Δήμος Βοϊου: Νομιμοποίηση του ορειβατικού καταφυγίου ¨Μπούρινος¨ 40 κλινών

21 Φεβρουαρίου 2022
14:52
Κανένα σχόλιο

 

΄Επειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες, ο Δήμος Βοΐου ολοκλήρωσε τη διαδικασία νομιμοποίησης του ορειβατικού καταφυγίου σε έκταση 4 στρεμμάτων και συνολικού αριθμού 40 κλινών,  «Μπούρινος» στη θέση Άγιος Παντελεήμονας, του όρους Βούρινος ( και Μπούρινος) του Δήμου Βοΐου, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 20402 (ΦΕΚ 6717/ τεύχος Β΄).

Με την επίσημη αναγνώριση του καταλύματος ως ορεινό καταφύγιο και τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων υποδομών ανοίγει νέος δρόμος για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου, σε στενή συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας, ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού αλλά κυρίως για την ανάδειξη του μοναδικού μνημείου της φύσης που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και των επισκεπτών λόγω του εύρους και της σπανιότητας της αναπτυσσόμενης χλωρίδας.

Η Δημοτική Αρχή ξεκινά μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, έτσι ώστε να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης ανάπλασής του σε μελλοντικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ φέτος δημοπρατείται και η ασφαλτόστρωση του δρόμου έως την τοποθεσία «Κόκκινη Μπάρα», μήκους 9χλμ, σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, η νομιμότητα του κτηρίου βοηθά και στην επιχειρηματολογία κατά της ανάπτυξης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), θέμα που βρίσκει στην περιοχή αντίθετους τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας.

Μπορείτε να δείτε στην συγκεκριμένη απόφαση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%93%CE%946465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%9B6%CE%94?inline=true

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.