Στην «Κοβεντάρειο» Βιβλιοθήκη ο διευθυντής της Ένωσης Ενώσεων & Ιδρυμάτων βιβλιοθηκών, κέντρων τεκμηρίωσης και αρχείων στην Ευρώπη Giuseppe Vitiello

17 Μαρτίου 2022
14:33

Ο κ. Giuseppe Vitiello, διευθυντής της EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations), επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη της Κοζάνης και ξεναγήθηκε στους χώρους της συνοδευόμενος από την Ηρώ Τζορμπατζάκη, αντιπρόεδρο της ΕΕΒΕΠ, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2022.

Ενόψει δύο σημαντικών γεγονότων της βιβλιοθηκονομικής κοινότητας για το 2022, του ετήσιου συνεδρίου της EBLIDA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14-16 Ιουνίου 2022, και του Πανελλήνιου Συνέδριου Δημοτικών Βιβλιοθηκών τον Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο κ. Giuseppe Vitiello επισκέφθηκε την Ελλάδα και πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με βιβλιοθήκες. Στόχος ήταν αφενός η ενημέρωση των βιβλιοθηκών για θέματα ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και αδειοδότησης, του αντίκτυπου της βιβλιοθήκης στην κοινωνία, της υλοποίησης στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030 στην Ευρώπη μέσα από τις βιβλιοθήκες, καθώς και της χρηματοδότησης μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων για την περίοδο 2021 – 2027 και αφετέρου η ανταλλαγή απόψεων προκειμένου οι ελληνικές βιβλιοθήκες να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στη βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με την ΕΕΒΕΠ και άλλους φορείς καθώς και με συναδέλφους από όλα τα είδη βιβλιοθηκών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν επισκέψεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης.

Η EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) είναι μια ανεξάρτητη ένωση ενώσεων και ιδρυμάτων βιβλιοθηκών, κέντρων τεκμηρίωσης και αρχείων στην Ευρώπη, συγκεντρώνει περίπου 110 μέλη από 34 χώρες που εκπροσωπούν 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες στην Ευρώπη.

Η ΕΕΒΕΠ είναι η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης Ελλάδας

4 σχόλια

 • Πού είναι τα σχόλια των ανησυχούντων κακοκπροαίρετων??????
  Μήπως για λόγους σαν κι αυτόν ανέλαβε ο Μαλούτας πρόεδρος,οεοε?????

  • Συγχαρητήρια στον δήμαρχο που τα προλαβαίνει όλα…
   Με δική του ευθύνη διορίστηκαν οι 2 προηγούμενοι πρόεδροι οι οποίοι απέτυχαν…
   Μήπως πρέπει να αναλάβει και καλλιτεχνικός διευθυντής στο δημοτικό θέατρο…γιατί εδώ και 4 μήνες δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ??

 • Η Τσιοτσιου πόσους ψήφους πήρε ρε παιδιά που είναι όλη μέρα δίπλα απ’ το Δήμαρχο; Ρε τι γίνετε σ αυτή την Πόλη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.