Ελέγξτε τις πεποιθήσεις σας (Απόσπασμα από σεμινάριο του Δρ Νέστορα Κολοβού)

16 Φεβρουαρίου 2022
10:54
Κανένα σχόλιο

               Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σας, μπορείτε να ανακαλύψετε αλήθειες και δυνατότητες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Ο νόμος της πίστης λέει: «Οτιδήποτε πιστεύετε πολύ και το πιστεύετε ακράδαντα, γίνεται η πραγματικότητά σας». Πάντα ενεργείτε με τρόπο σύμφωνο με τις πιο βαθιά ριζωμένες μέσα σας και έντονες πεποιθήσεις, είτε αυτές είναι αληθινές είτε όχι. Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε ότι όλες αυτές τις πεποιθήσεις σας τις έχετε μάθει. Κάποια στιγμή δεν τις είχατε.

Οι πεποιθήσεις σας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητά σας. Δεν πιστεύετε σε ότι βλέπετε. Περισσότερο βλέπετε αυτό που ήδη πιστεύετε. Μπορείτε να έχετε πεποιθήσεις για τη βελτίωση της ζωής σας που σας κάνουν χαρούμενες και αισιόδοξες ή να έχετε αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό σας και για τις δυνατότητές σας, που λειτουργούν ως εμπόδια για την υλοποίηση όλων όσων μπορείτε να πραγματοποιήσετε και να απολαύσετε.

Οι πιο βλαπτικές για εσάς πεποιθήσεις είναι οι αυτοπεριοριστικές  πεποιθήσεις. Οι πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας, οι οποίες σας περιορίζουν και σας κρατούν πίσω. Είναι οι όποιες δικαιολογίες χρησιμοποιείτε για να εμποδίζετε τον εαυτό σας, να μην τον αφήνετε να πάει μπροστά και να μην ζείτε τη ζωή που ονειρεύεστε να ζήσετε. Είναι οι εξορθολογισμοί που χρησιμοποιείτε για να κάνετε ή να μην κάνετε κάτι και οι λογικοφανείς λόγοι για να πιστεύετε ή να μην πιστεύετε οτιδήποτε.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις φαίνονται τόσο αληθινές που συχνά πιστεύετε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τις πιστέψετε. Οι περισσότερες από αυτές δεν είναι αληθινές, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οι περισσότερες από αυτές είναι αποτέλεσμα των πληροφοριών που σας επέβαλαν, που έχετε αποδεχθεί χωρίς να ρωτήσετε και τις οποίες κουβαλάτε συχνά από την παιδική σας κυρίως ηλικία. Είναι οι πληροφορίες που έχουν περάσει μέσα σας μέχρι την ηλικία των 7 ετών, που δεν ξέρατε τι είναι αληθινό και τι όχι και δεν μπορούσατε να το κρίνετε, να το φιλτράρετε για να το αποδεχθείτε ή όχι. Aκόμη κι αν είναι εντελώς αναληθείς οι πεποιθήσεις σας, εάν εσείς πιστεύετε ότι δεν αξίζετε στο να έχετε καλή υγεία, να έχετε ευτυχία ή να κερδίζετε πολλά χρήματα, αυτό θα γίνει η αλήθεια σας και η πραγματικότητά σας.

Σταματήστε λοιπόν εσείς οι ίδιες να βάζετε εμπόδια στη ζωή σας. Σταματήστε να βάζετε ταμπέλες για τον εαυτό σας και τον χαρακτήρα σας. Τι σημαίνει να λες «είμαι κλειστός χαρακτήρας»; Τι σημαίνει να λες «έχω πρόβλημα»; Τι σημαίνει να λες «είμαι πληγωμένη»; Τι σημαίνει να λες «είμαι συνεσταλμένη»; Τι σημαίνει να λες «δεν είμαι καλή σ’ αυτό»; Ποιος το λέει; Ποιος σας κρίνει; Ποιος δεν σας αφήνει να σκεφτείτε διαφορετικά; Ποιος δεν σας αφήνει να σκεφτείτε θετικά; Ποιος δεν σας αφήνει να αλλάξετε την οπτική σας; Ποιος δεν σας αφήνει να σηκώσετε το τηλέφωνο και να μιλήσετε τώρα με μια φίλη ή ένα φίλο; Ποιος δεν σας αφήνει να πάτε τώρα να πιείτε καφέ με μια φίλη ή ένα φίλο; Ποιος δεν σας αφήνει να βγείτε έξω από το σπίτι σας; Ποιος δεν σας αφήνει να έχετε καλύτερες επιδόσεις από αυτές που έχετε σήμερα; Ποιος δεν σας αφήνει να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που έχετε σήμερα; Ποιος δεν σας αφήνει να είστε πιο άνετες στις σχέσεις σας; Ποιος δεν σας αφήνει να έχετε καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους σας; Ποιος δεν σας αφήνει να δημιουργήσετε; Ποιος δεν σας αφήνει να χαρείτε τη ζωή σας; Ποιος δεν σας αφήνει να είστε ελεύθερες; Οι σκέψεις σας και μόνον αυτές. Αλλάξτε λοιπόν τις σκέψεις σας και αλλάξτε τη ζωή σας.

Υ.Γ. Τα άρθρα αυτά είναι απόσταγμα 20ετούς μελέτης και ενασχόλησης με την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού και την βελτίωση των Ανθρωπίνων Σχέσεων. Βασίζονται στη διεθνή βιβλιογραφία, σε δοκιμασμένες θεωρίες, μεθόδους, τεχνικές και πρακτικές και θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την σκέψη σας και την ζωή σας.

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός είναι Διδάκτωρ Γεωλογίας του ΑΠΘ και πτυχιούχος Management. Είναι σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και βελτίωσης ανθρωπίνων σχέσεων. Προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του και βοηθάει ανθρώπους να αναπτύξουν καλύτερα την σκέψη τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους τους, πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

E-mail:[email protected]

Τηλ. 6973225228

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.