Παρασκευή  Βρυζίδου: Επίσκεψη αντιπροσωπείας Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Ελλάδας της Γαλλικής Γερουσίας στην Αθήνα

15 Μαρτίου 2022
21:51

 

Συνάντηση με Γάλλους Γερουσιαστές ομολόγους τους πραγματοποίησαν, σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας  Ελλάδας – Γαλλίας, κ.κ.. Χριστόδουλος Στεφανάδης και Παρασκευή  Βρυζίδου.

Το Προεδρείο της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Ελλάδας της Γαλλικής Γερουσίας, αποτελούμενο  από τον Πρόεδρο κ. Didier MARIE, και τις Αντιπροέδρους κυρίες Francoise DUMONT   και  Laurence HARRΙBEY, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβανόταν  μεταξύ άλλων και επίσκεψη στη Χάλκη για ενημέρωση γύρω από την ενεργειακή αυτονομία που απέκτησε  το νησί.

Κατά τις συνομιλίες τους τα μέλη των δύο Ομάδων φιλίας αναφέρθηκαν στο ζήτημα της Ουκρανίας,  καταδικάζοντας την παραβίαση της ανεξαρτησίας, της και της εδαφικής ακεραιότητας της, τονίζοντας ότι οι περιστάσεις τις οποίες βιώνουμε  αποδεικνύουν την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

Προτάθηκε η διεξαγωγή  διαδικτυακών  συνεδριάσεων μεταξύ των δύο Ομάδων Φιλίας με διάφορες θεματικές,  όπως η δημόσια υγεία, ο πολιτισμός η ενεργειακή μετάβαση, η πολιτική προστασία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών. Οι Γερουσιαστές συμφώνησαν η πρωτοβουλία αυτή να υλοποιηθεί μετά τις Προεδρικές εκλογές.

Τέλος, αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, λειτουργίας των δύο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα εκλογικά συστήματα των δύο χωρών και τη συμμετοχή των γυναικών σε δημόσιες θέσεις.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.