Οδηγός για Ενοικίαση Σπιτιού – Τι να προσέξετε

18 Μαρτίου 2022
10:00
Κανένα σχόλιο

 

Το να βρείτε και να νοικιάσετε το πρώτο σας διαμέρισμα είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό. Ειδικά τώρα. Πολλοί νέοι ενήλικες ζουν τώρα με τους γονείς τους λόγω της πανδημίας. Αλλά ίσως θέλετε ένα νέο ξεκίνημα για πρώτη φορά ή ονειρεύεστε την ημέρα που μπορείτε να ζήσετε μόνοι σας.  Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη διαδικασία ενοικίασης ενός διαμερίσματος, μπορούμε να βοηθήσουμε στην απομυθοποίηση. Με αυτές τις βασικές συμβουλές, θα είστε ενοικιαστής διαμερισμάτων για πρώτη φορά που θα είστε ενήμεροι πριν υπογραφεί μια μίσθωση.

Προσδιορίστε τον προϋπολογισμό σας

Ως ενοικιαστής διαμερισμάτων για πρώτη φορά, αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που είστε έτοιμοι για μια σημαντική μηνιαία δαπάνη. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κρίνετε λάθος τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η έλλειψη πληρωμών ενοικίων ή, χειρότερα, η έξωση, και τα δύο έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πιστωτικό σας ιστορικό. Είναι καλύτερο να είστε συντηρητικοί σχετικά με το τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Μην ξεχνάτε τα έξοδα μετακόμισης

 Ακόμα κι αν σχεδιάζετε μια μετακόμιση DIY, να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε χρήματα για να πακετάρετε προμήθειες και γερά, καθαρά κινούμενα κουτιά. Είτε είστε νέος στην περιοχή είτε μεγαλώσατε εκεί, είναι σημαντικό να εξερευνήσετε τις επιλογές σας όταν κυνηγάτε διαμέρισμα. Ενώ οι παππούδες ή οι γιαγιάδες σας ή οι γονείς σας μπορεί να θυμούνται μια πιο απλή στιγμή που οδηγούσατε στους δρόμους αναζητώντας ταμπέλες «Προς ενοικίαση» στα παράθυρα, αυτές τις μέρες, έχετε πολλά περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή σας.

Η μετακόμιση από ειδικούς είναι ο ασφαλής τρόπος. Μιλήστε με εταιρείες και πείτε τους αναλυτικά τι χρειάζεστε. Μια λίστα για μετακόμιση θα σας βοηθήσει να τα έχετε όλα οργανωμένα.

 Αρκετοί διαδικτυακοί ιστότοποι διαμερισμάτων προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις. Ξεκινήστε το κυνήγι του διαμερίσματός σας και ποτέ δεν ξέρετε, ένας φίλος ενός φίλου μπορεί απλώς να έχει αυτή τη μη καταχωρημένη τοποθεσία που πάντα θέλατε!

Βρείτε τη σωστή τοποθεσία

Όπως λένε στο επάγγελμα του real estate, η εύρεση ενός σπιτιού έχει να κάνει με την «τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία». Ακόμη και το πιο ονειρεμένο διαμέρισμα δεν ταιριάζει με εσάς, αν σημαίνει πολύωρη μετακίνηση από και προς τη δουλειά.  Βεβαιωθείτε ότι δεν κοιτάτε απλώς πόσο όμορφος είναι ο χώρος, αλλά επίσης ότι βρίσκεται κοντά στα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσάς.

Εάν εργάζεστε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια του COVID, οι μετακινήσεις σας είναι πιθανώς λίγα μόνο μέτρα από τον laptop σας στο τραπέζι της κουζίνας, ώστε να έχετε περισσότερο χώρο από ποτέ. Αν είστε μόνοι σας η μετακόμιση σε δυάρι είναι μια συνηθισμένη επιλογή.

Μπορεί επίσης να θέλετε να επικοινωνήσετε με το αφεντικό σας για να δείτε εάν υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί η απομακρυσμένη εργασία. Πολλές εταιρείες οδηγούνται πλήρως ή εν μέρει στην εργασία από το σπίτι. Ακόμα κι έτσι, θα θέλετε να κάνετε ορισμένα παντοπωλεία, ψυχαγωγία και άλλες βασικές ανέσεις να μην είναι πολύ μακριά.

 Επιλέξτε τις κατάλληλες ανέσεις

Όταν κυνηγάτε διαμέρισμα, αναρωτηθείτε τι θέλετε από τον χώρο σας. Απαντήστε με ειλικρίνεια. Μπορεί να μην χρειάζεστε πολλά πέρα ​​από ένα μέρος. Ωστόσο, εάν ο προϋπολογισμός σας μπορεί να το αντέξει οικονομικά, τα διαμερίσματα που ενοικιάζονται ως «πολυτελή» έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν.  Οι ανέσεις δεν είναι απλώς πράγματα όπως ο κλιματισμός.

Οι σημερινές σύγχρονες κοινότητες διαμερισμάτων περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιθυμητών επιλογών. Η γειτονιά σας είναι περπάτημα; Υπάρχουν καφετέριες, πάρκα και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση; Αυτά είναι τα είδη των «παροχών της κοινότητας» που θα προσθέσουν πολλά στην εμπειρία του διαμερίσματός σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.