Ένταξη της μελέτης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης -Λάρισας μέσω Ρυμνίου, έως Ελάτη και πρόσβαση στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

1 Μαρτίου 2022
08:50

 

Την ένταξη της μελέτης «Βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης -Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβαση στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε τη Δευτέρα 28/02/2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η βελτίωση της επαρχιακής οδού Προσήλιο – Παλιουριά, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κοζάνη-Τριγωνικό μέσω Ρυμνίου, έως την είσοδο του οικισμού της Ελάτης, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, διερχόμενη εντός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου και Λαζαράδων. Επίσης, προβλέπεται να βελτιωθεί οδικό τμήμα, 3,5 χιλιομέτρων περίπου, από την είσοδο του Τρανοβάλτου, έως την περιοχή των λατομείων μαρμάρου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών (τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική και γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υδραυλική μελέτη, μελέτη αποστράγγισης οδού, μελέτη κόμβων και τεχνικών έργων, μελέτη οδοποιίας υπεραστικής οδού, μελέτη σήμανσης και ασφάλειας, μελέτη ΣΑΥ-ΦΑΥ και σύνταξη τευχών δημοπράτησης), ανέρχεται σε 1.761.773,04 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με δικαιούχο φορέα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αρμόδια υπηρεσία υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η μελετητική ωρίμανση αυτού του οδικού τμήματος, ήταν στις άμεσες προτεραιότητές της, προκειμένου να αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σερβίων, αλλά και να δημιουργήσει καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την Π.Ε. Γρεβενών και περεταίρω δυνατότητα σύνδεσης, με τον Οδικό Άξονα Ε65, μέσω του κόμβου που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Καρπερό του Δήμου Δεσκάτης.

Ένα σχόλιο

  • Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

    Οικισμός Φρουρίου.
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ,ΕΔΡΑ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ.
    ΔΡΟΜΟΣ ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΡΟΣ ΛΑΖΑΡΑΔΕΣ & ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ (θα κυκλοφορούμε με ερπυστριοφόρα;) όταν σχεδόν παντού ασφαλτοστώνονται αγροτικοί δρόμοι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι