Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

1 Μαρτίου 2022
21:46

 

    Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας καταδικάζει την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή και επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Πρόκειται για την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

    Τεράστιες είναι οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των άλλων κομμάτων  ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που κυβέρνησαν μέχρι τώρα που στο όνομα της στρατηγικής αναβάθμισης εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, βάζει τον λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στον λαό την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

    Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα καις συμβάλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο.

    Καταδικάζουμε την απόφασή τη ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Οι ένοπλες δυνάμεις στη χώρα δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

    Αποτελεί πρόκληση την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ενεργειακή φτώχεια, τρείς στους δέκα εργαζόμενους να ζουν με 340 ευρώ η κυβέρνηση να στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

    Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ουκρανικό τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστή. Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από την σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων και αναγκών, του αγώνα για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος στον τόπο του!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία
  • Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας
  • Καμία διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος, για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Πτολεμαΐδα 1/3/2022

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.