Πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη η 2η  κλήρωση οικοπέδων στους δικαιούχους  του Νέου Οικισμού Ποντοκώμης – Κληρώθηκαν 72 οικόπεδα σε 105 δικαιούχους  

25 Φεβρουαρίου 2022
11:34

 

Πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στις 22-2-2022  ημέρα Τρίτη  η 2η  κλήρωση οικοπέδων στους δικαιούχους  του Νέου Οικισμού Ποντοκώμης.

Η κλήρωση  έλαβε χώρα  με επιτυχία και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επί  της οδού Δημοκρατίας 27  υπό την αιγίδα των τριών μελών  της Επιτροπής  και του γραμματέα αυτής  και με τη συμμετοχή  τριών ορισμένων εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης  δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας  του  COVID 19  δεν ήταν εφικτή η παρουσία όλων των κληρούχων  οικοπέδων.

Κληρώθηκαν 72 οικόπεδα σε 105 δικαιούχους   όπως αυτοί είχαν καθοριστεί  στις αποφάσεις της αρμόδιας Β ’Επιτροπής Θεμάτων Γης & Επίλυσης διαφορών.

Στη συνέχεια καθορίστηκαν  οι επόμενες ενέργειες της Επιτροπής και ειδικότερα  η άμεση πραγματοποίηση  κλήρωσης  οικοπέδων στους 12 κτηματίες Αργίλου ως ανταλλαγή, όπως είχε ήδη αποφασιστεί και δρομολογηθεί, για τις εκτάσεις που παραχώρησαν  προκειμένου αυτές  να συμπεριληφθούν στο νέο  οικισμό Ποντοκώμης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεριμνά με γρήγορους ρυθμούς την επίλυση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος και τη χάραξη νέων δρόμων με την έναρξη νέων αναδασμών, ολοκλήρωση παλαιότερων και τη λειτουργία των ΤΟΕΒ παλαιών ή νέων, προς όφελος των αγροτών μας και της κοινωνίας μας.

6 σχόλια

  • To Νέο Κλείτος το μισό είναι άδειο. Δεν μπορούσαν να τους δώσουν εκεί οικόπεδα. Τόσοι δρόμοι, τόσες υποδομές, ας την φτιάχναν εκεί και την Νέα Ποντοκώμη.

    • Όχι ρε μάστορα, στον Κλείτο (και όχι στο “νέο Κλείτος”), τα οικόπεδα έχουν ιδιοκτήτη, δεν είναι αδιάθετα.

      Άμα ψωμολυσσάς για ένα οικοπεδάκι κάνε αίτηση στον Δήμο Κοζάνης, στην επόμενη απαλλοτρίωση, αν και εφόσον έχεις τα τυπικά προσόντα μιας και είναι ειδική κατάσταση, να δικαιωθείς.

      Κάτι τελευταίο δεν υπάρχουν “νέα” Ποντοκώμη, “νέος” Κλείτος, τα χωριά δεν έχουν αλλάξει ονομασίες, αλλά δημιουργούν νέους οικισμούς. Βέβαια κάποιοι άσχετοι όπως εσύ κρέμασαν πινακίδες με αυτές τις ονομασίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.