Συμβουλές μετακόμισης από τους Ειδικούς

21 Μαρτίου 2022
10:15
Κανένα σχόλιο

 

Ο προγραμματισμός μιας μετακόμισης είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ανακαλύψετε νέες δυνατότητες με τα υπάρχοντά σας. Με άλλα λόγια, ετοιμάστε πακέτο για το νέο σας σπίτι, όχι για το παλιό. Παρόλο που το να μαζέψετε την ακαταστασία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι επώδυνο, μπορεί επίσης να είναι αρκετά απελευθερωτικό. Το να μειώσετε τα υπάρχοντά σας και να ξεφορτωθείτε ότι δεν χρειάζεστε πριν από μια μετακόμιση, θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από τις παλιές αναμνήσεις και να σας δώσει περισσότερο χώρο για να δημιουργήσετε νέες στο επόμενο σπίτι σας.  Επιπλέον, είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το να χαρίζουμε αντικείμενα σε μέλη της οικογένειας ή σε άτομα που έχουν ανάγκη μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Ωστόσο, ορισμένα είδη είναι εποχιακά. Τα μπουφάν για σκι, τα καγιάκ και άλλοι τύποι εξοπλισμού αναψυχής είναι οικονομικές επενδύσεις που προορίζονται να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια ή και δεκαετίες.

 Ακόμα κι έτσι, αν δεν έχετε συμμετάσχει σε μια υπαίθρια δραστηριότητα όπως η ποδηλασία βουνού πρόσφατα, μπορεί να είναι καιρός να πουλήσετε αυτά τα αντικείμενα.

Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές μετακόμισης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακομίζουν στην Αθήνα, γι’ αυτό προγραμματίστε εκ των προτέρων και συνεχίστε να ακολουθείτε τα πρωτόκολλα για να παραμείνετε ασφαλείς.  Επειδή θα αλληλεπιδράτε με πολλά άτομα κατά τη διάρκεια της μετακόμισής σας, είναι σημαντικό να μάθετε πώς οι αποφάσεις της πόλης και της πολιτείας σας σχετικά με τη συνεχιζόμενη πανδημία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμπειρία της μετεγκατάστασής σας.

Ωστόσο, εάν προσλαμβάνετε επαγγελματίες μεταφορείς, βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές για να τους κρατούν όλους ασφαλείς ενώ μετακομίζετε κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Πρώτο βήμα: Εξοικονομήστε Χρόνο και Χρήμα

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και να παραμείνετε οργανωμένοι, ετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη μετακόμιση παίρνοντας όλες τα εφόδια που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε:

Η εύρεση φθηνών ή δωρεάν μεταχειρισμένων κουτιών έχει γίνει δύσκολη λόγω των προσπαθειών ανακύκλωσης και των ανησυχιών σχετικά με τον COVID. Αγοράζοντας όλα τα κουτιά σας σε μια τοποθεσία θα εξοικονομήσετε χρόνο μακροπρόθεσμα.

Η τοπική σας εγκατάσταση αποθήκευσης θα πρέπει να φέρει μοναδικά μεγέθη κουτιών για τηλεοράσεις και λαμπτήρες εκτός από καλύμματα στρώματος και άλλες χρήσιμες προμήθειες συσκευασίας. Το κόστος μετακόμισης θα εξαρτηθεί και από το αν θα πάρετε κούτες από την Μεταφορική Εταιρεία.

Επειδή το περιτύλιγμα με φυσαλίδες είναι τόσο ελαφρύ, είναι εύκολο να αποσταλεί. Το περιτύλιγμα με φυσαλίδες είναι απαραίτητο για τη συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων όπως πιάτα, καθρέφτες και έργα τέχνης.

Το να διατηρείτε τα πράγματά σας προστατευμένα κατά τη μεταφορά είναι ο νούμερο ένα στόχος σας όταν ετοιμάζετε τα πακέτα σας. Μην ξεχνάτε αντικείμενα όπως ταινία συσκευασίας και μεγάλους, μαρκαδόρους για την επισήμανση των κουτιών σας.

Κρατήστε όλες τις διάφορες προμήθειες σε μια τσάντα για να παραμείνετε οργανωμένοι κατά τη μετακόμισή σας.

Οργανώστε και βάλτε ετικέτα σε κάθε πακέτο

Η οργάνωση της μετακόμισής σας συσκευάζοντας πρώτα τις λιγότερο χρησιμοποιημένες περιοχές και δωμάτια στο σπίτι σας, θα κάνει τις αρχικές φάσεις της μετάβασης λιγότερο ενοχλητικές. Επίσης, η συσκευασία ενός ολόκληρου δωματίου ή χώρου κάθε φορά θα διευκολύνει επίσης την τοποθέτηση ετικετών στα κουτιά σας.

 Το πιο σημαντικό, θα νιώσετε μια μεγάλη αίσθηση ικανκποιήσης έχοντας ολοκληρώσει μια εργασία.  Οι δημοφιλείς μέθοδοι επισήμανσης για την οργάνωση της διαδικασίας συσκευασίας κυμαίνονται από τη χρωματική κωδικοποίηση των κουτιών ανά δωμάτιο έως τα κιβώτια αρίθμησης και τη διατήρηση μιας λίστας ελέγχου αποθέματος.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος επισήμανσης προσδιορίζει τα κουτιά που ανοίγουν πρώτα σε κάθε δωμάτιο.

Συσκευάστε εύθραυστα αντικείμενα με προσοχή

Καθώς προχωράτε, μπορεί να είναι δελεαστικό να βιαστείτε με την διαδικασία συσκευασίας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη συσκευασία των πιάτων και άλλων εύθραυστων αντικειμένων σας, η βιασύνη μπορεί να μην αποφέρει καρπούς.

Η μετακόμιση στην Αθήνα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πριν προχωρήσετε σε βιαστικές κινήσεις, μιλήστε με μεταφορικές εταιρείες, εξηγήστε τους τις ανάγκες σας και πάρτες προσφορές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.