kozan.gr: Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ε.Ο. Κοζάνης -Λάρισας, μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη Μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου

1 Μαρτίου 2022
22:13
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η βελτίωση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ε.Ο. Κοζάνης -Λάρισας, μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη Μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου.

Αντικείμενο της επικείμενης μελέτης είναι η βελτίωση της οδοποιίας τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού αρ.7 (Προσήλιο Παλιουριά) της περιοχής του δήμου Σερβίων από την διασταύρωση της οδού Κοζάνη – Τριγωνικού (μέσω Ρυμνίου) διερχόμενη ενός των οικισμών Μικροβάλτου, Τρανοβάλτου, Λαζάράδες, μέχρι την είσοδο της Ελάτης. Αφετηρία τη χιλιομέτρησης έχει την Εθνική οδό Κοζάνη-Τριγωνικό (μέσω Ρυμνίου), στον ανισόπεδο κόμβο με την Επαρχιακή οδό (Σερβια-Παλιουριά) πριν τον οικισμό Τριγωνικό της ΠΕ Κοζάνης και τέλος τον οικισμό Ελάτης του Δήμου Σερβίων .

Συμπληρωματικά στην είσοδο του Τρανοβάλτου θα βελτιωθεί τμήμα 3,02 χιλιόμετρα, μέχρι το λατομείο μαρμάρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του λατομείου. Πρόκειται για υφιστάμενο δρόμο που εξυπηρετεί ως επι το πλείστων τοπικές ανάγκες της περιοχής, η κατάσταση του γενικά είναι βατή, διαστρωμένος με ασφαλτικό πλάτους 6,00 μέτρων και διασχίζει του οικισμούς Μικρόβαλτο Τρανόβαλτο και Λαζαράδες.

Η βελτίωση του υφιστάμενου αυτού δρόμου θα αναβαθμίσει τις οδικές συνθήκες της περιοχής Σερβίων, δίνοντας καλές συνθήκες κυκλοφορίας προς την ΠΕ Γρεβενών και περαιτέρω εναλλακτική σύνδεση με τον οδικό Άξονα Ε65 που πρόκειται να κατασκευαστεί, δημιουργώντας ανισόπεδο κόμβο επί της Εθνικής οδού Γρεβενών-Καλαμπάκας με την ονομασία ως ΑΚ Αγιόφυλλου, Καρπερού.

Παραδοτέα πράξης:
ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΝAI ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ :
1. ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
2. ΜΕΛΕΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΒΩΝ
3. ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΟΔΟΥ
4. ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
5. ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΜΒΩΝ
6. ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ
7. ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
8. ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ
9. ΜΕΛΕΤΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
10. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
11. ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΟΥ
12. ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ
13. ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΑΥ-ΦΑΥ

 

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 1.761.773,04

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.