Εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης, την Τετάρτη 16 Μαρτίου

10 Μαρτίου 2022
16:06

Παίρνουμε μαζικά μέρος, συμμετέχουμε  στις εκλογικές διαδικασίες   του Σωματείου μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

 Δεχόμαστε όλα τα  χρόνια μια μεγάλη επίθεση σε όλα μας τα δικαιώματα, σε ότι με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε. Όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πώς πολιτικά αυτοπροσδιορίζονται, συμπληρώνουν ένα αντιλαϊκό παζλ κατά τις εντολές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το συνταξιουχικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα, αντιπάλεψε αυτές τις πολιτικές κατάφερε με τους αγώνες του να αποκρούσει ορισμένα από αυτά τα μέτρα και συνεχίζει σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο δίχως να απαλλάσσει καμιά κυβέρνηση, ούτε να επιλέγει δήμιους.

Συνάδελφοι,

 Η σύνταξή  μας εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στα καύσιμα, στο super market, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.

 Είναι τραγικό ενώ η πανδημία για άλλη μια φορά κορυφώνεται, ενώ οι κλινικές ΜΕΘ έχουν γεμίσει και καθημερινά μετράμε τριψήφιο αριθμό νεκρών, η κυβέρνηση κηρύσσει το “τέλος της πανδημίας” που…. καλπάζει.

 Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων στήριξαν διαχρονικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής της είναι εγκληματικές. Δεν συμβιβαζόμαστε με την είδηση των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των χιλιάδων κρουσμάτων ούτε δεχόμαστε να χάσουμε άλλους συναδέλφους.

 Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

 Ο νέος παράδεισος της  απολιγνιτοποίησης – “πράσινης ανάπτυξης” που υπόσχονται για την περιοχή μας, περιλαμβάνει το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φθηνή εργατική δύναμη, τα νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά “πράσινων” αυτοκινήτων και συσκευών, την εκτίναξη των απολύσεων σε μια σειρά κλάδους και την αύξηση της ανεργίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας.

 Ιδιωτικοποιούν τον ΕΦΚΑ, με την ακίνητη περιουσία  του 1.4 δις να δίνεται ως λάφυρο για λεηλασία σε επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν πολλές φορές με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τοποθετούνται golden boys από τον ιδιωτικό τομέα με παχυλούς μισθούς.  Σχεδιασμός τους, όλων όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, η πλήρης απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από την Κοινωνική Ασφάλιση.

 Δεν δεχόμαστε να μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου και την ίδια ώρα σε στόχο αντιποίνων. Τώρα απεμπλοκή. Αλήθεια, τι προσφέρει στην ασφάλεια του λαού μας η διάθεση κάθε χρόνο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 4 δισ. τον χρόνο, για το ΝΑΤΟ;  Οι πολεμικές δαπάνες είναι πλήρως ενταγμένες στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική άμυνα της χώρας .

Συνάδελφοι,

 Οι συνταξιούχοι, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι και συντονισμένοι με τα εργατικά σωματεία, έχουμε τη δύναμη να αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική και να επιβάλουμε το δίκιο μας. Οι εστίες αντίστασης, οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα ( ΛΑΡΚΟ, COSCO, Αγρότες)δείχνουν τον δρόμο.

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα και η δύναμη στην οργάνωση!

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.