Γρεβενά: Πολλές εκρήξεις στο εργοστάσιο βρήκαν οι πυροτεχνουργοί – Όρισαν τεχνικούς συμβούλους οι οικογένειες των θυμάτων

23 Μαρτίου 2022
14:13
Κανένα σχόλιο

Διψήφιος αριθμός εκρήξεων σημειώθηκε στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών στην Ιτέα Γρεβενών το πρωί της Δευτέρας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η μεγάλη έκρηξη έγινε έξω από τη γραμμή παραγωγής. Tο πενταμελές Κλιμάκιο Πυροτεχνουργών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχει ξεμπαζώσει όλο το χώρο του εργοστασίου και ουσιαστικά «έχει σκουπίσει όλο το πάτωμα». Ωστόσο ακόμη δεν έχει καταφέρει να μπει στο χώρο της μονάδας παραγωγής του εργοστασίου. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Όρισαν τεχνικούς συμβούλους οι οικογένειες των θυμάτων

Οι τέσσερις πραγματογνωμόνες (πολιτικοί μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί)  που όρισε η Προανάκριση με εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τις δικές τους έρευνες για τα αίτια της ισχυρής έκρηξης που έγινε στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ. Αντίστοιχες έρευνες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι τεχνικοί σύμβουλοι που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων. «Υπάρχουν ίχνη φωτιάς αλλά αυτό που πρέπει να διαπιστώσουμε είναι αν αυτή προκλήθηκε πριν ή μετά την έκρηξη. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας» τόνισαν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr.

Την ίδια ώρα σε μια μικρή αποθήκη του εργοστασίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πυροκροτητών η οποία δεν έπρεπε να βρεθεί εκεί. Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι πυροκροτητές δεν σχετίζονται με την έκρηξη καθώς δεν βρέθηκαν σημάδια έκρηξης σε εκείνο το χώρο τόνισαν αρμόδιες πηγές στο  ethnos.gr.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθυντής σύνταξης: Μήγκος Θεόδωρος
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.