Η ‘Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) στηρίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών του Αγροτικού Συλλόγου Δήμων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού αλλά και όλης της Ελλάδας

18 Φεβρουαρίου 2022
08:40

Η ΕΙΝΔΥΜ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών του Αγροτικού Συλλόγου Δήμων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού αλλά και όλης της Ελλάδας. Το αβάσταχτο κόστος παραγωγής, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτικά μέσα και εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα κάνουν αδύνατη την καλλιέργεια των χωραφιών από τους μικρομεσαίους αγρότες. Όλα αυτά είναι φυσικά αποτέλεσμα της αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίησή τους ώστε να μπορούν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της παραγωγής και των καλλιεργειών τους και το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές , με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.