kozan.gr: Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών της Δ. Μακεδονίας, που στηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας και εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη να τα θέσει, στην κυβέρνηση, προς υλοποίηση

25 Φεβρουαρίου 2022
17:19

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών της Δ. Μακεδονίας, που στηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας και εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη να τα θέσει, στην κυβέρνηση, προς υλοποίηση:


1. Αντιμετώπιση της υπέρμετρης αύξησης του κόστους παραγωγής εξαιτίας των τιμών της ενέργειας πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ζωοτροφών, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και γενικά των αγροτικών εφοδίων. Απαιτείται η παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα γεωργοκτηνοτροφικά τιμολόγια και η μείωση της τιμής του
ηλεκτρικού ρεύματος.
2. Αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των γεωργοκτηνοτρόφων στη βάση του παραγωγού και όχι του επιτηδευματία σύμφωνα με τους κανόνες γεωργικής λογιστικής.
3. Αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος των αγροτών με αναφορά στην γεωργική οικογένεια.
4.  Ορισμός και αναγνώριση του πραγματικού αγρότη ή του επαγγελματία γεωργού με όρους γνώσης, κατάρτισης και εισοδήματος.
5. Απαγόρευση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις, βοσκοτόπους κλπ. μέχρι την εκπόνηση του χωροταξικού.
6. Έναρξη της συζήτησης για τον κανονισμό του ΕΛΓΑ συμπεριλαμβανομένων και αιτιών που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή.
7. Στελέχωση των υπηρεσιών αγροτικών αρμοδιοτήτων και κυρίως του ΕΛΓΑ Δ. Μακεδονίας καθώς και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα.
8. Δαχωρισμός του ΕΛΓΑ σε φυτική και ζωική παραγωγή.
9. Να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ οι ζημιές οι προερχόμενες στη φυτική παραγωγή από τους αγριόχοιρους.
10. Ένταξη στις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (πρώην ΠΣΕΑ) των φασολιών και μήλων του 2019, της φακής, ρεβιθιών, τριφυλλιών, καπνών του 2021 στη Δυτική Μακεδονία.
11. Απλούστευση των διαδικασιών για τους εργάτες γης έτσι ώστε να μπορεί ο ΟΑΕΔ να εξασφαλίσει εργατικό δυναμικό και οι εργάτες γης να μπορούν να
συμμετάσχουν σε προγράμματα ανεργίας.
12. Χρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης των επιλαχόντων της δράσης 4.1.1. του ΠΑΑ 2014-2020 δηλαδή των σχεδίων βελτίωσης.

13. Στην απόσυρση του κανονισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια παρελθόντων ετών.
14. Στην εντατικοποίηση των ελέγχων και επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου για τους ελέγχους και τις κυρώσεις στο πρόβλημα των Ελληνοποιήσεων.
15. Στην αύξηση του διαθέσιμου χρόνου για τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ
16. Στην αναφορά στη Μελισσοκομία στο πλαίσιο της βοήθειας των μετακινήσεων και της συντήρησης των σμηνών αντίστοιχα με τα ισχύοντα στη νησιώτικη πολιτική.
17. Στη συνέχεια εφαρμογής του μέτρου περί ενίσχυσης του τζίρου των κτηνοτρόφων κατά 7% στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο σε όλους τους μήνες του έτους.
18. Στην επιπλέον οικονομική ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους της τάξης των 200ε/αγελάδα και 20ε/πρόβατο, αίγα
19. Στην αύξηση του ύψους της εξισωτικής αποζημίωσης και στη φυτική και στη ζωική παραγωγή.
20. Στην επιπλέον ενίσχυση των ζωοτροφών.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.