Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη, από τη συμμετοχή του στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

16 Μαρτίου 2022
09:21

Στην τραγική επέτειο της εκατονταετηρίδας από τη Μικρασιατική Καταστροφή, είχα την τιμή να συμμετέχω στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, με θέμα «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης.

Πάντα, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης, η ιστορική αναδρομή καταλήγει στην ιστορική ευθύνη για τη διεκδίκηση της αλήθειας, της διεθνούς καταδίκης και της ηθικής αποκατάστασης.

Υπό το φως μάλιστα πράξεων αναθεωρητισμού, επεκτατισμού και πολέμου στην Ευρώπη, το αίτημα για τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό.

Έχει αποδειχθεί ότι η παθητική αποδοχή πράξεων βίας από τη διεθνή κοινότητα οδηγεί στην επανάληψή τους, σε νέες τραγωδίες και νέους εκτοπισμούς. Γι’ αυτό απαιτείται ανεπιφύλακτη εναντίωση και σκληρή καταδίκη κάθε έκφρασης αμφισβήτησης της ειρήνης.

Η Ελλάδα κάνει και πάλι το χρέος της, σταθερά προσηλωμένη στους κανόνες και τις αξίες του Διεθνούς Δικαίου, στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στην Ουκρανία και στους καταδιωγμένους ομογενείς μας και στους άλλους πρόσφυγες που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους.

Να το κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος, για το παρελθόν και για το παρόν, για τη Μικρά Ασία, για τον Πόντο, για την Ουκρανία, για να μην το ξαναζήσει στο μέλλον.

2 σχόλια

  • στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στην Ουκρανία και στους καταδιωγμένους ομογενείς μας και στους άλλους πρόσφυγες που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους……

    Αλλά ο αρχηγός μας ο θετιΚουλης στέλνει ενα τάγμα κατασχεμένα καλασνικοφ και οβιδες να πολεμήσει την Ρωσική ”Αρκουδα” που ετσι και πατήσει ο Βλαδίμηρος ενα κουμπί η Ψωροκώσταινα θα φύγει απ τον χάρτη αχαχαχαχαχ…. τι έχουμε ζήσει ρε με τους Γερουν Γερα 3 χρονια τωρα ειναι για γέλια και για κλαματα.
    Θα σας θυμομαστε για πολλα χρονια και θα γελαμε μετα την πτωση σας που ερχεται συντομα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι