Με ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που χαρακτήρισαν την περίοδο που μεσολάβησε από την τελευταία συνεδρίασή του, ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η πρώτη συνεδρίαση του 2022.

Με αναφορά τόσο στις συναντήσεις που είχε με φορείς και παράγοντες της επιχείρησης και της κυβέρνησης, αλλά και τις δραστηριότητες στις οποίες προέβη ή συμμετείχε, το Σωματείο προσέδωσε στην ανασκόπηση θετικό πρόσημο των δεδομένων και των υγειονομικών συνθηκών.

Με τα ενεργειακά ζητήματα να εξακολουθούν να τρέχουν σε ταχύτατους ρυθμούς, που δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, το σωματείο –για το επόμενο χρονικό διάστημα- δεν μπορεί παρά να αναζητήσει τρόπους και πράξεις, ώστε η ΔΕΗ να παραμείνει στην περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο ισχυρή, ώστε να διατηρηθεί και ο τίτλος του «Ενεργειακού Κέντρου».

Η τροπή που έχει πάρει η τιμή της ενέργειας και η παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων είναι δύο από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τα οποία το συνδικάτο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να βάλει, το επόμενο διάστημα, έναν προγραμματισμό, που στόχο θα έχει να πείσει την κυβέρνηση ότι μία χώρα ενεργειακά εξαρτώμενη είναι μία χώρα έρμαιο των συμφερόντων που «δολοφονούν» εν ψυχρώ την Εθνική οικονομία και τον Έλληνα καταναλωτή.

Προ της έναρξης της συνεδρίασης, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκοψε την Βασιλόπιτά του, με την ευχή το 2022 να είναι γενναιόδωρο σε υγεία και πάμφτωχο σε ατυχήματα και προβλήματα.

Τη διαδικασία του συμβουλίου τίμησαν με την παρουσία τους το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ Αδαμίδης Γεώργιος και Καρράς Αντώνιος (που προέβη και σε ενημέρωση των παρευρισκομένων), ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης, ενώ εκπροσωπήθηκαν και τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης δια του Προέδρου του Αδάμ Ελευθέριο, Πτολεμαΐδας δια του Γραμματέα του Κακουλίδη Θεόδωρο και Φλώρινας δια του μέλους του Λιούλιο Αντώνιο.