Πτολεμαΐδα: Ασυνείδητος δημότης πέταξε σε κάδο για χαρτί, στην οδό Πτολεμαίων, άδεια μπουκάλια από οινοπνευματώδη ποτά (Γράφει ο Νικόλαος Κωτίδης)

17 Μαρτίου 2022
20:21
Καθώς φαίνεται από την φωτογραφία που κοινοποιώ, ασυνείδητος δημότης πέταξε σε κάδο για χαρτί άδεια μπουκάλια από οινοπνευματώδη ποτά στην οδό Πτολεμαίων. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο του ήταν να περπατήσει ο δημότης αυτός 100 μέτρα πιο πέρα και να ρίξει τα μπουκάλια στον ειδικό κάδο για γυαλιά.
Πριν μήνες σε κάδο απορριμμάτων στην ίδια οδό, άλλος ασυνείδητος δημότης είχε πετάξει σπασμένα κομμάτια από παλέτα τα οποία κομμάτια μάλιστα ήταν σκεπασμένα με τα άλλα απορρίμματα. Και τότε όπως σήμερα δημοσιοποιώ το περιστατικό μήπως και επιτέλους συνέλθουμε.
Τελικά μάλλον η Δημοτική αρχή πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για αυτά τα φαινόμενα των ασυνείδητων δημοτών και να επιβάλει και σχετικά πρόστιμα, γιατί η βλάβη που θα συμβεί στο απορριμματοφόρο όχημα το κόστος της θα το πληρώσουν όλοι οι Δημότες.
Μήπως τελικά πρέπει να επιβάλλεται και πρόστιμο σε όλη την συγκεκριμένη περιοχή για να ενδιαφέρονται όλοι οι εκεί διαμένοντες δημότες και να εντοπίσουν τον ασυνείδητο;;;; Ν.Χ.Κ.. Δείτε σε άλλο Δήμο τι έγινε….
Αργυρούπολη: O Δήμος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ασυνείδητου πολίτη 10-02-2020
Αντίγραφα τιμολογίων, κλασέρ, και άλλα είδη λογιστηρίου χυμένα προκλητικά έξω από το 1ο Νηπιαγωγείο στην Αργυρούπολη δείχνουν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Φωτογραφίες που γεννούν οργή και αγανάκτηση και δείχνουν το μέγεθος της γαϊδουριάς κάποιων. Χωρίς να φταίνε σε τίποτα τα συμπαθή τετράποδα, έτσι έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν συναίσθηση και φιλότιμο.
Και ο συγκεκριμένος μόνο φιλότιμο δεν έχει γιατί αποφάσισε ότι το πεζοδρόμιο είναι ο προσωπικός του σκουπιδοτενεκές και οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου οι προσωπικοί του καθαριστές.
Οι εικόνες με το περιεχόμενο του γραφείου αυτού του ασυνείδητου χυμένο με “αυθάδεια” έξω από το 1ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης, το μόνο που δηλώνουν είναι έλλειψη παιδείας, ζαμανφουτισμό και απαξίωση του κόπου που καταβάλουν κάποιοι άλλοι για να διατηρούν την πόλη καθαρή. Και γι’ αυτούς τους λόγους η αντίδραση της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι αυστηρή και παραδειγματική.
Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία καθαριότητας του δήμου προκειμένου να απομακρύνουν “την κόπρο” του ασυνείδητου δημότη, καθώς και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καταγράψει το περιστατικό.
Για μηδενική ανοχή για τους ασυνείδητους “δημότες” μίλησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Κρητικός τονίζοντας πως κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Αργυρούπολης κατά του συγκεκριμένου δημότη ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και θα πληρώσει και το ανάλογο πρόστιμο, γιατί πρακτικές που βλάπτουν την δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητες.
Τέλος επισημαίνει πως όποιος δημότης επιθυμεί να αποθέσει ογκώδη αντικείμενα στα απορρίμματα μπορεί να απευθύνεται στην γραμμή δημότη ?15415, προκειμένου να οργανωθεί με συνεργεία του δήμου, η ασφαλής μεταφορά τους από το σημείο το οποίο θα οριστεί.

11 σχόλια

  • Εάν ήταν μόνο μπουκάλια, ο άνθρωπος μπέρδεψε απλά τον κάδο. Μην τον κρεμάσουμε κιόλας. Είχε καλή πρόθεση. Στην πράξη τα χάλασε λίγο, αλλά οκ. Θέλουμε εκπαίδευση ακόμη. Και πιο πολλούς και καλούς κάδους.

  • Εμ τα μαζεύουμε εμ τα θέλουν και ξεχωριστά και δεν είναι και ανταποδοτικά τα μοιράζονται μεταξύ τους Δήμος και Διαδημα

  • Με αφορμή το άρθρο αυτό , μήπως πρέπει να γίνουν σεμινάρια στον πληθυσμό τι ακριβώς ανακυκλώνεται και πως; Επίσης στην Καστοριά είδα ότι υπάρχουν κάδοι για αποφάγια προς κομποστοποίηση και μιας και είμαστε χώρα καταναλωτική τουλάχιστον στα τρόφιμα και πετάμε τα υπολείμματα των φαγητών μας στα σκουπίδια μήπως θα πρέπει να προχωρήσουμε και σ΄αυτό το στάδιο; Σκέψεις.

  • Ανακύκλωση όπως λέμε κλιματική αλλαγή όπως αρπαχτη και λαμογιές για κάποιους.Αυτοι που ανέδειξαν και προωθουνε την οικολογική ατζέντα είναι αυτοί που δημιούργησαν και δημιουργούν τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές.Φτανει να δούμε τις χώρες τις εταιρίες και τα πρόσωπα που μας τα επιβάλουν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.