Σπάρτακος: Η κατάργηση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ – Κλείνουν το στόμα των εργαζομένων για να ανοίξουν το στόμα των αρπακτικών

25 Φεβρουαρίου 2022
11:10

 

Η κατάργηση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, στην οποία προχώρησε η Διοίκηση έχοντας προφανώς το πράσινο φως από την κυβέρνηση, δεν αποτελεί απλά μία αλλαγή καταστάσεων αλλά αποτελεί μείζον ζήτημα καταστρατήγησης της Δημοκρατίας, της Ηθικής και της Δεοντολογίας.

Οι μονομερείς αποφάσεις τείνουν να γίνουν νόμος στους κόλπους της επιχείρησης που χωρίς καμία συστολή, χωρίς κανένα μέτρο συνεχίζει να δίνει «χαριστικές βολές» τους εργαζομένους της, στον ίδιο της τον κινητήριο μοχλό.

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν έχουν τέλος.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως πολύ καλά φαίνεται από τις εξελίξεις, είναι μόνο η αρχή της κατρακύλας σε έναν κατήφορο όπου η επόμενη φάση περιλαμβάνει εκχώρηση θεσμικών ρόλων και λειτουργιών στους νέους ιδιώτες επενδυτές.

Και όλα αυτά, εννοείται, σε βάρος της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε βάρος των ιδίων των εργαζομένων και της εκπροσώπησής τους.

Η απαξίωση των εργαζομένων, της ίδιας της Επιχείρησης που ανήκει στον λαό αλλά και των ιδίων των πολιτών – καταναλωτών είναι τόσο εξόφθαλμη και απροκάλυπτη που υποτιμά την ίδια την Διοίκηση.

  • Ανοχή ΚΑΜΙΑ

  • Αναμονή ΚΑΜΙΑ

  • Κατανόηση ΚΑΜΙΑ

Τα δικαιώματα των εργαζομένων που αλλάζουν εν μία νυκτί με τροποποιήσεις καταστατικού, δίχως προτεραία ενημέρωση, δίχως διαπραγμάτευση δε μπορεί παρά να είναι casus belli.

Τους εργαζόμενους που γαλούχησαν την επιχείρηση με τον κόπο, τον ιδρώτα, την ίδια τους τη ζωή δε μπορεί να τους επιβάλουν φίμωτρο για να κρατάνε το στόμα των αρπακτικών ορθάνοιχτο

Ν Ι Σ Α Φ Ι !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γραφείο Τύπου

12 σχόλια

  • Ενας ακομη λογος που στις επομενες εκλογες θα ψηφισω πρωτη φορα μητσοτακη!!! Επιτελους το παρτι τελειωνει,ολα τα ωραια πραγματα στην ζωη τελειωνουν!!!

  • Άρχισαν οι Μαντινάδες…..των Στ’ Δημοτικού…..Μπράβο στον Μητσοτάκη τέλος μαρμίτές…..μόνο έτσι θα σωθεί η καημένη ΔΕΗ αρκετά…..

  • Ένας από τους δύο θα γίνει .
    Αλλιώς ο μάστορας θα πάει Σαλονίκη , και ο Αδαμίδης στην Αθήνα ,όπως λεει ότι διαμένει στο φβ

  • Όταν σας ξαναέδωσε τα δώρα και τα λοιπά κουβέντα δεν είπατε…επιτέλους τέλος το ντάντεμα με τις πλάτες του “λαού¨¨ οπως λέτε και εσείς !!!

    • ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΒΑΡΒΑΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΗ.

  • Μια μαντινάδα θα σας πώ
    Από την ζωή βγαλμένη
    Το χέρι μου να κοβότανε
    πού ψήφισα τον Γκαντέμη.
    Φίλε Γραμματέα τού Σπάρτακου αφιερωμένη σε εσένα!!!

  • ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ . ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΤΕΛΟΣ

    .

  • Η μεγαλυτερη χαρα του απλου λαου, γιατι σιγα σιγα πεφτει το κοστος ζωης.Ψηφο στον Μητσοτακη.Τελος στους εργατοπατεραδες, που δηθεν με ανακοινωσεις συνεχιζουν τον αγωνα.Ποιον αγωνα;ας κανουν αν μπορουν εστω και μια απεργια 24 ωρη.Τολμουν;

  • ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΓΕΝΟΠ-Δ.Σ ΔΕΗ .ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ . ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ . ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΑ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.