Άλλη μια δράση της δημοτικής αρχής χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό (Γράφει η Χ. Μαρκούση)

15 Μαρτίου 2022
12:30
Η υγιής δυσαρέσκεια είναι προάγγελος της προόδου. Μ. Γκάντι. Θέμα Δημοτικού Συμβουλίου Βοιου στις 4/3/2022: Παραχώρηση για 25 έτη εκτάσεων ιδιοκτησίας του Δήμου Βοΐου στις δυο ενεργειακές κοινότητες με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Βοΐου 1 περιορισμένης ευθύνης» και «Ενεργειακή Κοινότητα Βοΐου 2 περιορισμένης ευθύνης», που συνέστησε ο Δήμος Βοΐου, η ΔΕΥΑΒ, οι Σχολικές Επιτροπές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης ,η ΔΗΚΕΒΟ και το ΝΠΔΔ Δήμου Βοΐου, για την εγκατάσταση φωτοβολταïκών. Εισηγητής ο κ. Ζευκλης Χρ. Δήμαρχος
Η δημιουργία δυο ενεργειακών κοινοτήτων με ιδρυτικά μέλη τον Δήμο, Δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου και επιτροπές του Δήμου χωρίς την συμμετοχή ιδιωτών στο σχήμα είναι δύσκαμπτες στην λειτουργία τους και καταδικασμένες να αποτύχουν.
Πιστεύω ακράδαντα ότι για να επιτύχουν αυτές οι ενεργειακές κοινότητες απαραίτητη είναι και η συμμετοχή ως εταίρων ιδιωτών εξειδικευμένων επιστημόνων. . Στόχος της Δημοτικής αρχής να κινητοποιεί και να ενθαρρύνει την συμμετοχή σ αυτές των νέων επιστημόνων, σε μικτά σχήματα, δημιουργώντας παράλληλα και θέσεις εργασίας υψηλών προδιαγραφών .
Να γίνουν οι ενεργειακές κοινότητες κοιτίδες γνώσης, παραγωγής ενέργειας δίνοντας την δυνατότητα σε νέο, επιστημονικό δυναμικό να απασχοληθεί σ αυτές ως εταίροι.
Τα ιδρυτικά μέλη που ανακοινώθηκαν στις ενεργειακές κοινότητες στο δήμο Βοιου περισσότερο στοχεύουν στην απορρόφηση για την απορρόφηση κονδυλίων που χρηματοδοτούν τέτοιες δράσεις. Δυστυχώς λείπει η καινοτομία, η προσέλκυση νέων εξειδικευμένων επιστημόνων .
Η αξιοποίηση για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων χωρίς μέλλον , χωρίς γερές βάσεις, σ ενα τόπο που συρρικνώνεται.
Άλλη μια δράση της δημοτικής αρχής χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό. Δεν είναι το δεν ξέρουν αλλά δεν ρωτούν αυτούς που ξέρουν .

4 σχόλια

  • Χρυσούλα έχεις ήθος , ιδέες κτλ. Ο τρόπος που σε εκμεταλλεύτηκαν ( γνώσεις και υποστήριξη σε πρόσωπα κατά καιρούς) σε οδήγησαν να είσαι μονίμως σε λάθος πλευρά.

  • Άσχετα όλα αυτά που αναφέρονται. Οι ενεργειακές κοινότητες των δήμων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα γίνονται για να ελαφρυνθούν οι δήμοι. Οι ενεργειακές κοινότητες που αναφέρει στο άρθρο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

  • Οτι μοτι η χρυσουλα τα ανακατευει ολα σε ενα καζανι. Αυτο το ανακατεμα μαλλον δειχνει οτι ειναι ασχετη η ιδια.

  • Η μόνη που παλεύει συνεχώς με πραγματικό ενδιαφέρον, ιδέες και επιχειρήματα. Και κυρίως έχει το θάρρος της γνώμης της, χωρίς να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.