Επιστολή του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη προς τους Δήμους της Δ. Μακεδονίας σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στην Π.Δ.Μ.

9 Μαρτίου 2022
16:27

Αξιότιμοι κύριοι,
Ένα σοβαρό θέμα προέκυψε στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας μας και αφορά στον φονικό ιό Η5Ν1, της γνωστής μας ως γρίπης των πτηνών. Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκατοντάδες πουλιά (κυρίως αργυροπελεκάνοι και κύκνοι), πέφτουν θύματα αυτής της επιδημίας, η οποία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού Η8Ν, που είναι πολύ πιο επιθετικό και φονικό.

Εξαιτίας της έκτακτης αυτής κατάστασης, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τη συνδρομή σας σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ., να παρακολουθείτε για τυχόν νεκρά πουλιά, εντός των διοικητικών σας ορίων και να ενημερώνεται άμεσα τις οικίες Δ.Α.Ο. Ιδίως στις παραλίμνιες ή παραποτάμιες περιοχές.

Παράλληλα, να συνδράμετε στην ενημέρωση των πολιτών και των κατοίκων των χωριών, που διατηρούν οικόσιτα πουλερικά, για τη σωστή ενημέρωση σας σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες βιοασφάλειας, που έχουν εκδώσει οι κτηνιατρικές σας υπηρεσίες.Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και χρειάζεται η συνδρομή όλων.

Στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γεώργιος Κασαπίδης

Ένα σχόλιο

  • Να συγχαρώ ; ΟΧΙ ! το χρέος σου κάνεις, αλλά το κάνεις γιατί έχεις ισχυρή βούληση, ικανότητα και ζήλο. Οι φλυτζανούδες σιγή ιχθύος !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.