Συναντήσεις Εργασίας πραγματοποιήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Χατζηζήση Λάμπρο στο ΥΠΑΑΤ

13 Μαρτίου 2022
13:44

 

Στις 11 και 12 Μαρτίου προέβηκα σε προκαθορισμένες συναντήσεις εργασίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Συναντήθηκα με τον νέο υπουργό κ. Γεωργαντά, μαζί με παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευφροσύνη Ντιό. Παρέδωσα και διά χειρός την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα Αγροτικά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας και θέσαμε το θέμα της άναρχης και συνεχούς εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Περιφέρειά μας χωρίς την ύπαρξη χωροταξικού σχεδιασμού. Επίσης τέθηκε το θέμα της οργάνωσης των ΤΟΕΒ και προτάθηκε πλαίσιο οικονομικής τακτοποίησης των μελών των ΤΟΕΒ. Επίσης το μείζον θέμα του ακριβού κοστολογίου παραγωγής σε συνδυασμό με τα νέα παγκόσμια δεδομένα αλλά και με τον διαφαινόμενο επισιτιστικό κίνδυνο.

Συναντήθηκα και με τον υφυπουργό κ. Κεδίκογλού, αρμόδιο κυρίως για θέματα κτηνοτροφίας. Δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των Ελληνοποιήσεων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και στους τρόπους με τους οποίους οι κτηνοτρόφοι πρέπει να βοηθηθούν για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Και στον κ. Υφυπουργό δια χειρός παρέδωσα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα αγροτικά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Συναντήθηκα και με την Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου. Τα ορεινά προϊόντα, η παραγωγή , η εμπορία και η πιστοποίησή τους ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης. Επίσης το θέμα των Ελληνοποιήσεων , του κόστους παραγωγής και των τρόπων που πρέπει να υπάρξουν ώστε να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση. Και στην κ. Καλογήρου διά χειρός παρέδωσα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα αγροτικά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Δρ. Λάμπρος Χατζηζήσης

2 σχόλια

  • Ωραίες οι φωτογραφίες από συναντήσεις για να δείχνουμε ότι εργαζόμαστε, όμως οι πολίτες της φτωχότερης πλέον περιφέρειας στην Ευρώπη ζητούν άμεσες λύσεις και δυστυχώς δεν τις βλέπουμε.

  • Σταματήστε επιτέλους να πουλάτε σανό!! Επιπλέον κύριε χατζηζηση προσέξτε με ποιους συναναστρέφεσαι γιατί κάποια στιγμή θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μάθεις για τα τεκταινόμενα τους.Θα μαθευτούν κάποια στιγμή!!!Ένας κάποιος βοσκός- κτηνοτρόφος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.