Ο νόμος της έλξης (Απόσπασμα από διάλεξη του Δρ Νέστορα Κολοβού)

23 Μαρτίου 2022
09:00
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τον «νόμο της έλξης» (low of attraction) είστε ένας ζωντανός μαγνήτης. Πάντα προσελκύετε στη ζωή σας τους ανθρώπους, τις ιδέες, τις ευκαιρίες και τις καταστάσεις που βρίσκονται σε αρμονία με τις κύριες σκέψεις σας. Όταν σκέφτεστε θετικές, αισιόδοξες, ερωτικές, σκέψεις για επιτυχία, δημιουργείτε ένα δυναμικό μαγνητικό πεδίο, το οποίο ελκύει, όπως ο μαγνήτης το σίδερο, τα ίδια τα πράγματα που σκέφτεστε. Όταν όμως κάνετε αρνητικές, στενόχωρες, απαισιόδοξες και σκέψεις αποτυχίας, θα ελκύετε δύσκολες, στενόχωρες, αρνητικές, απαισιόδοξες, καταστάσεις αποτυχίας και θα βυθίζεστε όλο και πιο πολύ στο αρνητικό αυτό περιβάλλον που εσείς οι ίδιες δημιουργείτε με τις σκέψεις σας.

Ο νόμος αυτός εξηγεί γιατί δεν έχετε να σκέφτεστε από που θα προέλθει το καλό που σας συμβαίνει. Όσο σκέφτεστε και ενεργείτε θετικά τόσο θα συμβαίνουν θετικά πράγματα γύρω σας. Όσο μπορείτε να κρατάτε την σκέψη σας απόλυτα προσηλωμένη σ’ αυτό που θέλετε και αποφεύγετε να σκέφτεστε αυτό που δεν θέλετε, θα ελκύετε οτιδήποτε χρειάζεστε για να επιτύχετε τους στόχους σας, ακριβώς όταν θα είστε έτοιμες. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε και θα αλλάξετε τη ζωή σας.

Ωστόσο, ο νόμος της έλξης δεν δουλεύει από μόνος του. Δεν μπορεί να κάθεστε και να περιμένετε να σας συμβεί κάτι καλό. Εσείς θα πρέπει να ενεργοποιηθείτε και να μπείτε σε τροχιά δράσης, σε τροχιά δημιουργίας. Εάν εσείς δεν κάνετε κάτι, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα συμβεί. Τίποτε δεν θα έλθει από μόνο του. Και το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσετε να μαθαίνετε πως θα προγραμματίσετε τη σκέψη σας για να σκέφτεται διαφορετικά, πως θα προσεγγίσετε ξανά τη ζωή σας, πως θα προσεγγίσετε τους ανθρώπους, πως θα προσεγγίσετε την καθημερινότητα, πως θα προσεγγίσετε την επιτυχία.

Όσο σκέφτεστε και ενεργείτε με τον τρόπο που σκέφτεστε και ενεργείτε μέχρι σήμερα, θα έχετε και τα αποτελέσματα που έχετε μέχρι σήμερα. Εάν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να βελτιώσετε τη σκέψη σας, τις αποφάσεις σας, τις ενέργειές σας, ώστε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Ήδη το πρώτο βήμα το έχετε κάνει με την παρουσία σας εδώ και την επιθυμία σας να μάθετε πως να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Σύμφωνα με τον Άγγλο φιλόσοφο Bertrand Russell «η καλύτερη απόδειξη ότι κάτι μπορεί να επιτευχθεί είναι εάν κάποιος άλλος το έχει καταφέρει, το έχει πετύχει». Μην πιστεύετε σε υποσχέσεις και θεωρίες. Να πιστεύετε μόνον σ’ αυτό που βλέπετε και ισχύει. Σ’ αυτό που φέρνει αποτελέσματα. Συνεπώς η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: «Αυτό δουλεύει»; Φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Τα καλά νέα είναι ότι οι ιδέες και οι αρχές για τα οποία μιλάμε και μαθαίνετε σήμερα έχουν δοκιμασθεί στις ζωές και τις εμπειρίες εκατομμυρίων ανθρώπων. Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι αρχές αυτές από μόνες τους είναι ουδέτερες. Ούτε θετικές ούτε αρνητικές. Η φύση δεν παίζει για κανέναν ευνοϊκά. Η φύση αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Ότι σπέρνεις στο έδαφος η φύση το μεγαλώνει. Ότι σπόρους σκέψης φυτέψετε στο μυαλό σας η φύση θα τους μεγαλώσει επίσης. Από εσάς εξαρτάται τι σπόρους σκέψης θα φυτέψετε.

Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν είναι αυτοί που σκέφτονται πιο αποτελεσματικά από τους άλλους. Προσεγγίζουν τις ζωές τους, τις σκέψεις τους, τους στόχους τους, τα προβλήματά τους και τις εμπειρίες τους διαφορετικά από τους άλλους. Φυτεύουν καλύτερους σπόρους και ως αποτέλεσμα απολαμβάνουν καλύτερη ζωή. Εάν μάθετε να σκέφτεστε και να ενεργείτε όπως οι άλλοι επιτυχημένοι, οι χαρούμενοι, οι υγιείς και οι ευημερούντες άνθρωποι, σύντομα θα απολαμβάνετε κι εσείς τον ίδιο τρόπο ζωής. Όταν αλλάζετε την σκέψη σας, αλλάζετε και τη ζωή σας.

Υ.Γ. Τα άρθρα αυτά είναι απόσταγμα 20ετούς μελέτης και ενασχόλησης με την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού και την βελτίωση των Ανθρωπίνων Σχέσεων. Βασίζονται στη διεθνή βιβλιογραφία, σε δοκιμασμένες θεωρίες, μεθόδους, τεχνικές και πρακτικές και θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σκέψη σας και τη ζωή σας.

Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός είναι Διδάκτωρ Γεωλογίας του ΑΠΘ και πτυχιούχος Management. Είναι σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και βελτίωσης ανθρωπίνων σχέσεων. Προσφέρει αφιλοκερδώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες του και βοηθάει ανθρώπους να αναπτύξουν καλύτερα την σκέψη τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους τους, πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

E-mail:[email protected]

Τηλ. 6973225228

Μείνετε συντονισμένοι