prwtoselida


       

Πτολεμαΐδα: Πιέζουν για τη μετεγκατάσταση του Κομάνου

23 Μαρτίου 2022
11:18

Την ελπίδα της μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό  στην τοποθεσία « Κουρί» Πτολεμαϊδας, συντηρούν οι κάτοικοι του Κομάνου, είκοσι και πλέον χρόνια από την εγκατάλειψη του χωριού τους  για να αξιοποιήσει η ΔΕΗ τα λιγνιτοφόρα κοιτάσματα του,  πιέζοντας καθημερινά τον Πρόεδρο για επίσπευση των υπολοίπων  διαδικασιών, ώστε, να χτίσουν τα καινούργια σπίτια τους.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκκινήσει η δεύτερη φάση των εργασιών που αφορά στην κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων, για να ακολουθήσει το δίκτυο ύδρευσης όπως και το δίκτυο για τα όμβρια ύδατα, έργα υποδομών απαραίτητα για την οικοδόμηση ενός « πρότυπου οικισμού».

Ο Πρόεδρος Κώστας Μαυρόπουλος κάνει λόγο για πολύ μεγάλη καθυστέρηση και οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν διαχρονικά στην Αυτοδιοίκηση -Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Δήμο Εορδαίας- λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει μεγάλη ανησυχία και αμφιβολία για το εάν θα γίνει το νέο χωριό, εγώ, όμως τους διαβεβαιώνω  ότι θα γίνει». Προσθέτει, ότι είναι πολλοί οι συγχωριανοί του, κυρίως όσοι έζησαν στον παλαιό Κόμανο, που επιθυμούν να ξαναχτισθεί το χωριό, και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα « συμπαρασύρουν και τους νεότερους, όταν δουν την τοποθεσία που επελέγη για τη μετεγκατάσταση»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

  • φρουδες ελπιδες γιατι οι περισσοτεροι τα φαγατε σε εξοχικα και πολυτελη αυτοκινητα,χωριο δεν προκειτε να ξαναγινει ,οπως δεν θα γινει ξανα και η μαυροπηγη,ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε

  • 20 χρόνια απραξίας…
    τα τελευταία 2 χρόνια κάτι γίνεται και επανήλθε το ζήτημα για το χωριό μας. Ακόμη ελπίζουμε και θα ελπίζουμε.

  • Η αλήθεια είναι μόνο μια κάθε παραμονή εκλογών είτε εθνικές αλλά κυρίως Δημοτικές και Περιφεριακές το θέμα στην πρώτη γραμμή
    Όταν τελειώνουν το θέμα μετατίθεται εντέχνως
    Κάποιοι επι πολλά έτη κοροϊδεύουν συνειδητά είτε δήμαρχοι αλλά και βουλευτές περιφερειάρχες Αντιπεριφεριάρχες ακόμη και δημοτικοί Σύμβουλοι
    Το βέβαιο ένα μετεγκατάσταση για να γίνει χρειάζεται βούληση αλλά και πόροι;

  • ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΝΕΟΣ ΚΟΜΑΝΟΣ(20 ΧΡΟΝΙΑ),ΝΕΑ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ(7 ΧΡΟΝΙΑ),ΝΕΑ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ(6 ΧΡΟΝΙΑ),ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ.ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ(ΠΡΟΕΔΡΟΙ Τ.Δ.,ΔΗΜΑΡΧΟΙ) ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΠΕΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΝΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΣΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι