Πάρις Κουκουλόπουλος: “Αντιλαμβάνονται άραγε αυτοί που μας εκπροσωπούν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων τις ευθύνες τους για την προκλητική αγνόηση της περιοχής;”

22 Φεβρουαρίου 2022
00:46
Η ίδια υπουργός, της ίδιας κυβέρνησης και του ίδιου πρωθυπουργού μας εξήγησε ξανά σήμερα τι σημαίνει η περίφημη ρήτρα δίκαιης μετάβασης… στις λιγνιτοφόρες περιοχές.
Σε προκήρυξη θέσεων διοικητικού προσωπικού για τις ανάγκες των πανεπιστημίων της χώρας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απουσιάζει. Το 2020 είχε επαναληφθεί το ίδιο, τότε με θέσεις επιστημονικού προσωπικού, όταν από τη σχετική πανελλαδική προκήρυξη απουσίαζε μόνο το Πανεπιστημιο Δυτικής Μακεδονίας.
Για τη νευραλγική σημασία της στελέχωσης του Πανεπιστημίου φτάνουν λίγες αράδες, ενώ για τις βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών περί της ενίσχυσης του πανεπιστημίου που θα αποτελέσει πυλώνα αναπτυξης κλπ χρειαζόμαστε πολυσέλιδο τόμο.
Αντιλαμβάνονται άραγε αυτοί που μας εκπροσωπούν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων τις ευθύνες τους για την προκλητική αγνόηση της περιοχής;
-Πριν λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ αποτύπωσε με αριθμούς τη σκληρή πραγματικότητα μιας περιφέρειας που συρρικνώνεται δραματικά.
-Επιστήμονες που συμμετείχαν στην ομάδα μελέτης του ΤΕΕ ΔΜ για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποιησης μας ενημέρωσαν ότι είμαστε αντιμέτωποι με το δυσμενέστερο σενάριο από όσα εξέταζε η αρχική μελέτη.
-Ακόμα χειρότερα, ή καλύτερα, η ενεργειακή κρίση θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα επανεξέτασης του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας με διαφορετική αντιμετώπιση του λιγνίτη.
Όταν επιτρέπουμε στην υπουργό παιδείας και συνολικά στην κυβέρνηση να μας συμπεριφέρονται με τέτοιο ιταμό τρόπο σε σχετικά απλά ζητήματα, πως θα ορθώσουμε ανάστημα στα μείζονα;

13 σχόλια

  • Αυτά περί “διαφορετικής αντιμετώπισης του λιγνίτη” να τα πεις Πάρη στους φίλους σου Μαλούτα και Σημανδρακο που λένε πως ο λιγνίτης πέθανε και το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα μπούνε φωτοβολταϊκά παντού. Γι’ αυτά όμως σταμάτησες να γράφεις. Γιατι;;;

  • “Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κοζάνης ορίστηκε ο Νικόλαος Παλάσκας. Τα καθήκοντά του θα αφορούν την οργάνωση και υλοποίηση επαφών, συζητήσεων, συναντήσεων με φορείς της περιοχής σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που απαιτούν διαβούλευση με την τοπική κοινωνία (Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, αναπτυξιακός προγραμματισμός κ.α.). Θα παρέχει συμβουλές και γνώμες προς τον Δήμαρχο και θα συνεργάζεται με τους ανωτέρω φορείς. Ο άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου Κοζάνης, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση.”

    https://kozan.gr/archives/295695

  • “Σε προκήρυξη θέσεων διοικητικού προσωπικού για τις ανάγκες των πανεπιστημίων της χώρας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απουσιάζει.”

    Και εσύ ρε Πάρι που το ξέρεις ότι το Πανεπιστήμιο χρειάζεται προσωπικό; Είσαι μέσα στο γραφείο προσωπικού και βλέπεις το πρόβλημα;; Τι είναι οι θέσεις προσωπικού χωρίς πρόβλεψη κόστους εργασίας; Με το κιλό να τις δίνουμε στον κόσμο;

    Έλα λίγο στη σημερινή εποχή. Φύγαμε από το 80′

  • Όταν εσύ ο Λοβέρδος και ο φίλος σου ο Βενιζέλος συνεργαζόσασταν με τη ΝΔ διαλύοντας τη δημοκρατική παράταξη ήταν καλή η Δεξιά. Τώρα όλα σε πειράζουν. Μόνο για μια πρόσκαιρη δημοσιότητα γράφεις. Έτσι για να μην χαθείς από το προσκήνιο.

  • Παρη το 2012 ο συρφετος σου να σου θυμισω οτι με τους ΣαμαροΒενιζελους εκανε κολεγια και τα δυο συναιτερακια μαζι ΠασοκοΝοδουληδες τρωγατε μαζι μια χαρα την στιγμη που κανατε τον λαο να ζει με 250 ευρω… αυτα πληρωνουμε τωρα.
    Αστο δεν πειθεις…μη μας το παιζεις και καλα εναντια στο … ”συναιτερακι” (ΝΔ) ειστε η ριζα του προβληματος εσεις οι δυο.

  • Διαβάζοντας κανείς τη Διαύγεια διαπιστώνει ότι σε κάθε κύκλο κινητικότητας του Δημοσίου οι αιτήσεις πρός τις κένες θέσεις του Πανεπιστημιου δηλώνονται απο άλλους νυν υπαλληλους δημοσίων φορέων κυριότερα της περιοχής μας.

    Επομένως υπάρχει μια σημανική μετακίνηση υπαλληλων απο άλλες υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας (κυριότερα απο Δήμους και Περιφέρεια) προς το Πανεπιστημίο μας.

    Απο τη στιγμή που καλύπτονται μέσω κινητικότητας οι κενές θέσεις του Πανεπιστημιου δεν νομίζω να ευσταθούν οι ισχυρισμοί του κ. Κουκουλοπουλου.

    Ισως το Πανεπιστήμιο ήταν πιο επιλεκτικό στις αιτήσεις κινητικότητας να δινόταν η ευκαιρία σε νέους με πολλά προσόντα να καταλάβουν μια κενή οργανική θεση του Πανεπιστημίου.

    Η πλεινότητα των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο προήλθε τα τελευταία χρόνια απο τους αδικημένους που θεώρησε δίκαιο ο Τσίπρας να διορίσει μετά απο 20 χρόνια.

    Με δεδομένο ότι αυτοι οι διορισμενοι δεν κατεχουν και πολλά ουσιαστικά τυπικά προσόντα αποτελούν και μια καλή δεξαμενή νέων φοιτητών που προσπαθουν να αναβαθμίσουν τα τυπικά προσοντα τους μέσω του Πανεπιστημιου μας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

    Βέβαια το αποτύπωμα της κάλυψης των κενών θέσεων είναι αρνητικό διότι ο αριθμός των κένων θέσεων απο άλλες υπηρεσίες δεν αναπληρώνεται εγκαίρως και οι νεοι της περιοχής μεταναστέυουν διοτι δεν προκυρυσόνται νέες θέσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου της Δυτικής Μακεδονίας.

    Οι θέσεις κλειδί του Πανεπιστημίου είναι αυτές των μελών ΔΕΠ.

  • Μακαρι να ηταν στις μερες μας ο παρης περιφεριαρχης η δημαρχος σιγουρα θα υπηρχε ενα μελλον για τον τοπο.νομιζω οτι ηρθε η ωρα να μας βγαλεις απο το αδιεξοδο που μας εχουν φερει ολοι αυτοι που (θελουν)το καλο του τοπου μας. Βγες μπροστα και πες τους φτανει η εκμεταλευση τους για προσωπικα οφελη πανω στις πραγματικες αναγκες του τοπου μας!!!δωσε ξανα το οραμα σε εμας τους κοζανητες που αγαπαμε την πολη μας!!!! Εισαι η τελευταια μας ελπιδα χτυπα το χερι και πες τους φτανει!!!!!! Φοιτητες,δεη,νεες επενδυσης τα τσαλακωσαν ολα για να βγαλουν περισσοτερα χρηματα οι παρεες τους.η κοζανη ειναι πανω απο ολους και εισαι ο μοναδικος που το υπηρετησε με ανιδιοτελεια σε περιμενουμε!!!!

  • Είναι κρίμα να πάρει έδρα το κιναλ και να σε περάσουν οι πιτσιρικάδες. Κρίμα για την πορεία σου στην αυτοδιοίκηση. Καλύτερα να αποσυρθείς.

  • ελα Παρη να δει φως ο τοπος, να διωξει κ τον κοβιντ να ξαναφκιασουμε απουκρες κ φανοι να ερχεσαι να ριχνεσαι σαν αρχοντας που εισαι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.