Εκδήλωση με θέμα: ‘’Παρουσίαση των Εγκυκλίων: α. της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και β. του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, ‘’Περί του πολέμου στην Ουκρανία’’, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό

22 Μαρτίου 2022
19:17

Εκδήλωση, συναπτόμενη στο Μεγάλο Απόδειπνο, με θέμα: ‘’Παρουσίαση των Εγκυκλίων: α. της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (3057/15-3-2022), και του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου (198/10-3-2022), ‘’Περί του πολέμου στην Ουκρανία’’, πραγματοποιήθηκε (21-3-2022) στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, με τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου.

 

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αποδείπνου ο π. Κ.Ι.Κ. διάβασε τις 2 Εγκυκλίους ‘’Περί του πολέμου στην Ουκρανία’’, για να ενημερωθούν υπεύθυνα οι πιστοί για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο.

Επιλέγω κάποια σημεία από τις 2 Εγκυκλίους.

α. Εγκύκλιος Ιεράς Συνόδου.

Η Ιερά Σύνοδος ‘’αποφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό, εκφράζοντας την θλίψη και την αγωνία Της για τον καταστρεπτικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Ουκρανίας.

Η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται έντονο το χρέος να καταδικάσει την βίαιη εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων και τον πόλεμο στην Ουκρανία και να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για τα, ως μη ώφειλε, θύματα του πολέμου και όλους τους διωκόμενους. Θρηνεί για όσους θανατώθηκαν, αλλά και για όσους ακόμη δοκιμάζονται και διώκονται. …………

Η ευθύνη πάντων ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών έναντι αυτών των ολεθρίων καταστάσεων συνεπάγεται έμπονη προσευχή και έντονη δράση

Δυστυχώς, μέσα από αυτές τις τραγικές καταστάσεις φανερώνεται και η αποτυχία μας ως ανθρώπων και ειδικότερα ως Χριστιανών, ακόμη και ως εκκλησιαστικών ηγετών, να ζούμε μέσα στην ειρήνη που μας κληροδότησε ο Χριστός: Ειρήνην αφίημι υμίν, ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν. (Ιωάνν. 14,27)’’.

Οφείλουμε, λοιπόν, προς δόξαν Θεού, να πληροφορήσουμε την διακονία μας … Ο  Αθηνών ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Πρόεδρος. Ακολουθούν τα ονόματα των 12 Σεβ. Συνοδικών’’. (Ολόκληρη την Εγκύκλιο μπορείτε να την διαβάσετε στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος).

β. Εγκύκλιος Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

‘’Με μεγάλη λύπη ολόκληρος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί με θλίψη και αγωνία τα πολεμικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Κανένα από εμάς δεν αφήνει ασυγκίνητους η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι εκεί. …..

Δεν πρέπει να μείνουμε στην αντιπολεμική κραυγή διαμαρτυρίας και στην από τηλεοράσεως παρακολούθηση της καταστροφής. ….

Η Εκκλησία μας ανοίγει την φιλόστοργη αγκαλιά Της στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Θεωρούμε αναγκαίο και χρέος επιβεβλημένο την συγκέντρωση αγαθών σ’ όλους τους Ναούς της καθ’ ημάς θεοσώστου Επαρχίας όπως: ΤΡΟΦΙΜΑ και ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. Ο Μητροπολίτης. Ο Σερβίων και Κοζάνης ΠΑΥΛΟΣ’’.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών υγιεινής στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης μέχρι την 28η Μαρτίου.

ΥΓ.: Μικρό παιδί, συνοδευόμενο από τη μάνα του, έφερε στο Ναό ένα πακέτο γαριδάκια. ‘’Για ένα συμμαθητή μου στην Ουκρανία’’, μου είπε.

‘’Ο Θεός, ιλάσθητι ημίν τοις αμαρτωλοίς’’ (Στίχος του Μεγάλου Αποδείπνου).

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

22-3-2022

14 σχόλια

  • Η χρυσοφόρα ελλαδική εκκλησία έχει περιουσία για γενεές ατελεύτητες. Από κει να βάλετε λεφτά, όχι να καλείτε τον κοσμακη που δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ.

    • Αν νομίζεις ότι η ελλαδική εκκλησία είναι χρυσοφόρα που να δεις τους παπάδες της ρωσικής εκκλησίας που στην πραγματικότητα δεν είναι ιερείς αλλά υπάλληλοι του Πούτιν. Θα πέσεις απ’ τα σύννεφα.

  • Άκουσα την Κυριακή την ανάγνωση του κειμένου της Ι. Σ.
    Νόμισα ότι το έγραψε το ΝΑΤΟ!
    Τόση ταύτιση η εκκλησία μας με το ΝΑΤΟ;;;;
    Πόσο πιο ανέγγιχτοι απέναντι στον ελληνικό λαό που είναι
    καταχρεωμένος; που δεν έχει όχι να φάει αλλά δε μπορεί να πληρώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς; που δε θα μπορέσει φέτος να φροντίσει τους διπλανούς που δεν θα έχουν τίποτε στο τραπέζι για Πάσχα; πώς αλήθεια θα ξαναζητησετε από όλους εμας που πασχίζουμε να τα φτάσουμε μ ένα 700αρι; και με τι μούτρα οι πολιτικοί το αντέχουν βγάζοντας 40 φορές περισσότερα το μήνα; ντροπή κι αισχύνη! Κι από πάνω συνεχίζετε να μας χρεώνεστε με αποστολή όπλων, με χρέη ανοικοδομισης ενός μαιευτήριου που ήταν ούτως ή άλλως εγκαταλελειμενο, όταν εδώ απολυετε 9000 νοσοκομιακους κ δεν έχετε να χτίσετε για εδώ; πόσα ακόμη να γράψω για εκφράσω την πλήρη αγανάκτηση μου; αίσχος κ ντροπή.

    • Εσείς εκεί στη ρωσική πρεσβεία έχετε σοβαρό πρόβλημα με την Ελλαδική Εκκλησία. Η ρωσική εκκλησία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ορθόδοξου Πατριαρχείου και έχει εκφυλιστεί σε υπάλληλο του δικτάτορα Πούτιν. Η ρωσική εκκλησία δεν ασκεί χριστιανικό έργο πλέον αλλά ιμπεριαλιστική πολιτική. Πάρτε το χαμπάρι λίγες είναι οι μέρες σας. Μόλις ο δικτάτορας τελειώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι θα ανοίξουν οι λογαριασμοί να δούμε πόσα ρούβλια μοίραζε η ρωσική πρεσβεία στα τρολάκια της στην Ελλάδα. Ήδη του Τράγκα τα εκατομμύρια βγήκαν στη φόρα. Έπονται και οι άλλοι.

      • Είσαι αλλού… Μητσοτακικος παροξυσμός… Που να δεις κ τις αδερφές του τι μπίζνες, άραγε μ ελληνικό χρήμα;

      • Ποια ρωσική πρεσβεία; θα μας τρελάνεις; ο απλός πολίτης που πάει να ψωνίσει για τους Ουκρανους σήμερα στην Κοζάνη κ που δεν έχει να πληρώσει τα δικά του ψώνια, τους δικούς του λογαριασμούς ζητάτε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ; αρκετά με το ρημαδιο μας. Ζητείστε βοήθεια να στείλουν οι πολιτικοί κι όσοι άλλοι θησαυριζουν σήμερα εν μέσω πανδημίας κ πολέμου . Η συμμετοχή μας μάρανε.

      • Εσυ φιλε μου στο 07:45 εχεις πολλα θεματα να λυσεις με το κεφαλι σου ευχομαι να σε βοηθησει ο Θεος !!!

  • Αλήθεια 8 χρόνια τώρα για τους 14000 σφαγιασθεντες ρωσοφωνους δεν είχατε καμία ανακοίνωση; για τις 4500ρωσιυς στρατιώτες που σκοτώθηκαν; τίποτα.
    Πρότυπο το Βατικανό; ε όχι!!!

    • Τι δουλειά έχει η Ρωσία σε ξένο έδαφος; Η Ουκρανία είναι πλέον ανεξάρτητο κράτος και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Οι Ρώσοι παθαίνουν αυτό που τους αξίζει επειδή εισβάλλουν σε ξένη χώρα. Δε θα κλάψουμε κιόλας για τους πληρωμένους δολοφόνους του δικτάτορα Πούτιν.

      • Ενώ ο ναζί Ζελέ είχε δουλειά να βάλει βάσεις στα σύνορα της Ρωσίας κ να σκοτώνουν τα τάγματα του όσους θέλουν μέσα στο κράτος τους ε ναι ότι θέλουν. Μήπως νομίζεις αν τα έκανε αυτά ο Πουτιν στην Κούβα θα τον άφηναν χωρίς εισβολή; αφήστε τα παραμύθια. Ο πόλεμος κρίνεται από το 2008 όχι από τη μέση του που βρίσκεται σήμερα.

      • Τι δουλειά έχει η Ρωσία ; δηλαδή αν εδώ νεοναζί με τις ευλογίες του κράτους καθάριζα τους πιμσκιυς δε θα εισέβαλε η Τουρκια; αν στήναμε βάσεις στα νησιά μας η Τουρκία θα σιωπουσε; ενώ τώρα που τους οπλισμους των νησιών τους στέλνουμε στην Ουκρανία και χαρίζουμε παραιτουμενοι την ΑΟΖ όλα καλά;

  • Ενώ η ελληνική εκκλήσια σε συνεργασία με τον δημοκράτη(χαχα) Μητσοτακη εκτελεί χριστιανικό εργο.Ξυπνήστε ρε!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.