Δέκα Βουλευτές, μία μελανζέ Περιφέρεια και ένας Λευκός Δράκος που ή θα μας φάει ή θα μας λυτρώσει (Γράφει η Ουρανία Στυλιάδου)

2 Μαρτίου 2022
15:53

 

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες που συγκροτούν έναν πληθυσμό περί τους 270.000.

Χειμώνας γαρ και τα προβλήματα πολλά.

Προβλήματα που δυστυχώς υπήρχαν και πριν το χειμώνα και από ότι το κόβω, θα μείνουν και πολύ μετά από αυτόν.

Η ανεργία μία ανάσα από το 20% και οι αρνητικές συνέπειες από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, την οικονομική κρίση και την πανδημία τρέχουν με ρυθμούς που δύσκολα τους προλαβαίνεις.

Στις εκλογές του 2019 ο λαός της Π.Δ.Μ εξέλεξε 10 Βουλευτές.

Από τον λαό ΓΙΑ τον λαό (λέμε τώρα).

Δέκα Βουλευτές δεν είναι και λίγοι. Δύο παλάμες ολάκερες. Κάτι λιγότερο από μία ντουζίνα.

Κι όμως παρά την πληθώρα τους, κάνουν … πολύ ησυχία βρε παιδί μου.

Όχι μην μπερδεύεσαι, δεν εννοώ πως είναι διακριτικοί εννοώ πως από μία οπτική είναι άφωνοι, άφαντοι, εξαφανισμένοι.

Κραυγή αγωνίας, από κανέναν.

Ουσιαστικό λόγος, σχεδόν από κανέναν (να μην γίνω άδικη)

Περί άλλων τυρβάζουν όλοι τους και περί άλλων κόπτονται.

Γροθιά στο τραπέζι; … Τι, κανένας;

Επιχειρήσεις κλείνουν, η ΔΕΗ αποδομείται, ο εμπορικός κόσμος στενάζει το ίδιο και ο παραγωγικός κλάδος. Τουρισμός, γούνα, ΛΑΡΚΟ, μάρμαρα …. «διασωληνωμένα».

Η ανεργία από μόνη της είναι το κομμάτι ενός ντόμινο που παρασύρει στην δίνη της κόσμο και κοσμάκη, οικογένειες και οικογένειες.

Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποί μας αρκούνται σε εμφανίσεις και δράσεις που φαίνεται να μην αγγίζουν καν τα προβλήματα του κόσμου. Θέλουν και δεν μπορούν; Μπορούν και δε θέλουν; Το θέμα είναι, ποιος πληρώνει τη νύφη (την απάντηση την γνωρίζεις).

Ομιλίες στη Βουλή με φαντασμαγορικό χαρακτήρα, εμφανίσεις στην περιοχή ως συνοδεία Υπουργών ή Υφυπουργών, χαριτωμένες αναρτήσεις φωτογραφιών από το παρελθόν και πολλά Δελτία … του τύπου. Μέχρι εκεί.

Πόλεμος δίπλα μας και ο κόσμος στενάζει.

Εδώ δεν έχουμε πόλεμο αλλά νοσούμε βαριά από αδιαφορία και αναισθησία.

Υποφέρουμε από την ανασφάλεια που μας δημιουργεί η απώλεια της «καρέκλας» και κάνουμε τα πάντα να την κρατήσουμε ακόμα και αν αυτά «τα πάντα» βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλων των υπόλοιπων.

Σε κάποιο σημείο η ιστορία έχει και δράκο και πιο συγκεκριμένα «White Dragon».

Καλός είναι και του λόγου του αλλά σε μία Περιφέρεια όπως είναι η Περιφέρειά μας, για να κυνηγήσουμε το όνειρο του πράσινου υδρογόνου ας φροντίσουμε πρώτα να εξασφαλίσουμε το πολύτιμο οξυγόνο που στερούνται οι πολίτες της.

4 σχόλια

    • Ε όχι και αξιόλογη προσέγγιση από τη “δημοσιογράφο” που λέει ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει μία διεθνή δημοσίευση είναι διεθνολόγος …. Τόση σοβαρότητα και αξιοπιστία.

  • Θα ειναι υποψηφια;Η ανεργια μηπως ειναι πολυτελειας;Ο γιος μου σπουδασε θεολογος, περιμενει να τον διορισει το κρατος.Που;στην εκπ/ση.Δεν παει σε αλλη δουλεια(εργασια)γιατι σπουδασε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.