Σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων, την Παρασκευή 11/3, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

8 Μαρτίου 2022
21:02
Κανένα σχόλιο

Στην πανοικοδομική απεργία στις 16 Μάρτη να σημάνει ξεσηκωμός. Αποφασιστικά και με μαχητικότητα να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο, κάθε γιαπί και να δώσουμε το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

  • Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

  • Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.
  • Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, πατάει πάνω σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και διαρκώς οξύνονται. Υπηρετεί τις ανάγκες μας που, όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς συμπιέζονται από τους αντεργατικούς νόμους και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική. Η πολιτική αυτή, οπλίζει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και τη διευκολύνει να διατηρεί, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τους εργασιακούς όρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας.

Οι μεγάλοι αγώνες που έχουν προηγηθεί, έχουν ασκήσει πίεση στην μεγαλοεργοδοσία που μετά από 13 χρόνια έχει κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 3 συναντήσεις με το Σύνδεσμο των εργοδοτών και παρά την επιμέρους συμφωνία τους για να υπογραφεί σύμβαση συνεχίζουν να κωλυσιεργούν.

Είναι ώρα δράσης. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατα, όλα κατακτιούνται.

Η βελτίωση στους όρους και τις συνθήκες εργασίας, στο μεροκάματο, στην ασφάλιση, στα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς δεν πρόκειται να έρθουν από μόνα τους επειδή είναι «καλά» τα αφεντικά. Δεν πρόκειται καμιά κυβέρνηση να μας στηρίξει οικονομικά, να μειώσει την φορολογία, να μειώσει τα τιμολόγια του ρεύματος, να μας κόψει το Φ.Π.Α. από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να ζεστάνουμε το σπίτι μας.

Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στην τωρινή ούτε στην επόμενη κυβέρνηση για να μας λύσει τα προβλήματα. Έχουμε χορτάσει από σωτήρες όλα αυτά τα χρόνια. Παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Μόνο ο δικός μας αγώνας, με το Συνδικάτο μας, την Ομοσπονδία μας, οργανωμένα και συλλογικά, όλοι εμείς που με τα χέρια μας χτίζουμε παλάτια, έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, να πάρουμε ανάσα από την ακρίβεια που μας πνίγει. Ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, απέναντι στα αφεντικά, τους μονοπωλιακούς ομίλους που για τα κέρδη τους, δεν διστάζουν να μας θυσιάζουν είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.