Στήριξη και συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, σε έρευνα για την κουζίνα των Ελλήνων του Πόντου

24 Φεβρουαρίου 2022
15:17
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο  των πολυποίκιλων δράσεων του Ποντιακού  Συλλόγου Πτολεμαϊδας , προκειμένου να αναδείξει  την σημασία της κουζίνας  των  Ελλήνων  του Πόντου και την ιδιαίτερη θρεπτική  αξία των παραδοσιακών τροφίμων και πιάτων της ποντιακής κουζίνας, το τμήμα γυναικών  του Συλλόγου  στην Πτολεμαϊδα, υποστηρίζει και συμμετέχει στην έρευνα που διεξάγει  για την «Κουζίνα των Ελλήνων του Πόντου»,   ο  Αχιλλέας Κεραμάρης, κλινικός διατροφολόγος, από το Ανατολικό  Εορδαίας.

Ο  Ποντιακός  Σύλλογος Πτολεμαϊδας , ανταποκρίθηκε  θετικά για συμμετοχή στην έρευνα αυτή, με βάση την δημόσια πρόσκληση του  Τμήματος  Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας , η  οποία απευθύνεται  σε πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που είναι άνω των 50 ετών και Ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι και καλούνται να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο που μπορεί να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι , στο σύνδεσμο  https://forms.gle/nzzS4xV92k8niQJ26.

Με στόχο την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων για το  προφίλ και την σημαντικότητα της κουζίνας των Ελλήνων του Πόντου στην ευρύτερη περιοχή, ώστε  να υπάρξουν αποτελεσματικές προωθητικές ενέργειες για την  διατήρηση και την μετάδοση της παραδοσιακής ποντιακής διατροφής στις επόμενες γενιές, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, συνάντηση της  υπεύθυνης του τμήματος γυναικών του Συλλόγου,  Ιφιγένειας Ακριτίδου , του Προέδρου του Ποντιακού  Συλλόγου Πτολεμαϊδας  Αντώνη Μαυρίδη και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου  Γιάννη  Καρύδη, με τον  υπεύθυνο της έρευνας , Αχιλλέα Κεραμάρη.

Η  συνάντηση  έγινε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, στη στέγη του Ποντιακού Συλλόγου, η οποία βρίσκεται στην  οδό 25ης Μαρτίου και Γουμεράς στην Πτολεμαϊδα, όπου και υπογραμμίσθηκε ότι  ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας θα συμμετέχει και στις δύο φάσεις της έρευνας που εκτός από την συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου , περιλαμβάνει αργότερα και την συμμετοχή εθελοντών,  με συνεντεύξεις, μαγείρεμα, παρασκευή και γευμάτισμα παραδοσιακών πιάτων και τροφίμων  της κουζίνας  των Ελλήνων του Πόντου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι