Με συμμετοχή παιδιών η λιτάνευση των εικόνων, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 2022, στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

14 Μαρτίου 2022
18:36
Κανένα σχόλιο

 

Με συμμετοχή παιδιών (και πολλών πιστών) έγινε η λιτάνευση των αγίων εικόνων και των ιερών λαβάρων (της Παναγίας και του Αγίου Διονυσίου) την Κυριακή της Ορθοδοξίας 2022, στο ηλιόλουστο προαύλιο και γύρω από το Ναό (με τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου) στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Κάθε παιδί κρατούσε μία εικόνα του Ναού.

Τελέστηκαν (13-3-2022, το πρωί) ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Βασιλείου του Μεγάλου, όπου, μετά το Ευαγγέλιο, εκφωνήθηκε και το κήρυγμα. Έψαλαν: Γιάννης Τζινίκος, Γιώργος Σεραφείμ, Γιώργος Στεργιόπουλος, Δήμητρα Κίτση, Δημήτριος Στεφανόπουλος. Διακόνησαν: Περικλής Παπαγεωργίου, Λάμπρος Κουτσιούκης, Γιώργος Χρ. Ευαγγέλου, Απόστολος Ματόπουλος.

Ο επίλογος του κηρύγματος:

‘’… Κάπως έτσι, αδελφοί, περιγράφεται (αν μπορεί να περιγραφεί) η Εκκλησία και η Ορθοδοξία. Ως μια πολιτεία Αγγέλων και ανθρώπων. Το κήρυγμα των Προφητών, η παράδοση των Αποστόλων, η διδασκαλία των Πατέρων χθες και σήμερα, η θεία λατρεία, η εικονογραφία, η κατανυκτική ψαλμωδία, το κερί, το θυμίαμα, η νηστεία, η μετάνοια, η εξομολόγηση, η θεία μετάληψη, η φτωχή (ίσως και η ανύπαρκτη) αγιοσύνη μας και οι πολλές αμαρτίες μας, για τις οποίες ζητάμε το έλεος του Θεού, η ενότητα των χριστιανών και των τοπικών Εκκλησιών με όρους εκκλησιολογικούς και συνοδικούς, όλα αυτά είναι η Εκκλησία και η Ορθοδοξία.

Συμβάλλοντας, αδελφοί, ο καθένας και όλοι μαζί για την ενότητα στην τοπική μας Εκκλησία γύρω από τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη μας (ο οποίος στέκει ‘’εις τόπον και εις τύπον Χριστού’’) ας προσευχόμαστε εντονότερα (σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς που ζούμε και εδώ στην Ευρώπη, με την φλεγόμενη Ουκρανία από σχέδια και από την στυγερή εκτέλεσή τους, γειτόνων τους ομόδοξων, εν Χριστώ αδελφών), ας εργαζόμαστε ‘’υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως’’ και ας επαναλαμβάνομε το άσμα: ‘’Ουκ αρνησόμεθά σε, φίλη Ορθοδοξία. Ου ψευσόμεθά σε, πατροπαράδοτον σέβας’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

14-3-2022

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.