Ποια ΑΕΙ μοιράζονται τα μεγαλύτερα ποσά για υποτροφίες φοιτητών – Πόσα χρήματα λαμβάνει το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας

14 Φεβρουαρίου 2022
10:22

Το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ το οποίο θα διαθέσουν για την απόδοση υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες κατά το εαρινό εξάμηνο, θα μοιραστούν 23 ΑΕΙ της χώρας.

Σχετική απόφαση υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την οποία θα δοθούν 2.000 ανταποδοτικές υποτροφίες για τη διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου για:

  1. Διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων.
  2. Ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας διδασκαλίας του προπτυχιακού μαθήματος.

Το ύψος μίας πλήρους υποτροφίας ανέρχεται στο ποσό των 1.300 ευρώ. Ως υποχρέωση κάθε υποτρόφου ορίζεται η διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου συνολικής διάρκειας 160 ωρών σε 1 γνωστικό αντικείμενο, στο οποίο μπορεί να συμπεριλαμβάνονται κατ’ ανώτατο όριο έως 4 μαθήματα του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου ενός Τμήματος. Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών κάθε έργου ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης του Ιδρύματος με τον εκάστοτε υπότροφο και ως ημερομηνία λήξης επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η 30/06/2023.

Δυνητικοί υπότροφοι ορίζονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι φοιτούν σε προγράμματα σπουδών δεύτερου και τρίτου κύκλου τα οποία οργανώνονται από Τμήματα της ίδιας Σχολής κάθε Α.Ε.Ι.. Στα προγράμματα σπουδών δεύτερου και τρίτου κύκλου ενός Τμήματος συμπεριλαμβάνονται και τα διατμηματικά ή δι-ιδρυματικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή προγράμματα σπουδών τρίτου κύκλου, τα οποία οργανώνει και στα οποία συμμετέχει το Τμήμα.

Από τις υποτροφίες αποκλείονται μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι έχουν υπερβεί τον κανονικό χρόνο φοίτησης του προγράμματος σπουδών β ́ κύκλου, δημόσιοι υπάλληλοι ή δημόσιοι λειτουργοί που απασχολούνται σε φορείς του δημοσίου τομέα, ακαδημαϊκοί υπότροφοι, μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.ΤΕ.Π. των Α.Ε.Ι. ή συμβασιούχοι διδάσκοντες, ερευνητές σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, και φυσικά πρόσωπα, που λαμβάνουν ήδη μια πλήρη ανταποδοτική υποτροφία.

Με βάση την απόφαση, το ποσό της χρηματοδότησης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών είναι 9.100 ευρώ, 297.00 ευρώ στο ΑΠΘ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 46.800 ευρώ και 114.400 ευρώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θα λάβει 214.500 ευρώ, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 282.100 ευρώ, το ΕΜΠ 76.700 ευρώ και 76.700 ευρώ το Εθνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα λάβει 36.400 ευρώ, το ΟΠΑ 66.300 ευρώ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 230.100 ευρώ και το Δυτικής Μακεδονίας 107.900 ευρώ. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα λάβει 182.000 ευρώ, το Ιωαννίνων 141.700 ευρώ, της Κρήτης 88.400 ευρώ, της Μακεδονίας 61.100 ευρώ, 231.400 ευρώ το Πατρών, 74.100 το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 92.300 ευρώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης 27.300 ευρώ, το Χαροκόπειο 13.000 ευρώ και το Πάντειο 65.000 ευρώ.

euro2day.gr

5 σχόλια

  • Συγχαρητήρια στο πανεπιστήμιο για την επιλογή στελεχών του στην επιτροπή για τη δίκαιη μετάβαση του Παπαθανάση!

    Ελπίζουμε να υποστηρίξετε με την υποψηφιότητά σας τον συνδυασμό του κ. Γιώργου Τοπαλίδη για τον Δήμο Κοζάνης και σύσσωμοι πρύτανης και αντιπρυτάνεις να αναλάβετε τι αντιδημαρχίες της πόλης μας για μια νέα πόλη!

    • Προφανώς προσπαθείς άστοχα να προσβάλεις σε κάθε ανάρτηση που αφορά στο πανεπιστήμιο ή στον τοπαλίδη. Τα ψυχολογικά μας καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά.

      • Τα ψυχολογικά “μας” καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά πριν αναλάβουμε θέσεις διοίκησης, ευθύνης και λειτουργήματος…

      • Στον Δήμο οι αντιδήμαρχοι δεν υπογράφουν εντάλματα πληρωμής ή συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι και επιστημονικοί υπεύθυνοι στα παιδιά τους κ. Στέργιο

  • Δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σας…

    Γιατί είναι προσβολή είτε για τον κ. Τοπαλίδη ή για τους κ. Θεοδουλίδη, Μαρόπουλο, Σπύρτου και Σαργιαννίδη η ανάληψη αντιδημαρχειών στον Δήμο Κοζάνης;

    Η διαχείριση ενός Δήμου στην πραγματική ζωή είναι το καλύτερο πεδίο να ξεδιπλώσει κανείς τις ικανότητές του και να γίνει χρήσιμος για την κοινωνία, σε αντίθεση με το αποστειρωμένο περιβάλλον εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος που λειτουργεί σε καθεστώς αυξημένης προστασίας και χωρίς καμία δυνατότητα λογοδοσίας στην κοινωνία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.