοκντάουν επειδή είμαστε άτακτα παιδιά!
    Σε ένα μήνα περίπου οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς τεστ, μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί έχουμε και μια “βαριά βιομηχανία” να συντηρήσουμε και κάποιοι ακόμα ανησυχούν για τον κορονοϊό που τα καλοκαίρια πάει διακοπές στα νησιά και τον χειμώνα την πέφτει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!.

  • Θα συμφωνούσα στο να ανάψουν οι φανοι αν ήμασταν σε μια άλλη χώρα στο ελλαδισταν θα εμφανιστούν κρούσματα από το πουθενά και θα γίνουμε το κακό παράδειγμα προς αποφύγην που θα τιμωρηθεί με τοπικό λοκ νταουν κτλπ…..όχι ότι θα τηρούσε και κανένας τα μέτρα… Με αυτήν την κυβέρνηση προσέχεις για να έχεις…

  • Όταν διαβάζω αυτό το “τηρώντας όλα τα μέτρα”…. Έλεος δηλαδή… Να τα λέει ο Μαγιορκίνης πεντάξει. Να τα λέμε κι εμείς, να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας;
    Εκδηλώσεις τέτοιου είδους ίσον κρούσματα. Κρούσματα ίσον θάνατοι. Γουστάρετε κάντε, δεν γουστάρετε μην κάνετε.

  • Να ανάψουν και να καει το φουκαλι!!!!
    Ούτως ή άλλως για τς φανοί πρώτοι είμαστε,για κάνα σοβαρό μουχαμπετ λύκοι……

  • Ποια μέτρα θα τηρηθούν;

    Κοροιδευομαστε;

    Σαν αυτά των εορτών που γινόταν το αδιαχώρητο;

    Εννοείτε ότι θα γίνει μπαχαλο

    Η Πάτρα τις ακύρωσε

    εδώ ο δήμος φοβάται το πολιτικό κόστος να βγάλει ανακοίνωση

  • ακουγεται οτι οι φανοι,αν αναψουν, δεν θα ενισχυθουνε οικονομικα απο τον Δημο…
    Ας δουμε λοιπον τι τρανοι φανοι θα γενουν που θελει ο Τελης….με δικες τους παραδες…
    Μηπως απαιτειται αδεια απο τον δημο, αστυνομια, για τετοια εκδηλωση με ζωντανη μουσικη?

  • Η φύση της κοζανιτικης αποκριάς είναι τέτοια που δε μπορεί ν περιοριστεί σε κανένα μέτρο. Αν δε πιαστείς αγκαζε στα τραγούδια, αν δε χορέψεις χέρι με χέρι τότε αυτό δεν είναι φανός… Καί από την άλλη αν υπάρχουν μέτρα και ποινές που απαγορεύει συγκέντρωσεις σε δημόσιο χώρο τότε πως θα πραγματοποιηθούν? Μπορεί ν λέει ο κόσμος για κλάμπ κλπ αλλά μην ξεχνάμε εκεί μπαίνουν μόνο εμβολιασμενοι.. Πώς αυτό μπορεί ν ελεγχθεί? Αν αυτά μπορούν ν απαντηθούν τότε μόνο μπορεί ν ανάψει φανός…

  • Ενώ τα μαγαζιά που άνοιξαν πάλι και σε μια βδομάδα θα γίνει χαμός και πάλι και θα μας μαζέψουν από την αρχή… Οι φανοι τουλάχιστον είναι έξω…. Τα κλειστά μαγαζιά κάνουν την ζημιά και εκεί μπαίνουν μόνο εμβόλιασμενοι… Θα μας γεμίσουν παλι… Βαρεθήκαμε πια… Εμείς κολλήσαμε δεύτερη φορά… Όσο για τα νοσοκομεία λυπάμαι που το λέω αλλά πλέον δεν κάνουν την δουλειά τους…

  • Ναι άμα πάρουν παράδες όπως κάθε χρόνο από Δήμο και Περιφέρεια να ανάψουν αλλά άμα είναι να βάλουν από την τσέπη τους, να μην ανάψουν! Ο τζαμπας ζει!

  • οταν στα μπαρ υπάρχει μουσική , παντού θα υπάρχει κόσμος συνωστισμός , άρα κοροιδευομαστε αμα ρωτάμε για τους φανους . Εξωτερικοί χώροι με μάσκες , ποιο το πρόβλημα…??? Δηλαδή το Σάββατο στην λαϊκή τι γίνεται..???

  • Δύο χρόνια χωρίς φανούς και αποκριάτικες εκδηλώσεις ήταν μια ευκαιρία για το Δήμο τους εμπλεκόμενους φορεις τα μέλη των φανών να κάνουν μια κριτική της πορείας της Αποκριάς …να επανασυνταχθουν…να κατατεθούν νέες όμορφες προτάσεις …για να έρχονται και δεύτερη φορά οι επισκέπτες των φανών και της Αποκριάς..γιατί η αλήθεια είναι πως όποιος έρχεται δεν ξανάρχεται…τα ίδια και τα ίδια ..χωρίς …βαρέθηκε ο κόσμος …!!!

    • Όντως βαρέθηκε ο κόσμος, μπρε μπρε μπρε άσχημες κατασκευές με λαμαρίνες και κόντρα πλακέ από τότε που ήμουνα μικρός. Κάνουν και αλλού τέτοια αλλά όμορφα και με ποιότητα. Μηδέν προσπάθεια για ανανέωση, αναβάθμιση ούτε καν σε αυτά που λένε. Άμα έχεις πάει σε φανό το 1990 και πας και το 2022 είναι το ίδιο αν ακριβώς.

  • Δεν προσφερουν τιποτα.Δεν εχουν και κατι το ιδιαιτερο.Ολη η βορεια ελλαδα απο την ελασσονα και πανω λιγο πολυ τα ιδια εχει και για το λογο αυτο δεν αναφερεται σε κανενα τουριστικο περιοδικο.

  • Οφουυυυυ προβλήματα που έχει ο κοσμος…
    εδω ο κοσμος χανεται και οι Σουρδοι τον χαβα τους αν θα αναψουν οι φανοι πφφφφφ οτι να ναι! Μη τυχον και αναβληθει παλι το εθιμο στο New York των φτωχων και τι θα κανουμε μετα χαχαχαχαχα ελεος!

  • Δυο χρόνια κάνατε τουμπεκί, μη παριστάνετε τώρα τους γενναίους που αψηφάτε τα πάντα και λοιπά παραμύθια. Ανάψετε ή δεν ανάψετε κανείς δεν ασχολείται πια με αυτά τα παππουδίστικα αν δεν έχει χρήμα η δουλειά και το ξέρετε κι εσείς. Και χρήμα αυτή η δουλειά δεν έχει παρά για 5-10 επιτελάρχες.

    Κρούσματα έξτρα από αυτό πιθανό να μην έχουμε, αλλά από τα μαγαζιά και τα πάρτυ. Αλλά η εικόνα της αποκριάς, δικαίως ή αδίκως, είναι μια καλή αφορμή για να μας διασύρουν πάλι ότι είμαστε επαρχία που δεν καταλαβαίνουμε τίποτα γιατί ειμαστε σε καθυστέρηση και με αυτή την αφορμή να μας αγνοούν σε όλα τα σοβαρά θέματα. Σκεφτείτε καμιά φορά τις συνέπειες των πραξεών σας στη γενικότερη εικόνα.

  • Ο οργανισμός πολιτισμού χρωστάει κοντά 2 εκ. στη ΔΕΥΑΚ, η ΔΕΥΑΚ θα χρεώσει όσο θέλει την θέρμανση και ο οργανισμός θα επιχορηγήσει παράλληλα τους φανούς.

    Όταν πάτε εκεί, αν δεν είστε υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ, φάτε την παγωμένη τυρόπιτα, κάντε μια φούρλα βρίζοντας και πιείτε μισό ποτήρι ξύδι και μετά βγάλτε τον λογαριασμό που θα είναι περίπου 250 ευρώ το κεφάλι για το έτος. Είστε μερακλήδες πάντως στην Κοζάνη, σας παραδέχομαι, στην υγειά σας.

  • Ξυδακι οποιον τον χαλαει η Αποκρια, ας καθισει στο σπιτακι του και να περιμενει ποτε θα αρχισουν τα δελτια ειδησεων και να περιμενει να νοσησει

    • τί ξυδάκι ρε νομίζεις ότι σοκάρετε, τρομάζετε, ενοχλείτε ή προκαλείτε; Για γέλια είστε, σα Σεφερλής στα χωράφια, μπαστουνόβλαχε

    • Δηλαδή για να καταλάβω εσυ για να διασκεδάσεις , να πιεις και να χορέψεις πρέπει να έχει απόκριες; Τον υπόλοιπο χρόνο δεμένο σε έχουνε;
      Απο καποιους ψεκ σαν εσένα φτάσαμε εδω που φτάσαμε. Αν τηρουσαν ολοι τα μετρα και καθονταν στο σπιτι τους οσοι νοσουν θα ειχαμε τελειώσει με τον covid εδω και μήνες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.