Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τη Δευτέρα 7/2/2022, σε ηλικία 55 ετών, η Ντίνα Ν. Δαρδούμπα, κάτοικος Πτολεμαίδας, με καταγωγή από το Μικρόβαλτο Σερβίων – Τη γνωρίσαμε από την ποιητική της συλλογή «Στον Άγγελό Μου»

9 Φεβρουαρίου 2022
05:32

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τη Δευτέρα 7/2/2022 σε ηλικία 55 ετών η Ντίνα Ν. Δαρδούμπα, μετά από μετεγχειρητική επιπλοκή σε επέμβαση καρδιολογικής φύσεως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Βιάστηκε» να συναντήσει «τον Άγγελό της», την αγαπημένη της κόρη Στάθια που την είχε χάσει όταν ήταν 14 χρονών (το 2008), τόσο απροσδόκητα, τόσο άδικα, ανοίγοντάς της πληγή που δεν θα έκλεινε  ποτέ…

Τη Ντίνα, την είχαμε γνωρίσει καλύτερα πριν λίγα χρόνια (2016), όταν εξέδωσε την ποιητική της συλλογή «Στον Άγγελό Μου», 70 σελίδων (από την «Δυάς ΕΚΔΟΤΙΚΗ), που ήταν μια συγκινησιακή βιωματική κατάθεση ψυχής από 35 ποιήματα με την αφιέρωση «Στο Παιδί Μου, Το Φως της Ζωής Μου, Που Έφυγε Αναπάντεχα» που αναφέρονταν βέβαια στην πολυαγαπημένη 14χρονη κόρη της που έχασε τόσο πρόωρα. Ποιήματα που ξεχειλίζουν από ευαισθησία, αγάπη, τρυφερότητα, νοσταλγία, μεταφυσική προσδοκία, ελπίδα…

Σε ένα από τα ποιήματα της έγραφε:

…« Ένα κομμάτι του εαυτού μου αιμορραγεί

κι από τον πόνο αυτόν δε θα γλυτώσω

τι να χωρίζει άραγε ουρανό και γη;

Θα μάθω μόνο όταν σ’ ανταμώσω»…

Η Ντίνα Ν. Δαρδούμπα  γεννήθηκε στο Μικρόβαλτο Σερβίων το 1966 και κατοικούσε με την οικογένειά της στην Πτολεμαΐδα. Ήταν πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ.

Από την εφηβεία της έγραφε ποιήματα, στίχους τραγουδιών και πεζά κείμενα, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε τοπικές εφημερίδες. Το 2013 κέρδισε με το ποίημά της «ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» το Β’ βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελλάδας. Ξεχωρίζει βέβαια η ποιητική της συλλογή «Στον Άγγελό Μου». Έγραψε ακόμη  τους στίχους στα τραγούδια «Λένε», «Δεν εκδικείται η αγάπη» και το «Μεθώ» που μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν (σε βιντεοκλίπ) από τον τραγουδοποιό Ξενοφώντα Τσίτο.

Η Ντίνα αφήνει πίσω της τα δυο ενήλικα αγόρια της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της…

Καλό «ταξίδι» Ντίνα, καλό παράδεισο…   

mikrovalto.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.