5 Συμβουλές για να απλοποιήσετε την μετακόμιση σας

16 Μαρτίου 2022
10:00
Κανένα σχόλιο

 

Είτε ψάχνετε για μια ανανέωση για το πώς να ετοιμάσετε βαλίτσες για μια μετακόμιση είτε χρειάζεστε κάποια γρήγορη διαδικασία για να επιταχύνετε τη διαδικασία, έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετακόμιση λιγότερο αγχωτική.  Επομένως, εάν πρόκειται να μετακομίσετε σύντομα, διαβάστε για μερικούς τρόπους για να μειώσετε το άγχος στη μετακόμιση με μερικές διασκεδαστικές κινήσεις και συμβουλές για το πώς να ετοιμάσετε τα πράγματα για τη μετακόμιση σας.

Γιατί έχει τόσο άγχος μια μετακόμιση;

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μετακόμιση στην Αθήνα κατατάσσεται ως ένας από τους υψηλότερους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή. Ακόμα κι αν ο λόγος που μετακομίζετε είναι μια συναρπαστική ή πολλά υποσχόμενη ευκαιρία. Η έρευνα μας λέει ότι μας αρέσουν οι ρουτίνες και η εξοικείωση. Η μετακόμιση διαταράσσει και τα δύο.  Για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εργασία θα μπορούσε να σημαίνει την αγορά ενός φθηνότερου σπιτιού σε άλλο μέρος της χώρας ή πόλης, αλλά η επιλογή Μεταφορικής Εταιρείας από την αρχή είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά.

 Το να φύγετε από το σπίτι των γονιών σας για το πρώτο σας διαμέρισμα είναι μια ακόμη μεγαλύτερη μετάβαση. Όποια και αν είναι η συγκεκριμένη απόφασή σας να μετακομίσετε, μπορείτε να μειώσετε τους στρεσογόνους παράγοντες που σχετίζονται με μια από τις πιο σημαντικές μεταβάσεις της ζωής οργανώνεστε και ακολουθώντας μερικές διασκεδαστικές συμβουλές.

  1. ΨΩΝΙΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ

Αν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, πιθανότατα έχετε εφοδιαστεί με κονσέρβες και κατεψυγμένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δύο εβδομάδες πριν από τη μετακόμισή σας, ξεκινήστε να εστιάζετε στο μαγείρεμα με τα κονσερβοποιημένα και συσκευασμένα τρόφιμα στο ντουλάπι σας.  Όχι μόνο είναι ογκώδη, αλλά και βαριά και δυσκολεύουν τα κιβώτια συσκευασίας.

  1. ΠΗΡΑΤΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ;

Οι βαρέως τύπου σακούλες απορριμμάτων εξωτερικού χώρου είναι χρήσιμες για κάθε είδους χρήση κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Οι βαριές σακούλες σκουπιδιών λειτουργούν ως μεγάλου μεγέθους σακούλες ρούχων για να προστατεύουν τα ρούχα σας. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα έξοδα, μια ακόμη καλύτερη εναλλακτική είναι να αγοράσετε κουτιά ντουλάπας από τον τοπικό πάροχο αποθήκευσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάντες εξωτερικού χώρου, βαρέως τύπου για παπλώματα και μαξιλάρια, εάν μετακινείτε αυτά τα αντικείμενα στο αυτοκίνητο ή το SUV σας και μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι τσάντες δεν θα σκιστούν.

Ωστόσο, εάν ενοικιάζετε ένα φορτηγό ή επαγγελματίες μεταφορείς, χρησιμοποιήστε εξαιρετικά μεγάλα κιβώτια μετακόμισης για αυτά τα ελαφριά αντικείμενα.  Τα ειδικά κουτιά όπως πακέτα πιάτων και κουτιά ντουλάπας αξίζουν την επένδυση. Αν πρόκειται για μικρομεταφορές ενημερώστε τους.

Ειδικά αν σχεδιάζετε μια μετακόμιση μεγάλων αποστάσεων. Οι συσκευασίες πιάτων έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα πιάτα και τα γυάλινα σκεύη σας από το σπάσιμο σε μεγάλες αποστάσεις.  Λάβετε υπόψη σας, μην τοποθετείτε αντικείμενα σε πλαστικές σακούλες για μακροχρόνια αποθήκευση, καθώς μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία μέσα στις σακούλες και να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας.

  1. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

Ρυθμίστε τα νέα βοηθητικά προγράμματα και τους παρόχους Διαδικτύου μόλις μάθετε ότι θα μετακομίσετε. Επίσης, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας με συνδρομητικές υπηρεσίες. Επίσης, ενημερώστε τη διεύθυνσή σας στο διαδίκτυο νωρίτερα παρά αργότερα, εάν παραδίδονται εφημερίδες ή περιοδικά στη διεύθυνση του σπιτιού σας.

 4.ΒΓΑΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια εποχή που δεν υπήρχαν smartphone. Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτές τις εύχρηστες μικρές φωτογραφικές μηχανές τσέπης κατά τη μετακόμισή σας. Η λήψη φωτογραφιών των τηλεοράσεων σας, ώστε να ξέρετε πού και πώς συνδέονται όλα τα καλώδια είναι μια μεγάλη κίνηση.  Εάν προσλαμβάνετε μια επαγγελματική μεταφορική εταιρεία, φροντίστε να τραβήξετε φωτογραφίες όλων των αντικειμένων σας για ασφαλιστικούς σκοπούς.

Τραβήξτε φωτογραφίες από τα ράφια σας, τα έπιπλα και άλλους χώρους που αγαπάτε.  Αυτό θα διευκολύνει την αποσυσκευασία και την τακτοποίηση της διακόσμησης και των βιβλίων σας στο νέο σας χώρο.

  1. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΚΟΥΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

 Μόλις αποφασίσετε για την μετακόμιση, αρχίστε να αποθηκεύετε κουτιά όλων των μεγεθών. Αυτό περιλαμβάνει κουτιά προϊόντων, φακέλους συσκευασίας και κουτιά παράδοσης. Όταν ετοιμάζετε το μπάνιο ή το γραφείο του γραφείου σας, για παράδειγμα, βάλτε μικρότερα αντικείμενα σε μικρά κουτιά και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα με ετικέτα και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μεγαλύτερο κινούμενο κουτί.

Φροντίστε να επισημάνετε όλα τα μικρότερα κουτιά με ένα κοφτερό και προσπαθήστε να κρατήσετε αντικείμενα από ένα δωμάτιο ή χώρο στο ίδιο μεγαλύτερο κουτί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι