Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Εκλογές Δ.Σ. ΕΛΜΕ Εορδαίας, την Πέμπτη 10 Μαρτίου,   2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

1 Μαρτίου 2022
21:43

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

ΒΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΣΙΣΗ                                              1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΚΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                                  1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΝΑΣΕΛΑΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ (αναπληρωτής)  1ο-5ο-ΜΟΥΣΙΚΟ-ΠΕΡΔΙΚΚΑ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                                             3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΤΑΡΓΟΝΤΣΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ                    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΔΙΚΚΑ  

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, νεοδιόριστοι, μόνιμοι, συμμετέχουμε μαζικά!

Εκλέγουμε αντιπροσώπους που θα συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα. Ενισχύουμε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που συγκροτούν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και άλλοι πρωτοπόροι συνάδελφοι στην πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Δύο χρόνια τώρα αποκτήσαμε πλούσια πείρα από τους περήφανους αγώνες που δώσαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, με πρωτόγνωρη συμμετοχή και αποφασιστικότητα. Το σωματείο μπορεί να γίνει το κοινό μας σπίτι! Τα σωματεία που οι δυνάμεις της ΑΣΕ είναι ενισχυμένες στάθηκαν ασπίδα του κλάδου, σε όλες τις μάχες που δώσαμε:

  • Για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία
  • Για το εμβληματικό 95% αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Για την ακύρωση της προσπάθειας να μπουν κάμερες στις τάξεις.
  • Ενάντια στην «τηλεκπαίδευση» στα υπό κατάληψη σχολεία.
  • Ενάντια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης».
  • Για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Για να μην συγχωνευθεί ούτε ένα τμήμα, την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς.
  • Για την κοινή δράση με γονείς και μαθητές σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος! Ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας των εργαζομένων,
της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και τα σωματεία που πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
πρότειναν και πρωτοστάτησαν σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη:

Στην αντιπαράθεση με το περιεχόμενο της λεγόμενης «αξιολόγησης», δηλαδή τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών. Πρωτοστατήσαμε στον κοινό βηματισμό των 77 ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π.Ε. που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πάλη με την κυβερνητική πολιτική το προηγούμενο διάστημα. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία όλων των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων. Μπήκαμε μπροστά στην απόκρουση της διοικητικής αυθαιρεσίας και των πιέσεων.

Χρειαζόμαστε σήμερα ακόμα περισσότερες μαχητικές ΕΛΜΕ, που θα παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, χειραφετημένα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το κράτος και τους μηχανισμούς της διοίκησης

Ήμασταν η μοναδική δύναμη που πάλεψε ενιαία και αταλάντευτα, σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, σε κάθε Σύλλογο Π.Ε και ΕΛΜΕ. Ήταν καθοριστική η συμβολή μας στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, στην κλιμάκωση της πάλης σε όλα τα επίπεδα.

Την πιο κρίσιμη στιγμή που στριμώξαμε τη κυβέρνηση, βάρυνε ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στα σωματεία

 Η σύμπραξη ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ – ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, αξιοποιώντας και τη στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη ΔΟΕ, για αναστολή της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση αποκάλυψε το ρόλο αυτών των δυνάμεων. 4 μήνες μετά αρνούνται οποιαδήποτε αγωνιστική στάση του κλάδου, αποδεικνύοντας ξανά ότι στις πιο κρίσιμες φάσεις ανόδου της πάλης του κινήματος, αποτελούν το καλύτερο «μαξιλαράκι» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Να γιατί πρέπει να ανατραπεί αυτός ο αρνητικός συσχετισμός και στην ΕΛΜΕ μας!

Στη σημερινή εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων, σε μια εποχή που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχτούμε τη διεύρυνση των ταξικών φραγμών και των μορφωτικών ανισοτήτων.

Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα! Μεγάλο μέρος των συναδέλφων διαπραγματεύεται τα στοιχειώδη. Μόνιμοι και αναπληρωτές δεν μπορούμε να ανεχθούμε να ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης, μακριά απ τα σπίτια μας. Μετά από 12 χρόνια μισθολογικής καθήλωσης και ένα κλεμμένο μισθολογικό κλιμάκιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το voucher των 200€, μόνο οργή μας προκαλεί. Είναι ντροπή για μια ακόμα χρονιά σχεδόν 50000 συνάδελφοι να ζουν σε καθεστώς ομηρίας, με ακόμα χειρότερες σχέσεις εργασίας (3μηνα, ωρομίσθιοι) και ταυτόχρονα χιλιάδες μαθητές να στερούνται το δάσκαλό τους.

Δεν ανεχόμαστε το 2022 να κάνουμε μάθημα σε σχολεία ερείπια και κοντέινερ, να φυγαδεύουμε μαθητές μας από πλημυρισμένα σχολεία. Δεν μπορεί το 2022 το σχολικό εργαστήριο, η βιβλιοθήκη, το γυμναστήριο να είναι πολυτέλεια. Όλες οι κυβερνήσεις θυσιάζουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας στον βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση παραμένουμε τα μόνιμα υποζύγια. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνητικές εκδοχές διαχρονικά. Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζομένων τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα. Τα σωματεία και η οργάνωση των εργαζομένων είναι καρφί στο μάτι του κράτους, των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας γι΄ αυτό και προσπαθούν να τα χτυπήσουν, να τα συκοφαντήσουν, να περιορίσουν τη δράση τους.Ο νόμος – έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) αποτελεί αντιδραστική τομή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και το προχωράει πολλά βήματα μπροστά. Ήμασταν ο πρώτος κλάδος που συρθήκαμε στα δικαστήρια με βάση τον νόμο Χατζηδάκη αμέσως μετά την ψήφισή του και από τότε έχουμε «καταδικαστεί» άλλες 3 φορές. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ηγεσιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που καθησύχαζαν τον κλάδο ότι ο νόμος αυτός δεν μας αφορά και μόλις εφαρμόστηκε υποτάχθηκαν σ’ αυτόν αναστέλλοντας την Απεργία – Αποχή!

Οδηγός μας είναι οι εστίες και οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στα e–food, στα πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στη ναυπηγοεπισκευαστική, των υγειονομικών, που στην πράξη τσαλάκωσαν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και απέδειξαν ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η σύγκρουση και η οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στους άδικους νόμους μπορεί να ανοίξει δρόμο για να γίνει πράξη το δίκιο μας.

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορούν να την αλλάζουν. Κριτήριο για τις σπουδές τους να μην είναι η τσέπη των γονιών τους. Σε αυτό το σχολείο ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, μισθό και ασφάλιση που να καλύπτει τις ανάγκες του, συνθήκες εργασίας και σχολικές υποδομές που να αντιστοιχούν στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Ψηφίζουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα:

  • Να μείνει στα χαρτιά η αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», να μην περάσει η παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Επαναπροκήρυξη άμεσα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απεργίας – αποχής.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών. Κατάλληλες υποδομές, ασφαλή σύγχρονα σχολικά κτίρια.
  • Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
  • Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του κλεμμένου κλιμακίου 2015-2017

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.