Καταγγελία αναγνώστη στο kozan.gr: Γιατί να ζει κάποιος σε ένα «χωριό» σαν την Πτολεμαΐδα;

19 Φεβρουαρίου 2022
21:52

 

Γιατί κάποιος να ζει σε ένα χωριό που θέλει να λέγεται πόλη όταν ημέρα Σάββατο επισκεπτόμενος τρία διημερεύοντα φαρμακεία δεν μπόρεσα να βρω τα χάπια που χρειαζόμουν; Χάπια για την πίεση. 

Τελικά τα φαρμακεία είναι εμπορικά μαγαζιά που πωλούν τσάγια καλλυντικά και καραμελίτσες. 

Ας δώσουν στα σουπερμάρκετ το δικαίωμα να πωλούν φάρμακα, όταν απασχολούν φαρμακοποιό, μήπως και μπορέσουμε να βρούμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. 

Η άλλη λύση είναι να μετακομίσουμε από αυτό το χωριό πράγμα που θα γίνει σύντομα από πολλούς και τότε θα αργά είναι για δάκρυα.

ΥΓ. Να σας ενημερώσω ότι τελικά συγγενικό μου πρόσωπο μετέβη σε φαρμακείο στην Κοζάνη απ’ όπου και προμηθεύτηκα τα φάρμακα που χρειάζομαι.

57 σχόλια

    • Υπάρχουν γυρω στα 400-500 αντιυπερτασικα φάρμακα… Από δεκάδες ή εκατοντάδες εταιρείες.. Με δεκάδες συνδυασμους σε mg… Πείτε μου εσείς οι φωτεινοί παντογνωστες πως μπορεί ένα φαρμακείο να τα έχει όλα?
      Επίσης ένας γιατρός μπορεί να θέλει το φάρμακο συγκεκριμένης εταιρείας και να μην επιτρέπει τη χορήγηση ομοίου άλλης εταιρείας (για ευνόητους λόγους) .
      Αναζητήστε λοιπόν άλλου την αιτία και πριν μιλήσετε σκεφτείτε κυρίως και ψάξτε λιγάκι.

      • Στην κοζανη πρεπει να δωσουμε τα εύσημα αφου τα φαρμακεία της μπορουν να εξυπηρετήσουν μέσα στα 400-500 υπερτασικά φαρμακα.
        Στην πτολεμαιδα δεν εχουν ουτε ντεπον αναβράζον.

      • Μπορεί αυτό να του κάθετε καλύτερα εσυ τι ξέρεις ασχετε.
        Επίσης μπορεί να μην ευρίσκε τον γιατρό του στο τηλέφωνο ασχετε.

      • Κωνσταντίνος Καβάφης «Όσο μπορείς»
        Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
        τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
        όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
        μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
        μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

        Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
        γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
        στων σχέσεων και των συναναστροφών
        την καθημερινήν ανοησία,
        ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.
        Τώρα, αν δεν κατάλαβες, είσαι άξιος της μοίρας σου!!!!

  • Το ότι θα διάβαζα και παράπονο για φάρμακο που δεν υπάρχει σε φαρμακείο…τι να πω…για χίλιους δυο λόγους μπορεί να μην το είχαν…πάνε να μείνεις στην Κοζάνη να δεις πόσο “καλοί” είναι….

  • Τι είδους καταγγελία είναι αυτή όταν το Σάββατο υπάρχουν τουλάχιστον 6 φαρμακεία που διημερεύουν στην Πτολεμαΐδα. Ο καταγγέλλων έκανε την καταγγελία ενώ δεν τα επισκέφτηκε όλα. Απλά μάλλον ήθελε να κάνει δυσφήμηση στην Πτολεμαΐδα.

  • Σε όποιον δεν αρέσει αυτή η πόλη, τον δρόμο για την Εγνατία τον ξέρετε!
    Επίσης, αν ψάχνετε κάτι σε έλλειψη φροντίστε να πηγαίνετε καθημερινή που είναι όλα τα φαρμακεία ανοιχτά, κι όχι μόνο τα “έκτακτου αναγκης” ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να το βρείτε.
    Αλλιώς, τα παράπονα σας στις εταιρίες που προτιμούν να στέλνουν τα φαρμακα έξω, σε καλύτερες τιμές κι όχι στα ελληνικά φαρμακεία.

  • Των φρονιμων τα παιδιά πριν πεινάσουμε μαγειρεύουν….. ξαφνικά καταλάβατε το Σάββατο ότι δεν έχετε τα απαραίτητα αντιυπερτασικα σας???

    • Αυτές τις απαντήσεις ούτε ο Άδωνις τις δίνει. Αυτά παθαίνεις άμα βλέπεις πολύ Αυτιά. Να τον κόψεις. Σε χαλάει ως άνθρωπο πάνω από όλα.

  • Η Πτολεμαΐδα και οι φαρμακοποιοί φταίνε ή η κυβερνησάρα που έχει αφήσει την κάθε Novartis να κάνει ό, τι γουστάρει στην αγορά; Να ξέρουμε και τι λέμε, έτσι ;

    • Είσαι τέρμα άσχετος !! Δεν έχεις χαμπάρι τι γίνεται στην αγορά του φαρμάκου . Ξέρεις μεγάλε ,ποσά αντίγραφα ή αλλιώς φασόν φάρμακα κυκλοφορούν ? Εκατοντάδες για κάθε πάθηση σου λέω εγώ . Πρέπει σύμφωνα με εσένα το κάθε φαρμακείο να έχει τουλάχιστον ένα κομμάτι για να εξυπηρετεί τον κόσμο ? Αυτό δεν γίνεται φίλε μου γιατί υπάρχουν γιατροί που σήμερα γράφουν την μια εταιρεία και αύριο την άλλη , για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους .

      • Εσύ που είσαι σχετικός λοιπόν, πες μας. Για ποιους λόγους γράφουν οι γιατροί, έτσι; Και ποια η σχέση των γιατρών με τους φαρμακοποιούς σε αυτό το κομμάτι; Πες μας αυτά, μιας και από ό, τι φαίνεται γνωρίζεις και μετά μιλάμε και πάλι για την κυβερνησάρα σου.

  • Το θέμα δεν είναι η Πτολεμαΐδα που δεν έχει τα απαραίτητα φάρμακα, όταν τα χρειάζεσαι. Το θέμα αυτό υπάρχει και στην Κοζάνη σε άλλου είδους φάρμακα. Το θέμα είναι για πιο λόγο δεν συνεργάζονται ολοι αυτοί να έχουν από κοινού μια αποθήκη που να καλύπτει τις ανάγκες μιας πόλης 24/7 σε δύσκολες ώρες. Αν είναι θέμα μπίζνας, τότε να ανοίξει η αγορά όπως λέει ο κύριος και να μπει ο πραγματικός ανταγωνισμός μέσα (σουπερμαρκετ, πολυεθνικές). Αν όμως θεωρείται εσείς οι φαρμακοποιοί ότι κάνετε λειτούργημα και είστε το εξειδικευμένο προσωπικό, τότε να σταματήσετε να βλέπετε τα φαρμακεία σας σαν πηγή κέρδους και να καλύψετε τις ανάγκες του κόσμου. Διαφορετικά ο χρόνος θα σας προλάβει και οι πολυεθνικές θα έρθουν να πάρουν την θέση σας, ξέρουν καλύτερα από κέρδος και δεν θα σας στηρίξει κανένας, όταν γίνει αυτό. Ειδικά με το θέμα τον ωραρίων,μερών που έχετε απλά γελάω.

    • Κ γω ετσι λεω!! Συμφωνω!! Να ερθουν ολες οι πολυεθνικές οπως στα σουπερ μαρκετ κ παντου άλλωστε!! Το λεγόμενο ολιγοπώλιο για να πέσουν οι τιμές!!! Εξάλλου στα σουπερμάρκετ ολα τζαμπα τα περνούμε!!!!

  • Τραγικοί Πτολεμαδιωτες δεν βρίσκουν φάρμακα και καταλήγουν να βρίζουν την Κοζάνη χωρίς λόγο… Σας αξίζει ότι και να πάθετε κομπλεξαρες.

    • Εσύ άκουσες τον Βιολαρη που έλεγε τι Κοζάνη τι Λοζάνη και το πίστεψες, έτσι; Βρε μπαστουνόβλαχε, για χάρη της ομοιοκαταληξίας το είπε εκείνος.. Χαχαχαχα Τί να ζηλέψουμε από την Κοζάνη; Τις μεγάλες λεωφόρους; Τα μεγάλα και ωραία πάρκα; Τη θάλασσα; Που στρίβεις κατά λάθος σε έναν δρόμο και βγαίνεις στην αυγή τσ’ Ευγένους!!

  • Το οτι δεν βρήσκει κάποιο κάτι σε μια πόλη δεν είναι ανάγκη να μιλάνε άσχημα για ανθρώπους συνβαίνουν αυτά που ζήτε

  • Το κλασικό φάγωμα μεταξύ Κοζάνης-Πτολεμαΐδας στα σχόλια. Πάρτε το χαμπάρι και οι δύο είναι μέσα στην ανοργανωσιά, τις ελλειπείς υποδομές και την κακή νοοτροπία του ωχαδερφισμού. Καμία διαφορά δεν βλέπω, μην ψάχνετε αφορμές να αναπαράγεται τις αναχρονιστικές χαζομάρες σας. Δεν κάθεται η νεολαία στην περιφέρεια μας από την ανεργία κι από την έλλειψη ανάπτυξης κι εσείς τρώγεστε για το ποια από τις δυο πόλεις είναι λιγότερο μέτρια…

  • Ε αν δεν σου αρέσει πήγαινε στην Κοζάνη να μείνεις… Άκου έκανε καταγγελία επειδή δεν έβρισκε το φάρμακο και δυσφημεί όλη την πόλη.. κι εγώ δεν έβρισκα το χάπι που έπαιρνα αλλά σε συνεννόηση με τον γιατρό μου το άλλαξα δεν βγήκα να το πω… Δεν φταίνε τα φαρμακεία ούτε η πόλη.. πρώτα φταίτε εσείς και η αμέλεια σας.. άντε έχετε φαγωθεί ορισμένοι τραβάτε αλλού να μείνετε αν δεν σας αρέσει

  • Κάποτε το ίδιο πίστευα και εγώ όταν έφυγα από την Πτολεμαΐδα να ρθω να ζήσω στη Θεσσαλονίκη.
    Τα τελευταία χρόνια όμως θελω να γυρίσω πίσω.
    με την πανδημία και την τηλεργασία το σκέφτομαι όμως σοβαρά τώρα.
    Το να μη βρίσκεις Σάββατο βράδυ χάπια Δεν φταίει πιστεύω ο φαρμακοποιός ο οποίος είναι ένας έμπορος και θα σκεφτεί τι τι πουλάει και με τι κόστος αγοράς και κέρδος πώλησης. Έλα στη Θεσσαλονίκη να δεις αν θα βρεις χάπια ή αν θα σου συνταγογραφούν μόνο φασόν χάπια για τα πάντα.
    Και Πτολεμαΐδα και η Κοζάνη έχουν μία πολύ καλή ποιότητα ζωής και ας μην το καταλαβαίνετε εσείς και ας γκρινιάζετε.

  • Τι μαλώνετε δεν μπορώ να καταλάβω ?? Οι χειρότερες πόλεις στην Ελλάδα είναι και οι δύο έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να συναγωνιζεστε ποια είναι η χειρότερη !!!

  • Την επόμενη φορά το χάπι για την πίεση σου ψαχτο Κυριακή βράδυ ..σε φταίνε τα φαρμακεία μετά ούτε το φάρμακο σου δε παίρνεις στην ώρα του…α ρε μεγάλε Έλληνα !!

    • Πρώτον δεν υπάρχει λέξη ουρδοι… Χα χα
      Δεύτερον για πιο νοσοκομείο μιλάς; Αυτό που κατάφερε να μπερδέψει και τους νεκρούς; Για ρώτα τι πέρασαν οι άνθρωποι; Αυτά γίνονται μόνο στα έργα

  • Προφανώς ο καταγγέλλων δεν έμαθε ακόμα ότι στην Πτολεμαίδα απαγορεύεται να αρρωστήσει κάποιος Σάββατο ή Κυριακή, να πάει σε ιδιώτη γιατρο και στη συνέχεια να αναζητήσει τα φάρμακά του απο διημερεύοντα ή διανυκτερεύοντα φαρμακεία που προφανώς πρέπει να ειναι ανοιχτά για αυτό το σκοπό.
    Στην πτολεμαιδα να προγραμματίζετε ΝΑ Αρρωσταίνετε δευτερα έως Παρασκευή ωραριο καταστημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση περιμένετε να ξημερώσει η Δευτερα.
    Αντε να μαθαίνετε και κάτι γατάκια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.