prwtoselida


       

Γεωτεχνική έρευνα στον Ι.Ν Αγίου Μηνά Εμπορίου Εορδαίας με χρηματοδότηση από την ΠΕ Κοζάνης

23 Μαρτίου 2022
09:01
dadamogia

 

Την έγκριση σχεδίου και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΑΝΚΟ Α.Ε. για τη μελέτη «Γεωτεχνική έρευνα στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Εμπορίου Εορδαίας», εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 22 Μαρτίου 2022.

Η μελέτη που θα διεξαχθεί από την ΑΝΚΟ, συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ, αφορά στη διερεύνηση γεωλογικών φαινομένων αστάθειας στον χώρο του Ι.Ν. Αγίου Μηνά Εμπορίου (τρίκλιτη βασιλική με ξύλινη στέγη), ο οποίος φιλοξενεί μεγάλο πλούτο κινητών και ακίνητων αγιογραφιών βυζαντινής και αναγεννησιακής τεχνοτροπίας αλλά και εικόνες που έφεραν πόντιοι πρόσφυγες. Τα γεωλογικά φαινόμενα θα διερευνηθούν ώστε να αρθεί η πιθανότητα επικινδυνότητας στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και να δοθεί μελλοντικά η δυνατότητα για νέες κατασκευές.

Ο Ι.Ν Αγίου Μηνά, μαζί με τα πιστά αντίγραφα του Πύργου του Γαλατά και του Ναού της του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και με το παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμοκολύτρας, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών με θρησκευτικά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα.

3 σχόλια

  • Συμπαθέστατη η εν λόγω κυρία, αλλά τα λεφτά δεν τα βάζει από την τσέπη της, για να την βλέπουμε σε όλα τα site, κάθε φορά, που κάνει κάποιο έργο η Περιφέρεια. Το καταλάβαμε, θέλει να πάει για βουλευτής, αλλά παν μέτρον άριστον. Εισηγήσεις κάνανε και οι προκάτοχοί της, δεν βλέπαμε όλη την ώρα τη φάτσα τους.

  • Είναι να απορεί κανείς…Τι θα μελετήσει η Ανκο;Ο κοινός νους λέει ότι το έδαφος το μελετάμε πριν θεμελιώσουμε και ανάλογα με το χαρακτηρισμό του να προκύψει η αναγκαία θεμελίωση; Εδώ τα έργα είναι τελειωμένα…!!!
    Ασαπεραρε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι