Κοινή επιστολή της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας και του Προέδρου Φοροτεχνικών Εορδαίας σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών των προγραμμάτων απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

9 Φεβρουαρίου 2022
16:19

Αξιότιμοι Κύριοι/Κυρίες,

Με πρωτοβουλία των Διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας με εκπροσώπηση του Προέδρου κυρίου Βυθούλκα Θεόδωρου και του Προέδρου των Φοροτεχνικών Εορδαίας κυρίου Παρλάνη Δημήτριου, πραγματοποιηθήκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 , συνάντηση με τον προϊστάμενο του γραφείου του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας κύριο Τελίδη Αναστάσιο, με σκόπο να αποσαφηνιστεί ο λόγος που υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στις πληρωμές αλλά και στις διεκπεραιώσεις των προγραμμάτων απασχόλησης προσωπικού από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Πτολεμαΐδα, προς τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Ενημερωθήκαμε πως το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας είναι υποστελεχωμένο και στην ουσία μόνο δύο υπάλληλοι του οργανισμού ασχολούνται, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και πέραν του ωραρίου εργασίας τους, με τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ταυτόχρονα με τις αιτήσεις υλοποίησης του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης στην περίοδο της απολιγνιτοποισης του ΟΑΕΔολιγνιτοποτπρογρωμή να αποσαφηνιστείησης .

Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών των επιχειρήσεων που έχουν προσλάβει προσωπικό μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστιο οικονομικό βάρος στις ήδη βεβαρημένες οικονομικά επιχειρήσεις της περιοχής μας, που αναγκάζονται να καταβάλλουν ολόκληρη την μισθοδοσία και τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, για όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, για τον/την υπάλληλο που προσέλαβε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με αυτές τις καθυστερήσεις τόσο στην υλοποίηση όσο και στην αποπληρωμή των προγραμμάτων δεν επιτυγχάνεται ο σκοπός των προγραμμάτων του Οργανισμού κι έτσι δεν μειώνεται η ανεργία στην περιοχή μας καθώς ένας επαγγελματίας αδυνατεί να καταβάλλει αυτούς τους μισθούς και τις εισφορές και να περιμένει να του επιστραφούν μετά από αρκετούς (πέραν του εξαμήνου) μήνες με αποτέλεσμα να μην προβαίνει στην πρόσληψη του προσωπικού. Επίσης όσοι μπήκαν στην διαδικασία να προσλάβουν προσωπικό κι αναμένουν τις πληρωμές από τον ΟΑΕΔ έχουν δει να πλήττεται σημαντικά η ρευστότητα της επιχείρησης του λόγω των καθυστερήσεων.

Θα πρέπει να στελεχωθεί το γραφείο του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας με επιπλέον μόνιμο προσωπικό διότι δεν δύναται να δημιουργούνται συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις και η ανεργία να παραμένει στα ύψη και σας καλούμε να βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την περιοχή της Εορδαίας που προσπαθούν οι επιχειρήσεις εν μέσω απολιγνιτοποίησης και πανδημίας να επιβιώσουν , θα πρέπει να βρίσκουν βοήθεια κι όχι να τους δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού από σημαντικότατες υπηρεσίες όπως είναι ο ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας.

Ευελπιστούμε σε ΆΜΕΣΗ πρόσληψη προσωπικού στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Πτολεμαίδας πρός ανακούφιση τόσο των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ.

Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο κύριο Τελίδη Αναστάσιο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Με τιμή

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Πρόεδρος Φοροτεχνικών Εορδαίας

Βυθούλκας Θεόδωρος Παρλάνης Δημήτριος

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.