kozan.gr: Προθεσμία για προτάσεις συγχωνεύσεων στα ΑΕΙ – Ποιες είναι οι αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

23 Φεβρουαρίου 2022
11:31

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκκινεί τη διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων στα ΑΕΙ, έπειτα από σχετική επιστολή που εστάλη χθες στα πανεπιστήμια για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Η προθεσμία που έδωσε στα ΑΕΙ το υπουργείο ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου. Οι προτάσεις των ΑΕΙ θα μελετηθούν σε συνδυασμό με τις προτάσεις της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΕΕ) και θα γίνει δημόσια διαβούλευση.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε: α. τη μετονομασία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης σε Τμήμα Μάρκετινγκ και β. την απορρόφηση του Τμήματος Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.

Για εθνικούς και οικονομικούς λόγους οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα πανεπιστήμια Αιγαίου, Δημοκρίτειο Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας θα βασιστούν μόνο στις προτάσεις των ίδιων των ΑΕΙ, δηλαδή χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των κενών θέσεων.

8 σχόλια

  • Βλεπω το πανεπιστημιο Κοζανης να γινεται ξανα ΤΕΙ Κοζανης…

    Μια σειρα τμηματων πρέπει να συμπτυχθούν ή να τα κλείσουν. Η σύγκλητος , ούτε κάποιοι “καθηγητές” να ξεβολευτούν, οπότε όλοι κάνουν την πάπια.

    Ό,τι δεν κάνει όμως η σύγκλητος, θα το κάνει το υπουργείο.

    Ο Θόδωρος που ήταν καθηγητής στο ΤΕΙ, έφυγε για το πανεπιστήμιο, αλλά θα καταλήξει τελικά πρύτανης ξανά στο ΤΕΙ.

    • Το θεμα ειναι οτι απο 8 με 10000 φοιτητες που ειχε η κοζανη επεσε τωρα δτους 1500 και αυτο γιατι δεν υπαρχει ενδιαφερων για τι1 σχολες που λειτουργουν….αμεσα συγχωνευση σχολων και κλεισημο και δημιουργεια καινουρειων σχολων που να ενδιαφερουν τους μαθητες να τις δηλωσουν και να σπιυδασουν στην κοζανη!αμεσα γρηγορα γιατι το μαναδικο χειροπιαστο για το μελλον της πολης ειναι να ξαναφτασουμε τις 10000 !!!αλλιως αν περιμενουμε απο τα λογια των πολιτικων θα ανακαμψη η κοζανη μετα το 2040!!!λοιπον τα μανικια πανω και δουλεια στο τει η αει οπως θελετε πειτε το και γεμιστε το καινουρειο κτιριο των σχολων!!!!!

  • Όταν η λογική είναι κάθε πόλη κ χωριό ένα στρατόπεδο κ ένα τμήμα,
    Όταν η λογική είναι να αλλάξουμε απλά το όνομα κ την πινακίδα κ όχι το περιεχόμενο,
    Όταν η λογική είναι όλοι να σπουδάζουν…
    Όταν το κάθε κόμμα έχει την Παιδεία ως μέσω εξυπηρέτησης ρουσφετιων…
    Τότε έχουμε αυτά τα αποτελέσματα

    • Γιατί στις άλλες χώρες που τους στέλνουν κ πληρώνουν τον αγλεωρα για να πάρουν πτυχίο τι νομίζετε; σε κάθε χωριό κ πανεπιστήμιο με το κιλό κι από προσωπικό κι από σπουδές άστα να πάνε :2χρονια φαρμακευτική, 3 χρόνια πολιτικοί μηχανικοί. Κι εκεί σε μια νύχτα έγιναν τα Πολυτεκνιξ Πολυτεχνείο γιατί πράγματι η διαφορά ήταν μηδαμινή ειδικά εκεί. Εδώ πολύ καλές σπουδές έκαναν και στο ΤΕΙ και στο πανεπιστήμιο. Σταματειστε να γράφετε υποτιμητικά ενώ είστε απέξω ή ενώ τελειώσατε μια βιομηχανική που ήταν σαν την εργοδηγων παειστανετε τους τρανός οικονομολόγους. Ειδικά κάτι τμήματα της παντειου πχ κοινωνικής εργασίας ή κάτι γερμανικές κ ιταλικές φιλολογικές και πολλά άλλα είναι επιπέδου ιεκ. Εκεί όμως σιωπή. Βαράτε προσοχή. Ακόμη κ οι ακαδημίες με τα τεράστια μόρια σαν βαθμός δυσκολίας σπουδών είναι πολύ πολύ πιο κάτω από τα ΤΕΙ μηχανικών. Ξέρεις τι στρώσιμο θέλει να περάσεις μαθημα; εσείς όμως ακόμη κ τα πανεπιστήμια της Ιταλίας που μας γέμισαν άσχετους τα υποκλινεστε. Τόσο κόμπλεξ. Τόση ασχετιλα.

      • Πόσο δίκιο έχετε. Οι αναρίθμητοι πτυχιούχοι απο Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία , Αλβανία, Τουρκία,σλοβακία και ένα σωρό άλλες χώρες με σχολές που δεχόταν μαθητές της μονάδας, που στην Ελλάδα δεν έκαναν για πουθενά,μας έδωσαν δασκάλους, γιατρούς, μηχανικούς φαρμακοπώληδες κλπ.

      • Σε πειράζει το στρώσιμο, ε;;;; Σε χαλάει το διαβασμα στο ΤΕΙ, αφού δεν είστε συνηθισμένοι σ΄αυτό.
        Και συγκρίνεις Παιδαγωγικά με Μηχανικών.; Πόσο ξερόλας και τίποτας;;;;;;

        • Απ’ ό,τι βλέπω εσένα σε ενοχλεί το ΤΕΙ και βγάζεις εδώ τη χολή σου.

          Πάρτο χαμπάρι, τα ελληνικά πανεπιστήμια (εδώ γελάμε), δεν είναι τίποτα άλλο από σκληροί μηχανισμοί χιλιαστικού τύπου. Άμα έχεις έναν που έχει τη γνώση και πτυχίο ΤΕΙ και έναν με πτυχίο πανεπιστημίου τενεκέ (πτυχίο δε σημαίνει απαραίτητα επιστήμονας), τύχη θα έχει ο τενεκές του πανεπιστημίου.

          Άντε γεια!

          • όμως πρέπει να παραδεχτείς ότι στο ΤΕΙ περνάς με 5 ενώ στο ΑΕΙ περνάς με 15, δεν υπάρχει καμία διαφορά???
            όσο και να θες να υποτιμήσεις τα ΑΕΙ, έχουν διαφορετικό επίπεδο σπουδών από τα ΤΕΙ, απλά γιατί οι φοιτητές τους είναι καλύτεροι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.