Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμμετέχει στην νέα εποχή – Κύριε Περιφερειάρχη διεκδικήστε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (του Χ. Κάτανα)

3 Μαρτίου 2022
13:57

Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμμετέχει στην νέα εποχή. Κύριε Περιφερειάρχη διεκδικήστε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Εν μέσω απολιγνιτοποίησης βλέπουμε στον τόπο μας να γίνονται φωτοβολταϊκά πάρκα και να στήνονται ανεμογεννήτριες σε πάρα πολλά σημεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βλέπουμε πολλές εταιρίες να επενδύουν στην «πράσινη ενέργεια». Γιατί όμως να μη δώσουμε την ευκαιρία και σε κάθε Δυτικομακεδόνα συμπολίτη μας να συμμετέχει και αυτός στην νέα εποχή όπου η «πράσινη ενέργεια» πάει να κυριαρχήσει, δίνοντας την δυνατότητα για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια μας, καθώς και στις οικίες των ανθρώπων που κατοικούν εδώ ώστε να μπορέσουν να μειώσουν το αυξημένο όσο ποτέ ενεργειακό κόστος;

Είναι γνωστό πως στο παρελθόν γίνανε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και δεν απέφεραν καρπούς. Η Περιφερειακή Αρχή, οφείλει να επανεξετάσει άμεσα το θέμα αυτό και να επαναδιεκδικήσει το δικαίωμα που πρέπει να έχει όποιος συμπολίτης μας θέλει στη Δυτική Μακεδονία. Οφείλει επίσης να το στηρίξει μέσα από προγράμματα όπου θα ενισχύουν προς την κατεύθυνση αυτή τον κάθε ενδιαφερόμενο Δυτικομακεδόνα.

Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να συμμετέχει στη «δίκαια μετάβαση».

Ως γνωστόν, τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας βάθος χρόνου ώστε να καλύπτετε το κενό που δημιουργείται από την απολιγνιτοποίηση. Με αυτό τον τρόπο αυτό η κοινωνία μας μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην νέα εποχή μέσα από την «πράσινη ενέργεια» μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το ενεργειακό κόστος καθε επιχείρησης και κάθε νοικοκυριού. Δεν μπορούμε να ορίζουμε το αύριο του κάθε συμπολίτη μας στην Δυτική Μακεδονία, χωρίς να συμμετέχει ενεργά και αυτός. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε νοικοκυριό να μειώσει το πολύ υψηλό μηνιαίο ενεργειακό κόστος.

Κύριε περιφερειάρχη, διεκδικήστε ευρωπαϊκά αλλά και δημόσια προγράμματα που να ενισχύουν την κοινωνία μας. Μια κοινωνία όπου βιώνει τον οικονομικό μαρασμό πιο έντονα από ποτέ, καθώς και την μετανάστευση προς αναζήτηση ένα εργασίας περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας. Σας το έχω τονίσει επανειλημμένως πως είμαστε εδώ για να ασκούμε κριτική όπου νομίζουμε πως χρειάζεται, αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο μας, με οικονομικούς και κοινωνικούς όρους, ώστε να βγει μια ώρα νωρίτερα από το οικονομικό τέλμα της εποχής.

Κάτανας Χάρης

19 σχόλια

  • ΚΑΤΑΝΑ ΧΑΡΗ ΚΑΤΕΒΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟ ΞΕΡΠΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ. ΜΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

  • Εξαιρετικά επίκαιρος και εύστοχος Χάρη!!
    Θελουμε μα μειώσουμε το ενεργειακό κόστος δεν μπορουμε να βγάλουμε ούτε 15 ημέρες κάθε μήνα και τελειώνουν τα χρήματα μας. Θα βοηθούσε πολύ να μειώναμε τους λογαριασμούς με τη χρήση φωτοβολταϊκών σε κάθε μαγαζί και σπίτι εάν επιδοτούνταν κάτι τέτοιο.

  • Στο μεταξύ όσο οι παρατρεχάμενοι του Κασαπίδη και του Αμανατίδη ( 😉 κοιτάτε να βάλετε φωτιά τα πληκτρολόγια για να φάτε τον Κάτανα , άλλο τόσο οι θκοι σας είναι κρυμμένοι στα πολιτικά τους φουστάνια …

    Ναι .. ΠΣΗΧΟΥΛΑΙΣ ΜΟΥ ;

    • ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ? ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Η ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΩΣ ΖΗΤΗΜΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΕΣΕ>? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ.

  • Παρεμβατικός μονίμως και με προτάσεις προς όφελος της κοινωνίας ο κ. Κατανας . Μακάρι να σας άκουγαν αλλά τους «ενοχλείτε» πολύ και καλά κάνετε .

  • Πολύ καλή πρόταση από ένα νέο άνθρωπο που ξέρει να παράγει πλούτο ως ελεύθερος και καταξιωμένος επαγγελματίας και δεν ζει από την πολιτική!

    • Πώς παράγεται πλούτος από τη στιγμή που τα δίκτυα ΔΕΝ δέχονται νέες συνδέσεις λόγω κορεσμού; Εδώ κοντεύουν να χαθούν ένα σωρό προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ γι’ αυτό τον λόγο! Μη γράφετε μόνο για να γράφετε. Η προβολή δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Σας θεωρώ πολύ πιο έξυπνο. Λάθος συμβούλους έχετε….

  • Τώρα τς´αποκρες οι μασκαραδις είναι πουλοι μπράβου Χαρη καλά τς καμς κριβουντι πίσω από Τσ´ κουρτίνες τσ´ περιφέρειας κι δεν βγαιν´οξω να ιδούν τι γενεται μί τον καιμενου τον κουσμακι πως να βγανει πέρα

  • αυτα που λεει εδω ο κυριοσ κατανασ ειναι αυτονοητα στην γερμανια που δεν εχει τοσο ηλιο οσο εμεισ.εμεισ σαν χωρα παντα ειμαστε πισω σε ολα .

  • Μία χούφτα ανθρώπων υποστηρίζουν τις προτάσεις αυτής της μετριότητας επειδή πιστεύουν σε μελλοντική τακτοποίηση… Αμμ ΔΕ..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.